Despre Draft-ul din NBA si cum se fac omenii prin liga nord-americana de baschet

                          3 things to know about the 2017 NBA Draft Lottery

Draftul din NBA şi-a consumat încă un episod, în urmă cu puţine zile, în New York, în Barclays Center, în, probabil, cel mai aşteptat Draft de după anul 2000.

 
La începutul fiecărui sezon, mai fiecare echipa are că obiectiv să câştige fiecare meci, să avanseze în play-off. În momentul în care vezi că sezonul le e compromis, multe echipe încep să facă tanking. Termenul de tanking se referă la pierderea deliberată a meciului, voită, ceea ce noi am numi simplu, blat. Sau, să nu fiu atât de decisiv, ceilalţi şi-ar dori mai mult victoria. De ce se întâmplă asta? Ei bine, în fiecare an, din colegiu, apar noi şi noi jucători care, în timp, vor fi viitorul NBA-ului. Toate numele mari au trecut pe acolo. Cu cât ai un sezon mai prost, cu atât ai şanse mai mari să prinzi o poziţie cât mai bună în Draft, acolo unde ai şansele să alegi viitorul superstar din NBA din cei 60 care vor fi selectaţi în acea seară. 

Să vorbim pe exemplu concret. Cel mai prost sezon în anul precedent a fost al lui Brooklyn Nets. O franciză care s-a făcut de ras, cu doar 20 de victorii din 82, terminând anul cu 20-62.

2017 NBA Draft Lottery Odds

1. Brooklyn Nets 20-62 25.0%
2. Phoenix Suns 24-58 19.9%
3. Los Angeles Lakers 26-56 15.6%
4. Philadelphia Sixers 28-54 11.9%
5. Orlando Magic 29-53 8.8%
6. Minnesota Timberwolves 31-51 5.3%
7. New York Knicks 31-51 5.3%
8. Sacramento Kings 32-50 2.8%
9. Dallas Mavericks 33-49 1.7%
10. New Orleans Pelicans 34-48 1.1%
11. Charlotte Hornets 36-46 0.8%
12. Detroit Pistons 37-45 0.7%
13. Denver Nuggets 40-42 0.6%
14. Miami Heat 41-41 0.5%

 

După cum se poate vedea şi în graficul de mai sus, Nets avea cele mai mari şanse să prindă #1 pick în Draft. Potriveală de acasă, însă.. 


Fiecare echipa are un sallary cap. În funcţie de acest sallary cap pe care nu au voie să-l depăşească, multe echipe fac trade-uri. Fie pe modelul jucător(i)-jucător(i), fie jucător(i) + jucător(i) + #X pick din Draft. Cel mai bun exemplu este, din nou, Nets. Aceştia şi-au folosit trade-ul cu numărul 27, deşi au avut două pick-uri în prima rundă pentru a-i lua pe D'Angelo Russelll şi Timofey Mozgov, ca parte a înţelegerii între aceştia, înţelegere care-l mai implică şi pe Brook Lopez, care va îmbracă tricoul celor de la Lakers din anul următor. 

Poate aţi auzit de multe ori că o echipa vrea să-şi elibereze sallary cap-ul. Haideţi să vorbim din nou pe exemplu concret, însă virtual. Să stabilim de la bun început, sallary cap-ul se referă la plafonul salarial / an oferit maxim de acea echipa pentru jucătorii lor. 

Să presupunem că Indiana Pacers are la momentul actual un sallary cap de 98 de milioane de dolari pe an, din care îi e ocupat 87. Însă, GM-ul celor de la Pacers îl vrea cu disperare pe Draymond Green de la Warriors. Să presupunem că jucătorul lui Warriors ar câştigă 20 de milioane de dolari pe an. Astfel, dacaGreen ar semna cu Pacers, plafonul salarial la Indiana ar ajunge la 107 milioane pe an. În trade-ul pe care cei de la băieţii de la Indiana îl vor propune, dacă jucătorul sau jucătorii implicaţi nu au salarii de peste 9,01 milioane $ pe an, chiar dacă Warriors ar fi de acord, acest schimb nu poate avea loc pentru că sallary cap-ul echipei lui Paul George ar fi peste limita.

În articolul următor, vom dezbate care echipe au ieşit câştigătoare din Draft, despre şocul plecării lui Jimmy Butler la Minesota şi despre ce echipe vor avea de suferit în urmă alegerilor in urma acestuia! Astfel, vom putea intelege mult mai bine ce inseamna NBA-ul si cum sa-l vedem in sezonul urmator ! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!