Decizia Primăriei Oradea: fără jocuri de noroc în centrul istoric al orașului!

Oradea, oraşul cu cea mai mare dezvoltare din ultimii ani, își dorește să devină un exemplu de civilizaţie prin care vrea să atragă cât mai mulți turiști. Oricum, zona era foarte căutată pentru binefacerile celebrei stațiuni balneare Felix. Dar autoritățile vor acum să atragă și turiștii străini. Pentru asta, municipalitatea a hotărât interzicerea mai multor activități din zona istorică a orașului.

Astfel, în zonă nu mai au ce căuta magazinele second-hand (foto: ebihoreanul.ro), casele de amanet, service-urile și spălătoriile auto, dar și sălile de jocuri de noroc! Măsura face parte din strategia de dezvoltare a orașului pe termen lung. Primarul din Oradea, Ilie Bolojan a prezentat deja public deciziile menite să stimuleze dezvoltarea centrului istoric al municipiului şi să atragă noi turişti în această zonă.

”E nevoie de un centru al orașului mult mai atractiv.Trebuie să existe o combinaţie de spaţii care atrag vizitatorii, dar și locuitorii orașului. Acest lucru se întâmplă mai greu cu aceste case de amanet sau magazine cu haine second-hand amplasate aici”, a spus primarul Ilie Bolojan. (foto: infooradea.ro)

Măsurile decise de municipalitate vin în completarea unui proiect care are în vedere stimularea dezvoltării în zona centrală a orașului a unor terase, baruri şi alte amplasamente de alimentaţie publică, scrie businessmagazin.ro. Toate au ca scop atragerea unui număr cât mai mare de turiști.

Edilul a explicat că primele măsuri vor intra în vigoare peste 3 luni. Concret, începând cu data de 1 ianuarie în centrul orașului vor fi interzise activităţile de service și spălătoriile auto. La fix un an distanță, la 1 ianuarie 2019, în zonă nu vor mai avea ce căuta casele de amanet, SH-urile și sălile de jocuri de noroc. 

Municipalitatea doreşte, de asemenea, să crească impozitele cu 50% pentru clădirile din zona istorică în care nu se desfăşoară activităţi economice, deşi au potenţial în acest sens. Aceeași măsură vizează şi terenurile pretabile construcțiilor, dar care în momentul de față nu au așa ceva pe ele. Pe 21 septembrie, de la ora 16, în sala mare a Primăriei Oradea va avea loc dezbaterea publică a noilor reguli. Până atunci, cei interesaţi pot transmite municipalităţii propuneri scrise. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!