Decizie radicală în Regat: tinerii sub 18 ani nu mai au voie să joace la loto!

Autoritățile din Regatul Unit al Marii Britanii au luat o decizie pentru care politicienii au dus muncă grea de convingere: persoanele sub 18 ani nu vor mai avea voie să joace la Loteria Națională. Prima dată s-a discutat despre această măsură în 2003, atunci când Callie Rogers a devenit cea mai tânără câștigătoare din istorie a jackpotului de 1,9 milioane de lire sterline! Callie (foto: thesun.co.uk) avea doar 16 ani și cheltuise 250.000 de lire sterline până să pună mâna pe marele premiu. 

Decizia, venită în urma unor consultări interminabile în cadrul Cabinetului de Miniștri, a fost salutată de ministrul culturii Tracey Crouch, care a declarat că va "aduna dovezi" cu privire la efectul nociv pe care îl au asupra tinerilor jocurile de noroc și, în mod special, cele de loterie. 

Noua măsură, care vizează creșterea vârstei minime pentru cei care joacă la parirui sau loterii, este așteptată să intre în vigoare înainte de anul 2023. În același timp, operatorul de stat Camelot Group și-a manifestat disponibilitatea de a participa la orice fel de negocieri și discuții. Compania (foto: gamblinginsider.com) a fost critiacă în trecut pentru faptul că atrage copiii către ”produsele de loterie” prin intermediul unor jocuri precum Monopoly. 

Doamna Crouch a declarat pentru Commons: "Vom lua în considerare problema copiilor de 15- 16 ani care joacă la loterie. Obiectivul nostru este de a strânge dovezi cu privire la această problemă. Vom avea suficient timp să ne pregătim înainte de a organiza următoarea etapă de licențiere a operatorilor”, a declarat Tracey Crouch, responsabilă de ultima ”represiune” din Regat împotriva terminalelor de pariuri cu cote fixe (FOBT) - denumite și ”cocaina jocurilor de noroc”. 

Astfel, în urma propunerii Ministrului Culturii, miza maximă pe aceste terminaluri (foto: calvinayre.com) va scădea de la 100 la 2 lire sterline (la 10 minute) - decizie fundamentată pe reglementările ce au în vedere limitarea pe cât posibil a fenomenului de dependență.

De asemenea, Cabinetul de Miniștri a anunțat că vor fi impozitate cu 25% companiile care rulează jocuri de cazino - măsură menită să limiteze deficitul Trezoreriei. ”Este un pas în direcția bună, dar avem nevoie și de noi reglementări având în vedere noua era digitală”, a declarat și deputatul laburist Tom Watson.

Pariază acum pe extrageri loto la agenția de pariuri recomandată de PariuriX.com!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!