De ce jucătorii de tenis sunt mai predispuşi să aranjeze meciuri pentru pariuri!

De ce jucătorii de tenis sunt mai predispuşi să aranjeze meciuri pentru pariuri? Află de la PariuriX.com! Conform unui studiu, în turneele ATP şi WTA se aranjează mai mult de 20 partide în fiecare sezon, deși numărul real ar putea fi chiar mult mai mare de atât. Chiar şi Roger Federer a admis, nu demult, că lumea tenisului nu este chiar atât de "curată" precum cred unii. 

Pariază acum pe meciuri de tenis în timp ce le urmăreşti live video!


Studiu de caz: Arguello vs Davydenko

Vom lua ca exemplu cel mai mediatizat caz al ultimilor ani: cel al rusului Nikolai Davydenko, pentru a vedea cum se poate aranja un meci de tenis. La data de 2 august 2007, 11 pariori, majoritatea din Rusia, au plasat la casa de pariuri Betfair (vezi site-ul agenției) câteva milioane de dolari pe faptul că Martin Vasallo Arguello îl va bate pe Davydenko, într-un turneu din Polonia. Lucrul mai suspect a fost acela că pariorii au intrat în acţiune după primul set, câştigat de Nikolai cu 6-2. De precizat că Davydenko era numărul 4 mondial, în vreme ce adversarul său era clasat pe 87. În final, Davydenko s-a retras în cel de-al treilea set. 

Imediat după meci, Betfair (D.ONJN 1291/29.07.2016) a alertat ATP cu privire la sumele foarte mari de bani pariate de cei 11, anulând toate pariurile plasate. Apoi Asociaţia Tenismenilor Profesionişti a investigat acel caz timp de mai bine de un an. Din lipsă de probe însă, atât Arguello, cât şi Davydenko, au scăpat nesancţionaţi. Lumea l-a perceput însă de atunci pe Davydenko ca fiind implicat în această poveste.

Meciuri aranjate 100% ponturi sigure - Cote mari și câștiguri imense - CLICK pentru mai multe informații!


Cât de simplu este de aranjat un meci de tenis?

Bazându-ne pe acest exemplu, să spunem că se poate aranja foarte uşor un meci de tenis. În primul rând, fiindcă sunt foarte multe într-un sezon. Aici ne referim doar la turneele ATP şi WTA, nemailuându-le în calcul şi pe cele Challenger şi Futures, unde cu siguranţă sunt şi acolo destule meciuri aranjate (probabil că mult mai multe). O vină parţială o poartă şi unele case de pariuri europene, care oferă pronosticuri nu doar pe câştigătorul unui meci, ci şi pe numărul de seturi, numărul de gameuri, existând oferte chiar şi pe următorul punct. Aici un jucător poate pierde intenţionat mai multe puncte în anumite momente ale meciului, fiind foarte greu de dovedit un posibil aranjament.

Dacă un jucător recunoaşte că el sau ea are un nivel bun al jocului, pe care însă nu şi-l poate îmbunătăţi, atunci el/ea va fi vulnerabil(ă) pentru un aranjament prin prisma acestei declaraţii Brian Tuohy, autor al unor cărţi referitoare la pariurile sportive


Tenisul - un sport scump cu tentații mari

Să ne gândim şi la faptul că, pe parcursul unui sezon, costurile cu deplasarea pot ajunge chiar şi la 100.000 euro când o faci pe cont propriu, în vreme ce costurile cu un antrenor pot atinge suma de 50.000 euro pe an. Astfel, probabilitatea ca un jucător de tenis clasat modest în ierarhie să apeleze la un aranjament devine, brusc, mai mare.

Un studiu făcut de Ryan Rodenberg şi Elihu Feustel a concluzionat faptul că 1% din meciurile din prima rundă ale turneelor de tenis sunt aranjate. Asta ar însemna o medie de 23 partide pe an. Responsabilă cu detectarea meciurilor aranjate şi oprirea acestui fenomen este Unitatea de Integritate a Tenisului (TIU), care se pare că nu reuşeşte să elimine în totalitate fenomenul meciurilor aranjate în tenis, deşi de la înfiinţarea ei, în 2008, au fost date amenzi şi suspendări, unele chiar pe viaţă. 

Pariază pe tenis chiar acum! Te așteaptă un bonus atractiv!


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!