De la anul, Ajax va juca meciurile de acasă pe Stadionul "Johan Cruyff"

Numele lui Johan Cruyff va dăinui pentru totdeauna în istoria fotbalului mondial, nu doar în cea a lui Ajax. Olandezii vor acum să schimbe numele stadionului în onoarea fostului mare jucător. Pe 24 martie 2017, când se va împlini un an de la moartea fotbalistului de legendă, stadionul "Amsterdam ArenA" va deveni stadionul "Johan Cruyff"! Presa din Olanada scrie că propunerea clubului a fost acceptată de membrii familiei lui Cruyff. Fostul mare jucător, câştigător a trei Baloane de Aur, a decedat anul trecut la 68 de ani din cauza unui cancer pulmonar. 

Familia lui Cruyff are o singură pretenţie - nu vrea ca în viitor lângă numele acestuia să apară şi cel al unui sponsor, aşa cum s-a întâmplat în cazul unor mari echipe ca Arsenal (Emirates) sau Bayern Munchen (Allianz Arena). Stadionul lui Ajax nu se află în totalitate în proprietatea clubului - municipalitatea deţine 48 la sută din stadionul care a fost inaugurat în 1996 şi care a costat 140 de milioane de euro. Alţi 13 la sută aparţin unui grup de investitori care au ajutat la construirea arenei. Cele trei părţi trebuie să se înţeleagă şi să accepte dorinţa familiei fostului mare jucător. 

Şi Barcelona intenţionează să onoreze numele legendarului atacant. Cruyff a jucat la Barcelona între 1973 şi 1978 şi i-a antrenat pe catalani între 1988 şi 1996. Şefii Barcei au în vedere construirea unei noi baze de pregătire care să poarte numele lui Johan Cruyff, dar şi construirea unei statui a fostului mare jucător. Cruyff a ajuns la Barcelona în 1970 şi a câştigat în chiar primul an titlul în Spania. Echipa în care evolua şi care era antrenată atunci de un alt olandez, Rinus Michels, este considerată cea mai bună echipă din istoria fotbalului! Cruyff şi-a încheiat cariera de jucător la Feyenoord, pe care a ajutat-o în 1984, la 37 de ani, să câştige titlul în Olanda.

După retragere, Johan Cruyff a devenit un antrenor de top, reuşind să câştige două titluri cu Ajax şi patru cu Barcelona. Champions League, Cupa Cupelor (Europa League), Cupa Regelui Spaniei, Supercupa Europei şi Supercupa Spaniei (de trei ori) au fost celelalte trofee cucerite de catalani cu Cruyff pe bancă. Tot el a înfiinţat şi celebra academie a Barcelonei, "La Masia". Stilul său a fost copiat de antrenorii din întreaga lume, în special de către Pep Guardiola, cel mai celebru discipol al marelui Cruyff. 

 

Foto: ajax.nl

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi