”Deranj” mare în Turcia: 80 de oameni arestați într-o acțiune fără precedent a poliției

Un raid fără precedent al poliției naționale turcești s-a lăsat cu arestări masive și nu mai puțin de 36 de afaceri închise. Acțiunea în forță întreprinsă sâmbătă seara târziu a vizat mii de locuri în cele 81 de provincii din țară, locații suspectate de organizarea de jocuri de noroc ilegale.

Potrivit Daily Sabah, operațiunea simultană care a implicat peste 8.000 de polițiști a vizat și inspectarea unui mare număr de site-uri suspectate de a furniza clienților locali servicii de jocuri de noroc. Conform rapoartelor mass-media, activitățile de jocuri de noroc ilegale au avut loc în unele cafenele și alte locuri similare.

Poliția națională turcă a arestat în total 80 de persoane suspectate de organizarea de jocuri de noroc în locații ilegale. De asemenea, alte 159 de persoane au fost duse la secțiile de poliție pentru a da declarații (foto: calvinayre.com). În plus, 36 de locații care ofereau jocuri de noroc ilegale clienților au fost închise, iar proprietarii acestora au primit amenzi uriașe.

În Turcia au mai avut loc astfel de raiduri ale poliției, dar nu la un asemenea nivel. La sfârșitul lunii mai, la Ankara au fost reținute 39 de persoane în represiunea împotriva unui grup criminal implicat în găzduirea de jocuri de noroc ilegale, precum și în traficul de arme și droguri. 300 de ofițeri au verificat atunci informațiile cu privire la un număr de 64 de adrese. 

Jocurile de noroc au fost interzise, oficial, pe teritoriul Turciei în 1998, însă asta nu a împiedicat ca saloanele ilegale să-și desfășoare activitatea în voie. Există foarte puține excepții de la interdicția privind jocurile de noroc - loteriile de stat, pariurile sportive și site-urile de jocuri de noroc online sunt singurele ”produse” care sunt permise în țară. Asta înseamnă că organizațiile și companiile străine care nu au licență de stat nu pot opera pe teritoriul Turciei. 

La sfârșitul lunii noiembrie 2017, au apărut informații că guvernul turc se concentrează asupra unei strategii pentru combaterea jocurilor de noroc ilegale din țară (foto: hurriyetdailynews.com). Anterior, Turcia avea un sector bine dezvoltat de cazinouri terestre, profitabile, însă autoritățile statului au decis ulterior să suspende aceste operațiuni din cauza pericolului reprezentat de fenomenul spălării banilor. 

Ca parte a acestei represiuni,Agenția locală de reglementare și supraveghere bancară (BDDK ) a luat măsuri suplimentare ca parte a restricțiilor impuse de Guvern. BDDK a impus, astfel, o limită a tranzacțiilor pe mobil de 129 de dolari zilnic.

Joacă acum la păcănele online cu cel mai mare bonus din România - până la 2.000 RON! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!