De la Alexis și Marcelo Sallas, la Nick Fierro. Țara unde pokerul online este interzis

Presa din Chile sugerează că Guvernul ar putea în curând să legalizeze pokerul online. Nu de aceeași părere sunt operatorii locali, care suportă persecuții ale statului de ani buni. Santiago de Chile, una dintre cele mai frumoase și mai populate capitale ale lumii, Marcelo Sallas sau Alexis Sanchez (foto: arsenal.com) - sunt cele trei subiecte despre care chilienii vorbesc cu mare mândrie. Dar când vine vorba de poker, ei nu mai au amintiri atât de plăcute.

Sunt, totuși, unii care rezistă eroic pe baricade împotriva autorităților. Iar campionul de poker online Nicolas ”PokerKaiser” Fierro este unul dintre aceștia. Fierro a făcut furori la runda finală de la Main Event-ul World Series of Poker (WSOP) după ce s-a calificat online la PartyPoker. El a devenit în scurt timp un jucător respectat și temut, în același timp. A strâns din pokerul online până acum 10,8 milioane de dolari, fiind considerat un adevărat fenomen. Nick Yunis îi urmează lui Nicolas ”PokerKaiser” Fierro în clasamentul Global Poker Index (GPI) din Chile.

Deschide cont și joacă la camera de poker recomandată de PariuriX.com!

Dar statul din America de Sud este o ”zonă gri” când vine vorba despre legalitatea jocurilor de poker online. Doar marii operatori în domeniu reușesc să supraviețuiască pe piață. Joaquin Morales, un oficial guvernamental chilian, este printre puținii care au propus în ultimii ani măsuri de reglementare a jocurilor de noroc și în special pentru pokerul online.

În replică, Marco Sarabia (proprietarul programului tv ”Esto Es Poker” și a unui show pe YouTube) a declarat că ”nu există nicio șansă ca în următorii cinci ani să se întreprindă ceva”. În opinia lui Sarabia, autoritățile din Chile și oamenii în general văd pokerul ca pe un joc 100% de noroc, la fel ca și crabs-ul sau ruleta.

Dar lipsa de poker online în regiune nu înseamnă că toată jocurile de noroc sunt ”moarte”. Un raport recent al autorităților chiliene arată că, în 2016, operatorii de jocuri de noroc au realizat venituri de 456 milioane dolari - în creștere cu 1,2% față de anul precedent. Raportul a indicat, de asemenea, că industria jocurilor de noroc din Chile oferă bărbaților și femeilor din țară 2.134 locuri de muncă.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!