Share

Pronostic pentru Denis Shapovalov - Alexander Zverev, ATP Montreal, 13.08.2017

Tenis

Cota: 1.61

Adaugat de: Tudor Cosma

12 Aug 2017 14:45 719 0
Logo Denis Shapovalov
Logo Alexander Zverev
Denis Shapovalov
Alexander Zverev
VS
03:00 13 August 2017
Rogers Cup

Analiză și informații pentru Denis Shapovalov v Alexander Zverev

După Wimbledon şi US Open, Canada Open este cea mai longevivă competiţie de tenis profesionist, datând încă din 1881, aşadar debutând acum 136 de ani pe terenurile de la Toronto Lawn Tennis Club. De atunci numele întrecerii a fost schimbat deseori, început prin Canadian Championship, transformându-se în Canadian Open, Du Maurier Open, Canada Masters, pentru ca în prezent sponsorul să impună denumirea de "Rogers Cup". Însă un lucru a rămas neschimbat: Mastersul din Canada este una dintre cele mai bine organizate competiţii sportive din lume, iar aici an de an vin numele cele mai atractive ale sportului alb. Şi evident, mizele sunt foarte mari: 1000 de puncte ATP, fiind Masters, şi un fond de premiere total în valoare de aproape 5 milioane de dolari. 
Canada Open se dispută în două locaţii, după un sistem rotativ, şi anume în anii impari circuitul ATP fiind gazuit de Montreal pe când cel WTA de Toronto, pentru că în anii pari să fie viceversa. 
Montreal gazuieste turneul în complexul Gary-Carter, care dispune de 12 terenuri de hard, pe o suprafaţă Decoturf identică cu cea de la Cincinnati şi de la US Open, Uniprix Stadium, arena centrală de aici având 8000 de locuri. 
Revenind la Decoturf, acesta are un Court Pace Rating (indicele prin care Federaţia Internatioanla de Tenis măsoară oficial viteza unui teren, în funcţie de zeci de variabile) de 35.2, ceea ce înseamnă "medie", însă de fapt fiind destul de rapidă. 
Istoric, foarte mulţi tenismeni legendari şi-au întipărit numele pe trofeu: de la John McEnroe, dublu campion, la Andre Aggasi, triplu triumfător şi până la Ilie Năstase, câştigător aici în 1972, toţi au făcut din această competiţie un deziderat. Recent, Andrei Pavel a adus ultimul trofeu pentru România, în 2001, pentru ca în ultimul deceniu Djokovic să domine întrecerea, cu 4 titluri, urmat de Nadal cu 3, Murray cu 3 şi Federer "doar" cu 2.
Cât despre tabloul de concurs, din păcate 4 nume importante, din top 10, lipsesc: Novak Djokovic va absenta până în 2018 din cauza accidentării la cot, Wawrinka va lipsi şi el până anul viitor din cauza operaţiei la genunchi, Murray este accidentat la şold iar Cilic are o afecţiune la muşchii adductori. În lipsa acestora, primii doi capi de serie sunt Rafael Nadal şi Roger Federer, lucru ce nu s-a întâmplat de foarte multă vreme. Ca să va faceţi o idee, ultima oară când cei doi au fost capi de serie 1-2 la un Masters, Thiem (care este favorit numărul 3 aici) era pe locul 915 ATP, iar Alexander Zverev (favoritul 4) avea 13 ani. 

Alexander Zverev este un german de 20 de ani, locul 8 ATP, un sportiv despre care se vorbeşte în unanimitate că va deveni noul număr 1 mondial în câţiva ani. 
Iar eu consider acelaşi lucru, Alexander fiind cel mai bun tenismen al generaţiei sale, cu un joc incredibil chiar de la o vârstă aşa fragedă. În ciuda înălţimii, 1.98m, el este foarte mobil, are implicit o deplasare pe teren excelentă, şi posedă tot catalogul de lovituri, putând să îşi creeze avantaj atât cu forehandul cât şi cu backhandul cu 2 mâini. 
Sezonul său este bun, el având 4 titluri deja: la Montpellier, după o finală cu Gasquet, la Munchen, după un meci cu Pella, la Mastersul de la Roma, trecând în 2 seturi de Djokovic în finală, şi săptămâna trecută la Washington. 
Bineînţeles, putea să aibă un an chiar şi mai bun, însă la grand slamuri a cedat timpuriu, în special la Roland Garros unde în primul tur a fost învins pe Verdasco. Însă 4 trofee înseamnă foarte mult la orice vârstă, cu atât mai mult la 20 de ani. 
Săptămâna trecută cum spuneam s-a impus la Washington, pe aceeaşi suprafaţă ca şi aici, trecând în semifinale şi finală de Nishikori respectiv Anderson, oponenţi foarte solizi, fără să piardă set. 
Aici: 

