De ce nu se merită să pariaţi pe meciurile din turul 1 al Ligii Campionilor!

Uefa Champions League angrenează toată Europa fotbalistică, găsim cele mai mari cluburi de fotbal, adevărate industrii de marketing, însă mai există și o altă față, mai puţin cunoscută, a primei competiții continentale. Aici este vorba de "lliga celor mici" damnați să participe în competiție încă de la sfârșitul lunii iunie și în primele zile ale lunii iulie. În aceste tururi preliminarii joacă campioanele din Insulele Feroe, Țara Galilor, Irlanda de Nord, Estonia, Andorra, San Marino, mai nou campioana Gibraltarului, iar cea mai puternică grupare este dată de campioana Armeniei. Aflată la a doua participare în prima competiție europeană, după cea de anul trecut, campioana Gibraltarului constituie o urmă de exotism. 

Vezi aici cote pariuri pentru meciurile din primul tur al Ligii Campionilor!

liga-campionilor-1.jpg

După ce anul trecut a fost eliminată de către campioana  Insulelor Feroe, HB Torshavn, cu scorul general de 6-3, Lincoln Red Imps FC speră la cea dintâi victorie în prima competiție continetală, unde va ca adversară campioana din Andorra, F.C Santa Coloma . Atmosfera creată de zgomotoșii suporteri din Gibraltar care își trag seva din cultura britanică va fi un element important în vederea obținerii victoriei. Lincoln își dispută meciurile de pe teren propriu pe Victoria Stadium, o arenă cu o capacitate de 2.249 de locuri, pe care de altfel se disputa toate meciurile din campionatul Gibraltarului. În 2014 acest stat a devenit al 54-lea membru la structurii UEFA şi astfel au fost alocate fonduri pentru dezvoltarea fotbalului. 

Revenind la situația generală a acestor tururi preliminarii se poate observa cât se poate de clar că intenția principalului for continental este de a  globaliza fotbalul, de a-l aduce și de a-l promova și în cele mai mici entități statale. Facând însă o paralelă cu celelalte echipe participante în tururile preliminare superioare, aceste campioane ale fotbalului minuscul n-au însă nici o șansă reală, iar acest lucru ne este relevat chiar de către cel mai obiectiv indicator care poate fi dat de statistică, locul UEFA, În duelurile de marți se întâlnesc: Pyunik Yerevan (Armenia, locul 319) - Folgore (San Marino, locul 452); Lincoln (Gibraltar, locul 451) - F.C Santa Coloma (Andorra, locul 364); Crusaders (Irlanda de Nord, locul 377) - Levadia, locul 298; iar miercuri avem partidele: B 36 Torshavn (Insulele Feroe, locul 425) - TNS (Țara Galilor, locul 250).

Câștigătoarele acestor dueluri au fost încrucișate cu adversare din eșalonul trei al fotbalul european pentru o luptă dezechilibrată în al doilea tur al prelimariilor Uefa Champions League.

Conchizând, realizăm că principalul for continental încearcă să implementeze atmosfera Champions League și în ţările cu potențial fotbalistic extrem de scăzut, singura excepție o face Armenia, care are câțiva fotbaliști de o valoare ridicată, cel mai cunoscut fiind Henrikh Mkhitaryan. Însă privind obiectiv, întâlnirile expuse mai sus n-au însă vreo miză reală, ci costituie o șansă de a asculta celebrul imn al Ligii Campionilor pe stadioane mici și orășele care nu depășesc ca populație o peluză de pe Nou Camp.

Click aici pentru a juca la pariuri online direct de pe mobil!

Salvează

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi