Alibec a semnat cu Steaua! 20 de milioane euro, clauza de reziliere! Şumi: "Am o stare deplorabilă"

Încet, încet, Astra se dezintegrează. Conform celor de la DigiSport, Alibec a semnat cu Steaua marţi noapte, el urmând să ajungă la echipa lui Reghecampf în iarnă! Ar fi al treilea jucător important de la Astra care ajunge la Steaua, după De Amorim şi Boldrin. Pe 5 ani a semnat Alibec, pentru care Astra va încasa 1,5 milioane de euro. Cu 500 de mii de euro mai puţin decât au oferit în vară polonezii de la Legia Varşovia.

13 500 de euro pe lună va câştiga Denis Alibec la Steaua în primul an de contract. Apoi va ajunge la 20 de mii de euro. Becali i-a stabilit o clauză de 20 de milioane de euro - cea mai mare din România!

La mine acasă am negociat, am vorbit şi cu mama lui Denis. I-am spus să-l lase pe mâinile mele că va fi bine. I-am pus clauza de reziliere 20 de milioane. El voia 10, dar eu i-am spus că nu-l dau cu 10. Poate juca în continuare la Astra, dar am înţeles că n-o să-l mai bage decât în Europa League. Abia aştept să treacă timpul, să-l văd la Steaua. Nu mi-a plăcut niciodată un jucător cum îmi place acum Alibec, 

---a declarat Becali la DigiSport

Patronul Stelei spune că a ajuns la o înţelegere cu Alibec şi în privinţa viciilor acestuia.

El mi-a promis că nu va mai fuma când va fi în cantonament. I-am zis că va fi mai puternic decât Benzema, dacă mă va asculta!,

---a mai spus Becali

Denis Alibec a câştigat 3 trofee cu Astra - titlul, Cupa şi Supercupa României - şi a marcat 30 de goluri în cele 57 de partide jucate până acum. La 2,5 milioane de euro este cotat atacantul în vârstă de 25 de ani de către cei de la transfermarkt.de.

Antrenorul Astrei, Marius Şumudică e distrus. "S-a pus clauză ca Alibec să nu joace cu Steaua!", a dezvăluit Şumi la DigiSport.

Alibec m-a sunat azi-noapte şi mi-a spus că o să semneze. Cu încuviinţarea conducerii noastre, a mers la reşedinţa lui Gigi Becali. M-a sunat, a fost un gest frumos că m-a anunţat. Este greu şi pentru mine, eu sunt antrenor... Bine, am înţeles că va sta la noi până în iarnă. Am înţeles că astăzi vor fi viraţi banii. Puneţi-vă în situaţia mea ca antrenor acum. Îmi este foarte greu...

Asta este, am o stare deplorabilă, nu vreau să mai comentez... Bravo domnului Becali că investeşte şi că salvează fotbalul românesc! Este un negociator foarte bun, aşteaptă să intri în moarte clinică, apoi îţi ia un rinichi, ficatul...,

---a declarat Marius Şumudică 

Alibec a plecat astăzi cu Astra la Roma pentru meciul din grupele Europa League. S-a făcut că nu ştie nimic când a fost întrebat dacă a semnat cu Steaua. "N-am semnat cu nimeni, nu m-am înţeles cu nimeni. Vedem ce se întâmplă după meciul de la Roma", a declarat Denis Alibec la plecarea spre Roma. Becali a dezvăluit că el l-a învăţat să spună asta!

Denis a semnat deja, vă spun eu. Îl sunau de la presă în momentul în care el era cu mine și i-am zis, "Lasă, mă, nu te mai băga tu, nu le mai spune!" El a semnat cu Steaua, dar a dat o declaraţie de bun simţ,

---a dezvăluit Becali

Banii primiți de la Steaua reprezintă un balon de oxigen pentru campionii României, care au salarii şi prime restante. Doar Şumudică are de primit 240 de mii de euro. Astra a fost strânsă cu uşa şi de UEFA să accepte transferul lui Alibec la Steaua - forul european nu virează bani (pentru parcursul în competiţiile europene) echipelor care au datorii. Astra trebui să facă până pe 30 septembrie dovada plăţii a 800 de mii de euro către fisc şi alte 700 mii de euro către jucători şi staff. Acest scenariu aduce după sine şi posibilitatea ca echipa lui Ioan Niculae să intre în incapacitate de plată. De aici insolvenţa si pericolul falimentului! Mai mult, Comisia de Licențiere a FRF controlează situația financiară a cluburilor și, în cazul unor nereguli, se poate ajunge chiar la depunctări.

Becali a declarat că şi-ar dori să-l aducă acum şi pe Romario Benzar, de la Viitorul, pentru a acoperi postul de fundaş dreapta. Are însă o problemă - preţul cerut de Hagi pentru Benzar este prea mare.

De ce să iau marfă de la străini, când pot să iau de aici?.. Cu fundaşul dreapta poate o să ne ajute Gică, cu Benzar. Ne mai trebuie un fundaş central şi gata! E posibil să vină şi Junior Morais, să vedem...

---a declarat Becali 

Potrivit celor de la Sport.ro, Alibec a primit acordul Astrei să negocieze şi să bată palma cu Steaua, însă cele două părţi nu au semnat nimic oficial până în acest moment. Gigi Becali a făcut o ofertă de 1.5 milioane de euro, iar cele două cluburi încearcă să se pună de acord acum asupra ultimelor detalii.

Astra solicită să primească 10% sau 1 milion de euro dintr-un transfer ulterior al lui Alibec. Becali nu este de acord, argumentând că dacă Steaua îl va vinde pe Alibec cu 2 milioane de euro, va ieşi pe minus cu 500 de mii de euro. 

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi