Decizie CIO: sportivii ruşi au fost excluşi de la Jocurile Paralimpice din Brazilia din cauza scandalurilor de dopaj!

Comitetul Internaţional Olimpic nu glumeşte deloc când vine vorba de lucruri necurate în sport. Ultima decizie stă mărturie - echipa Rusiei a fost exclusă de la Jocurile Paralimpice, iar toţi atleţii care ar fi trebuit să ia startul în competiţie începând cu 7 septembrie au primit interdicţie din partea CIO! Chiar şeful Comitetului Internaţional Olimpic, Sir Philip Craven le-a dat vestea ruşilor. Motivele ţin de scandalul uriaş de dopaj din ultima vreme în care au fost implicaţi sportivii ruşi. Oficialii CIO şi-au motivat decizia şi au spus că şi sportivii paralimpici fac parte dintr-un sistem "bolnav", supervizat chiar de Guvernul de la Moscova. Rusia a anunţat că va ataca decizia.

Sistemul anti-doping din Rusia este corupt și complet compromis. Cultura dopajului în sportul din Rusia vine de la Guvern. Este tragic, pentru că vorbim nu despre sportivii care înşală un sistem, ci despre un sistem al statului care înşală sportivii. Această cultură a dopajului, care poluează sportivii, vine de la Guvernul rus. Iar noi am descoperit nu unul, ci două rapoarte independendente comandate de Agenţia Mondială Anti-Doping,

---a spus preşedintele CIO, Sir Philip Craven

Delegaţia Rusiei pentru Jocurile Olimpice a fost şi ea în pericol să primească aceeaşi sancţiune drastică, dar Comitetul Olimpic Internaţional a decis totuşi să valideze participarea a 70 la sută din lot. 

Foto: Press Association

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi