Decizie fără precedent! Echipă suspendată 10 ani pentru blaturi la pariuri!

UEFA a dictat împotriva albanezilor de la Skënderbeu o suspendare de 10 ani din competițiile europene și o amendă de 1 milion de euro pentru blaturi la pariuri! Este cea mai grea pedeapsă dictată vreodată de forul european împotriva unei echipe, acuzată că a trucat mai mult de 50 de meciuri din campionatul intern, dar și din Champions League și Europa League. 

Decizia luată pe 21 martie nu a fost publicată de către UEFA, dar raportul acelei ședințe a circulat în mass-media albaneză și a ajuns și la cei de la The Guardian. Președintele clubului neagă și acum orice implicare a echipei în lucruri necurate. Skënderbeu poate contesta interdicția la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). ”A fost o decizie așteptată. Suntem convinși de nevinovăția noastră și chiar dacă TAS va susține această decizie, vom aborda Curtea Federală a Elveției", a anunțat Ardjan Takaj. 

UEFA a desfășurat ancheta asupra meciurilor suspecte jucate de Skënderbeu timp de doi ani, iar la începutul acestui an șefii forului continental au dezvăluit că inspectorii însărcinați cu această anchetă au primit amenințări cu moartea. 

Decizia fără precedent s-a bazat pe analiza datelor din sistemul UEFA de detectare a fraudei la pariuri. Astfel, s-au înregistrat nu mai puțin de 53 de partide suspecte în perioada noiembrie 2010 - aprilie 2016. Două dintre aceste meciuri s-au jucat în Europa: calificări Champions League (2015/16) și două din faza grupelor Europa League, tot din acel sezon. 

Înfrângerile cu 1-5 și 0-3 în fața lui Sporting Lisabona și Lokomotiv Moscova au reprezentat "o preocupare deosebită", potrivit The Guardian, deoarece în timpul meciurilor s-au înregistrat fluctuații mari de pariuri suspecte cu privire la rezultatul final. 

În raportul de 93 de pagini întocmit de UEFA, la loc de cinste a fost, însă, confruntarea din preliminariile Ch. League împotriva nord-irlandezilor de la Crusaders (captură foto: youtube). Skënderbeu a câștigat meciul tur cu 4-1, după care în retur albanezii s-au dat în ”spectacol”.  Ei au condus cu 2-1, dar apoi le-au permis gazdelor să înscrie inexplicabil două goluri în prelungirile partidei - reușite care se știe foarte bine ce înseamnă la pariuri..

În raportul UEFA a fost luat în considerare și o postare de pe twitter a portarului gazdelor. ”Dacă UEFA nu va face o anchetă despre jocul nostru din seara asta, atunci ceva este în neregulă!”, a scris Sean O'Neill la puține momente după terminarea jocului. Suporterii celor de la Skënderbeu (foto: football365.com) s-au strâns în fața sediului clubului și au protestat față de decizia, istorică, a UEFA.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!