Visul frumos s-a terminat! Danemarca - România 21-17. Jucăm cu Germania pentru locurile 5-6 la Euro

Anihilată perfect, Cristina Neagu n-a mai reuşit prestaţia din ultimele două partide şi România a suferit teribil în meciul cu Danemarca. Cu o apărare avansată, neiertătoare, nordicele au închis sistematic culoarele spre poarta apărată de celebra Sandra Toft. Doar cu Buceschi în mână bună, tricolorele s-au ţinut aproape cât au putut de adversarele lor, graţie şi paradelor portăriţei Paula Ungureanu. 

Cu scheme previzibile, atent studiate de antrenorul danez, româncele au fost oprite departe de poartă. Iar atunci când au reuşit să marcheze, tricolorele au fost surprinse de viteza de reacţie a adversarelor, care şi-au creat spaţii mari în apărarea României. 

Nici extremele nu au jucat aşa cum şi-a dorit selecţionerul Ambros Martin, primul gol fiind înscris de Iuganu abia în minutul 21. Jucătoarea lui CSM Roman a ratat apoi din două situaţii ideale. Danezele au profitat şi s-au desprins la două goluri, diferenţă pe care au păstrat-o şi la pauză: 12 la 10. 

Chinul s-a prelungit şi după pauză, când danezele le-au pus mari probleme tricolorelor cu o apărare extrem de agresivă, 3-3, pe două linii! Luată în primire de adversare, Cristina Neagu a marcat al doilea său gol abia în minutul 33! Asta în condiţiile în care în alte meciuri avea 10 goluri reuşite până la pauză. Nordicele au găsit cele mai bune soluţii şi în atac şi s-au distanţat la cinci goluri în minutul 40: 17-12! 

Neagu şi-a adus aminte că e golghetera turneului final din Suedia şi a mai dat ceva speranţe cu încă un gol, al treilea marcat în 48 de minute. Danezele şi-au văzut însă de joc şi au făcut 19-15 cu 10 minute înainte de final. Presate de timp, româncele nu au mai reuşit să recupereze din diferenţă.

Ambros Martin a cerut time-out, sperând că va reuşi să mai schimbe ceva. Din păcate, danezele au defilat în continuare şi s-au distanţat la 6 goluri în minutul 45! Nordicele au început să se apere la aproape 12 metri de poartă, iar România a făcut faţă din ce în ce mai greu în atac. În genunchi, România a încasat gol după gol şi a pierdut în final cu 21-17. României îi era suficient şi un rezultat de egalitate pentru calificarea în semifinale. Pentru daneze, a fost a 8-a victorie în meciurile directe cu România. Tricolorele vor juca acum pentru locurile 5-6, cu Germania. Nemţoaicele au câştigat cu 28-22 meciul decisiv cu Suedia. 

În ultimul meci din grupa României, Norvegia a bătut cu 35-24 Cehia. Oricum, norvegiencele erau calificate în semifinale de pe primul loc. 

Clasament final Grupa a 2-a principală: 

1. Norvegia 10p (127-109)

2. Danemarca 7p (123-113)

3. ROMÂNIA 6p (119-110)

4. Rusia 4p (116-121)

5. Cehia 2p (132-146)

6. Ungaria 1p (111-129)

Triplă campioană olimpică şi europeană, Danemarca a intrat în "careul de aşi" la Europeanul din Suedia. Danezele se vor bate pentru biletul care duce în finală cu ocupanta primului loc din Grupa 1 principală, Olanda. În cealaltă semifinală, Norvegia va întâlni Franţa.

 

Foto: swe2016.ehf-euro.com / Marius Ionescu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi