De la 1 ianuarie 2016 expiră licenţele caselor de pariuri online! Urmează un nou scandal?

2015 a fost anul în care piaţa pariurilor online din România a fost reglementată, în sfârşit. Au dispărut multe nume importante şi au apărut altele, care cel puţin la prima vedere nu se ridică la nivelul celor care au părăsit piaţa. Punctul de vârf al acestei licenţieri a fost reprezentat de "scandalul" cu Bet365, despre care s-a tot scris în toamna acestui an şi nu are rost să revin la subiect. Puteţi citi aici întreaga cronologie a evenimentelor.

onjn.JPG

Sursă foto: onjn.gov.ro

Acum, odată cu finalul anului s-ar putea să asistăm la un nou scandal, datorat (şi) de data aceasta lipsei de comunicare din partea ONJN. Aşa cum puteţi vedea şi în imaginea de mai jos pe site-ul Oficiului scrie că licenţele temporare sunt valabile până la 31 decembrie 2015. Din acest motiv foarte mulţi membri ai comunităţii PariuriX.com se întreabă ce se va întâmpla de la 1 ianuarie 2016. Vor risca pariorii amendă în cazul în care vor paria online în prima zi a anului 2016?

citat-onjn.JPG

La întrebarea precedentă am încercat să aflăm răspunsul din partea ambelor părţi (ONJN şi casele de pariuri).

Domnul director general al ONJN, Tudor Simota, ne-a spus următorul lucru atunci când am solicitat un răspuns pe această temă.

Prelungirea pentru fiecare operator va fi acordata pana la implinirea unui an de la data de la care a fost acordat dreptul de operare.
- Tudor Simota (Director General - Direcția Generală de Supraveghere și Control)

Am luat legătura şi cu reprezentanţii celor mai importante case de pariuri online. Neoficial ne-a fost comunicat că acest drept temporar de operare este valabil un an de la data acordării. Oficial, intrând pe chatul celor trei agenţii de pariuri, operatorii ne-au spus (cu 1-2 zile înainte de Crăciun) că nu se ştie ce se va întâmpla de la 1 ianuarie 2016. Răspunsurile erau oarecum pe ocolite, iar în momentul în care solicitam ca acesta să fie clar (putem sau nu să jucăm de la 1 ianuarie 2016 fără griji, da sau nu?) ni s-a comunicat la toate cele trei agenţii (netbet.ro, unibet.ro şi sportingbet.ro) că vom fi anunţaţi în cazul în care dreptul temporar nu va mai fi valabil din prima zi a anului următor.

Avem astfel un punct de vedere din partea directorului general ONJN şi mai multe puncte de vedere neoficiale din partea caselor de pariuri care spun acelaşi lucru: licenţa temporară este valabilă un an de la acordare. Am luat de bune aceste răspunsuri şi astfel am decis să vă prezentăm datele limită până la care puteţi juca fără griji la casele de pariuri licenţiate temporar în acest moment:

Întrebarea membrilor comunităţii PariuriX.com este de ce nu se scrie negru pe alb pe site-ul ONJN acest lucru pentru ca pariorii să poată juca liniştiţi. Mai sunt trei zile lucrătoare până la finalul anului, va fi emis un comunicat în acest sens sau vom vedea ceva publicat pe site-ul ONJN?

Această incertitudine creează panică în rândul pariorilor şi cu siguranţă piaţa de pariuri online va fi, din nou, afectată. Cei care au ajuns să nu mai aibă încredere în ONJN după scandalul cu Bet365 se gândesc că această nouă lipsă de comunicare din partea Oficiului este o altă lovitură ce urmează să fie dată pariurilor online, lovitură cu care se încearcă şi mai mult împingerea pariorilor spre agenţiile offline.

Voi ce credeţi, riscăm să avem un nou scandal pe tema pariurilor online încă de la începutul anului 2016? Mizaţi pe ceea ce a spus domnul director general al ONJN sau vă abţineţi să mai pariaţi online de la 1 ianuarie 2016 până apare un document oficial în această privinţă?

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi