Decizie istorică! Club suspendat de UEFA 10 ani din competiții pentru blaturi la pariuri!

Decizie fără precedent în fotbal! UEFA i-a interzis pe albanezii de la Skenderbeu pe o perioadă de 10 ani din competițiile europene pentru că sezonul trecut nu au jucat ”curat”! Șefii fotbalului european au decis că jucătorii campioanei Albaniei nu și-au apărat corect șansele în meciurile cu Dinamo Zagreb, Sporting și Lokomotiv Moscova. În plus, gruparea albaneză a fost obligată și la plata unei amenzi în valoare de 1 milion de euro! Singura șansă a șefilor lui Skenderbeu a rămas Comisia de Apel a UEFA, la care poate contesta decizia în termen de 15 zile. 

Anul trecut, campionii Albaniei au pierdut apelul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), care a confirmat decizia inițială de suspendare (din partea UEFA) a echipei pentru sezonul 2016-2017 al Champions League din cauza suspiciunii de blaturi. Skenderbeu, care a câștigat al șaselea titlu consecutiv de campioană, a jucat anul trecut în grupele Europa League după ce fusese eliminată în play-off-ul din Champions League. 

Albanezii au încercat să se aperele la acel moment. Au spus că verdictul este unul incorect, pentru că se bazează pe informații venite doar de la casele de pariuri, suporteri și din informări ale presei sportive. Skenderbeu dorea ca TAS să anuleze decizia UEFA, permiţând echipei să evolueze în ediţia 2016-2017 a Ligii. Decizia a venit în momentul în care albanezii (foto: uefa.com) se pregăteau să evolueze împotriva lui Ferencvaros în turul 2 preliminar al Ligii. 

TAS a confirmat atunci pentru prima oară că sistemul folosit de UEFA pentru detectarea meciurilor trucate (bazat pe monitorizarea partidelor cu modele statistice şi matematice) poate demonstra dacă a avut loc manipularea rezultatelor, având legătură cu casele de pariuri. UEFA foloseşte de câtva timp propria sa metodă pentru detectarea trucării de meciuri, în coordonare cu firma elveţiană Sportradar. Potrivit presei sportive internaționale, decizia în cazul Skenderbeu marchează un moment de cotitură în lupta împotriva trucării meciurilor. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!