De ce să alegi tipul de poker online “Omaha” ? Te va fascina încă de la prima mână!

Pokerul este cu siguranţă cel mai iubit joc de cărţi şi popularitatea lui este binecunoscută încă din cele mai vechi timpuri. Are o evoluţie continuă şi acaparează din ce în ce mai multe pieţe. Sunt cunoscute multe variante ale acestui joc de noroc şi cum probabil ştii şi tu, cea mai mediatizată dintre ele este Texas Hold’em. În continuarea acestui articol îmi propun să-ţi prezint tipul de poker “Omaha”, o variantă cel puţin la fel de iubită şi care în ultimii ani este preferată din ce în ce mai mult de cunoscători.

Încearcă şi tu Poker Omaha la cea mai mare cameră de poker online din lume!


CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL?

 1. Despre Poker Omaha
  1.1 Cele două mari diferenţe faţă de Texas Hold’em

 2. Cum se joacă Omaha

 3. Tipuri de poker Omaha

 

1. DESPRE POKER OMAHA

A fost introdus pentru prima dată într-un cazino din Las Vegas în anul 1970 şi imediat s-a bucurat de o mare apreciere din partea pasionaţilor. Mai este cunoscut şi ca “Jocul celor mai bune mâini” şi în prezent îl găseşti în cele mai populare cazinouri, în sălile de jocuri şi nu în ultimul rând pe internet. Faptul că se aseamănă foarte mult cu Texas Hold’em a fost un avantaj încă de la început, deoarece a fost uşor înţeles. Jocul Omaha utilizează un pachet standard de 52 de cărţi de tip francez  şi scopul este obţinerea unei mâini cât mai mari prin combinarea cărţilor proprii cu cele de pe flop.

 

1.1 Cele două mari diferenţe faţă de Texas Hold’em

Chiar dacă asemănarea este foarte mare, trebuie să ştii că două aspecte importante diferenţiază jocul Omaha de Texas Hold’em şi-l fac atât de iubit chiar şi de cei mai mari jucătorii profesionişti de poker.

 • La începutul jocului dealerul va împărţi câte patru cărţi fiecărui jucător, cu două mai mult faţă de cealaltă variantă de poker.
 • Pentru alcătuirea mâinii câştigătoare, jucătorul este obligat să folosească fix trei cărţi din cele comune şi fix două cărţi din cele patru proprii.

Este evident faptul că beneficiind de patru cărţi proprii, şansa de a forma o mână puternică este mult mai mare decât în varianta Texas Hold’em. Când te-ai aşezat la o masă de Poker Omaha trebuie să te detaşezi de varianta clasică a pokerului, pentru că mâinile care pot fi câştigătoare într-un joc de Texas Hold'em n-au nici o legătură cu mâinile câştigătoare din Poker Omaha.

 

2. CUM SE JOACĂ OMAHA

Startul este dat prin împărţirea a câte patru cărţi proprii fiecărui jucător, cărţi poziţionate cu faţa în jos. Jocul este împărţit în patru runde, parierea făcându-se în sensul acelor de ceasornic, în jurul mesei. Pariurile prezente în Omaha sunt aceleaşi ca la Texas Hold’em: Big Blind şi Small Blind, iar jocul se desfăşoară după regulile comune, jucătorii având aceleaşi opţiuni: Check, Call, Raise ori Fold. La o masă de poker parierea începe din poziţia imediat din dreapta butonului de dealer, care se mută cu câte un loc, spre stânga, după fiecare mână jucată. În jocurile online, butonul de dealer înlocuieşte dealerul „real”.

Rundele de pariere sunt aceleaşi ca în Texas Hold’em:

 • Preflopul - Fiecărui jucător i se împart patru cărţi cu faţa în jos, începând cu blind-ul mic.
 • Flopul - dealerul plasează primele trei cărţi comune la centrul mesei.
 • Turn-ul - A patra carte este plasată cu faţa în sus la centrul mesei.
 • River-ul - A cincea şi ultima carte este plasată cu faţa în sus la centrul mesei.

Ordinea mâinilor câştigătoare este aceeaşi ca în Texas Hold’em şi chiar dacă probabil deja o cunoşti o voi prezenta în imaginea de mai jos.

La final câştigă jucătorul care formează cea mai bună mână prin combinarea oricăror trei cărţi din cele comune cu oricare două din cele patru proprii. În cazul în care doi sau mai mulţi jucători se află la egalitate, deţinând câte o mână din cinci cărţi la fel de bune, potul va fi împărţit între ei.

 

3. TIPURI DE POKER OMAHA

 • Pot Limit Omaha Poker - Jucătorul care trebuie să acţioneze poate paria maxim suma care este în pot în acel moment (de exemplu 100 € într-un pot de 100 €). Aceasta este cea mai populară formă de Omaha.
 • No Limit Omaha Poker - un jucător poate paria orice sumă, în funcţie de câte jetoane are.
 • Fixed Limit Omaha Poker - există o limită specifică predefinită a sumelor care pot fi pariate în fiecare joc şi în fiecare rundă a unui joc.

Poker Omaha se bucură de o mare popularitate pe internet. Îl poţi juca şi tu online foarte simplu Cei mai mari operatori de poker online au introdus în ofertă acest tip de joc şi chiar s-a constatat că este extrem de căutat. Poker Omaha are şi el mai multe variante, iar în continuare mă voi concentra doar pe cele  care le găseşti într-o cameră de poker online. Pe lângă varianta clasică prezentată mai sus, Hold'em/Omaha, te mai poţi bucura online şi de următoarele tpuri de Omaha Poker:

 • Poker Omaha Hi/Lo - este o versiune care se joacă exact după regulile celei clasice, însă propune la final o diferenţă esenţială. Potul este împărţit între mâna cea mai mare şi mână cea mai mică (care constă din cinci cărţi cu valoarea maximă opt). Este posibil ca acelaşi jucător să aibă atât mâna mare cât şi mâna mică. În orice caz, dacă niciunul dintre jucători nu are o mână mică atunci cea mai mare mână câştigă întreg potul. De menţionat că mâna mică este întotdeauna clasificată luându-se întâi în considerare cartea de rangul cel mai mare, apoi cartea de rangul următor şi aşa mai departe.
 • Poker 5 Card Omaha - se joacă exact ca varianta clasică, cu menţiunea ca dealerul împarte câte cinci cărţi jucătorilor, faţă de patru la Hold'em/Omaha.
 • 5 Card Omaha Hi/Lo – aşa cum arată şi numele, este o combinaţie între jocurile prezentate mai sus. Jucătorii primesc câte cinci cărţi proprii şi bineînţeles, potul se împarte la final intre mâna cea mai mare şi cea mai mică.

Dacă te-am convins că acest tip de poker trebuie încercat, te sfătuiesc să alegi această cameră de poker online, deoarece ai posibilitatea să înfrunţi cei mai buni jucători de poker din întreaga lume, iar dacă eşti un începător, poţi învăţa regulile Poker Omaha jucând pe bani virtuali.

Încearcă şi tu Poker Omaha la cea mai mare cameră de poker online din lume!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi