De la anul vom fi impozitați la sursă pentru pariuri online

Am discutat cu mai multe persoane din domeniu și se iau tot mai multe măsuri pentru a impozita pariurile online direct la sursă. Vom scăpa cât de curând de un drum până la finanțe pentru a declara câștigurile din pariurile sportive online, un lucru care de altfel trebuia să implementat de la început.

Totuși vorbim de România, vorba aia, țara tuturor posibilităților dar și a unei birocrații ieșite din comun. Dacă nu există interese mai mari din partea unor operatori (chiar nu vreau să dau nume deși am auzit anumite zvonuri) și presiuni din partea acestora pentru a păstra sistemul actual care în teorie ar avantaja și offline-ul, la anul vom reuși să avem impozitare la sursă.

Deși nimeni nu înțelege de ce nu s-a practicat acest lucruru de la început, exact cum este la offline să scăpăm de o durere de cap. Din ce îmi dau seama jocurile de culise sunt de multe ori altele decât ne imaginăm. Prima dată am bănuit doar interesul operatorilor din offline, ceea ce era și normal la prima vedere, punem piedici la cei care joacă online, îi speriem un pic și uite așa se mută pe offline. Dar se pare că din motive necunoscute a mai fost un operator online care a forțat lucrurile pentru a nu se impozita la sursă.

SUPRIZĂ MARE

Am discutat cu câteva persoane importante ce lucrează pentru operatorii care dețin case de pariuri sportive offline, despre cum a crescut sau scăzut numărul de jucători de când a fost problema aaceasta cu impozitarea. Toți credeau că scăderea interesului pentru online a fost datorat de faptul că aceștia s-au mutat offline, de comoditate să nu mai completeze o amărâtă de declarație sau poate de frica unei posibile amenzi că nu au completat cum trebuie declarația D200 pentru ANAF. SUPRIZĂ! Operatorii care au activitatea principală în offline nu au înregistrat o creștere semnificativă care să confirme o astfel de migrare. Atunci  unde au dispărut o mare parte din pariori?

Cred că mulți s-au speriat atât de tare de problemele legislative încât au decis să renunțe de tot. Mulți au justificat chiar la noi pe forum că să joci offline este deja o pierdere de timp dacă vrei să faci bani, iar online fie nu mai ai unde să joci cum trebuie, fie riști din cauza unei legilații problematice să te trezești cu amendă sau mai este și problema declarațiilor la ANAF care au iscat numeroase controverse și probabil mulți așteaptă să vadă ce urmează să se întâmple. Oricum la anul e doar o declarație banală dacă prin absurd nu se va face impozitarea la sursă. Anul acesta a fost mai problematic că nu era clară situația unor operatori.

SĂ FIE CLAR

Clar cu amendă nu ne mai trezim repede că am jucat ilegal online pentru că bet365 și scandalul din jurul acestui operator a fost un exemplu clar de : nu așa se face! Legal nu știm cine are dreptate, se va stabili ulterior în instanță, dar să ai 50.000 de oameni pasibili de amendă ridică multe semne de întrebare și a nascut un precedent care nu are cum să se repete nici măcar într-o țară lipsită de rațiune.

Clar o amărâtă de declarație îi sperie doar pe proști. Știu că este incomod să mergi la ANAF să stai de vorbă cu niște oameni plictisiți de viață care se cred trimișii lui D-zeu pe pământ și te privesc ca pe ultimul sclav de pe pământ dator vândut unui stat presupus corupt. Dar e o chestie banală dacă alegi să o tratezi ca atare. Am și firme și PFA, crede-mă, o simplă declarație e ceva banal, să treci la plătitor de TVA de exemplu, prin declarația 088, este ca și cum ai concura la traversarea oceanului atlantic înnot fără nici un ajutor ...