- 6-3 4-6 7-6 cu Gasquet, câştigând 70% mingi cu primul serviciu, 62% cu cel secund, oferind 7 şanse de break (5 salvate) 
- 6-4 6-3 cu Nisk Kyrgios, câştigând 74% mingi cu primul serviciu, 70% cu cel secund, oferind 8 şanse de break (toate salvate) 
- 7-5 6-4 cu Anderson, câştigând 76% mingi cu primul serviciu, 72% cu cel secund, oferind 3 şanse de break (2 salvate) 

Denis Shapovalov este un canadian de 18 ani, locul 143 ATP, considerat la rândul său un potenţial viitor lider mondial. Iar Shapovalov a fost ieri cel mai tânăr sfert finalist de Master din istorie, pentru ca azi să ajungă cel mai tânăr semifinalist la un Master din istoria tenisului. 
Sezonul său este foarte oscliant, normal, fiind junior, însă şi el are 3 titluri, de nivel mai mic: la ITF Canada F1, la Drummondville şi la Gatineu. Bineînţeles, au fost şi multe dezamăgiri, gen eliminare în primul tur de la Wimbledon în meciul cu Janowicz, plus înfrângeri la McGee, Basic sau Polansky, aceasta chiar acum 2 săptămâni, un 2-6 5-7. 
Însă aici a impresionat: 

- 4-6 7-6 6-4 cu Rogerio Dutra Silva, câştigând 78% mingi cu primul serviciu, 70% cu cel secund, oferind 8 şanse de break (6 salvate) 
- 6-3 7-6 cu Del Potro, câştigând 71% mingi cu primul serviciu, 68% cu cel secund, oferind 6 şanse de break (3 salvate) 
- 3-6 6-4 7-6 cu Nadal, câştigând 67% mingi cu primul serviciu, 68% cu cel secund, oferind 11 şanse de break (9 salvate) 
- 2-6 6-3 6-4 cu Mannarino, câştigând 67% mingi cu primul serviciu, 62% cu cel secund, oferind 11 şanse de break (8 salvate) 

Este prima întâlnire directă între cei doi.

Pont Denis Shapovalov VS Alexander Zverev: Alexander Zverev castiga 2-0 scor seturi

Alexander Zverev vine deja după 8 victorii consecutive pe acest Decoturf, aşadar forma sa este aproape maximă. Evident, resimte puţină oboseală, însă Zverev are un atuu, şi anume îşi creşte nivelul de joc pe măsură de avansează în turneu. Aici a început foarte dificil, cu Gasquet, salvând 2 mingi de meci, una după un schimb ireal de 49 de mingi, apoi trecând în 2 seturi de Kyrgios, cel care avea probleme musculare, pentru ca ieri să îl învingă iarăşi lejer pe Anderson. Shapovalov este la cea mai bună performanţă din viaţa sa, trecând aici de Juan Martin del Potro şi de Nadal. Însă traseul lui a fost foarte anevoios: în primul tur cu Silva a salvat 4 mingi de meci, apoi ieri cu Mannarino revenind incredibil, însă pe fondul oboselii francezului, cel care s-a prăbuşit de 2 ori pe teren, neputând să alerge. Iar Denis a jucat modest, având aproape 50 de greşeli neforţate. Zverev mi se pare astfel favorit cert, în ciuda unei tribune ostile, astfel pronosticul meu va merge pe victoria sa.

Pont pariuri: Alexander Zverev castiga 2-0 scor seturi

Miza: 8/10

Cota: 1.61

Adaugat de: Tudor Cosma

Status: Castigat

Va fi acest pariu castigator ?

Da 1

100%

Nu 0

0%

Tudor Cosma

Ponturi:

38

Castigate:

28

Pierdute:

8

Anulate:

0

Salut! Sunt Tudor, lucrez in domeniul pariurilor de 10 ani, iar in ultimii 4 ani am devenit profesionist, lucrand pentru clienti internationali. Sunt specializat pe tenis, fiind un domeniu pe care il urmaresc cu regularitate, insa recent sunt interesat si de snooker si ciclism, sporturi cu o popularitate redusa cel putin in Romania. Nu uitati ca pariurile depind de foarte multe variabile si nimic nu este absolut in aceasta meserie. Va urez succes!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi

Ghid Pariuri Online 2017

Descarcă acum

Ultimele ponturi si avancronici