CE URMEAZĂ

Probabil vine Apocalipsa în 2020 dacă în 2012 am scăpat. Pe bune acum, având în vedere discuțiile din ultimele două săptămâni cu cei pe care îi cunosc în domeniu am ajuns la concluzia că problema impozitării la sursă se va rezolva. Din păcate doar la anul. Astfel scăpăm de toate bătăile de cap, mai puțin de una. Unde naiba jucăm? Avem bonusuri și promoții de ne scot din sărite, dar ofertă și cote pe măsură când primim? Nu ne mai tratați ca pe o țară de fomiști să ne combinați doar cu promoții, luați acei bani și investiți în produs, veniți cu produse care să satisfacă nevoile pariorilor! Vrem ofertă decentă, cote acceptabile și o platformă care se mișcă bine, dacă mai sunt și plățile rapide, ce să zic, WOW, ne-ați cucerit. Pe când asta oare?

Momentan nu pot să zic că sunt foarte mulțumit de ce ne oferă operatorii actuali (nu e chiar atât de rău, dar eu și încă câțiva suntem așa mai greu de "satisfăcut"). Asta dacă îi analizez individual, dar dacă combin ofertele și cotele oferite reușesc mereu să găsesc soluții satisfăcătoare, așa cum reușiți mulți dintre voi să vă descurcați într-un final. Probabil de aici și diferența între cine face bani și cine"donează" - vorba unora dintre noi.

Sunt mulți operatori mari din afară așteptați în România. Au fost numeroase tenative de negociere cu achiziția unor companii offline pentru a nu începe de la zero, dar majoritatea negocierilor au eșuat pentru că cele 2-3 branduri care au mai rămas autohtone țin prea mult la ce au construit,  sunt evaluate "priceless" de către owneri. Chiar și așa este posibil să vedem la anul că intră în țară operatori precum William Hill sau Paddy Power.  Concurența mai mare ar trebui să ducă la produse mai bune.

S-au mai oprit cu reclamele agresive mulți operatori, știu că nu se vede, asta pentru că sunt prea mulți, au început mulți să redirecționeze buget tot mai mare în produs. Dar din ce am înțeles, problema cotelor este cel mai greu de rezolvat, că restul se rezolvă.

NU AI NIMIC DE PIERDUT

Avem puțin de pierdut dacă nu intră pe piață operatori precum pinnacle, asta dacă gândim pentru majoritatea pariorilor din România.  Cine e "profesionist" face deja trading pe betfair.com, iar cine caută o casă de pariuri all in one, ar face bine să renunțe la căutări, ea nu mai există. Au evoluat atât de mult cu măsurile de securitate încât singura soluție să mai faci bani decenți este să ai cont la cât mai multe case de pariuri sportive online și să profiți de oferta cea mai bună din acel moment.

Analizează zi de zi ofertele cu atenție și vei găsi la un operator cu payout să zicem de 90% pe anumite opțiuni cote mai mari decât la un operator cu payout de 95%, asta pentru că acel payout de care discutăm în nenumărate articole se referă la media plăților și a cotelor.

DIN NOU SURPRIZĂ?

Dacă ai citit cu atenție ce am scris până acum, ai putea să realizezi câtă dreptate am ,mai ales dacă tipurile tale de pariuri jucate cel mai des corespund cu cele pentru care la o casă de pariuri sportive considerată cu cote slabe ai defapt cele mai mari cote. Nu te mai lua de multe ori după trenduri, analizează ce ți-am spus cu atenție și ai să înțelegi unde bat cu asta.

Dacă joc strategia MUG, clar sunt limitat unde pot să joc, dar dacă sunt un jucător de talie medie care joacă diversificat pot descoperi anumite cote cu adevărat valoroase, indiferent de casa de pariuri. Aici probabil începe să se facă separarea între un parior care face bani și unul care cotizează, indiferent de ponturi, matematic dacă nu ți-ai calculat șansele în funcție de cotele ce le ai la dispoziție ești terminat pe termen lung.

PE SCURT

Ne descurcăm cum putem până se vor face modificările legislative mult așteptate. Am să încerc să țin în continuare legătura cu cei care contribuie la aceste schimbări importante și să vin cu informații noi atunci când le dețin. Rețineți chiar dacă facem topuri și ele reflectă într-o oarecare măsură realiattea, soluția reală este descoperirea celor mai importante cote chiar și la agenții cu payout mic (implicit media cotelor mai mică). Vă spun din discuțiile cu traderii că aceștia fac greșeli și uneori fac greșeli destul de grave. Depistați cotele bune și faceți biletele alea să fie verzi!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi