De ce joacă FCSB atât de prost

Când oficialii FCSB vorbesc despre arbitraje, ar trebui să revadă mai întâi meciurile din acest campionat ale echipei pe care o conduc. În afară de confruntarea cu Gaz Metan, una dintre cele mai modeste echipe din acest sezon, nu se poate spune că roș-albaștrii au avut o evoluție acceptabilă în niciuna dintre celelalte partide. De cele mai multe ori, jocul a fost haotic, insipid, inodor și incolor.


Credit foto: Paul Ursachi / sportpictures.eu

Pe același tipar s-a derulat și prima repriză de aseară, de la Cluj, cu CFR dominând clar și cu FCSB incapabilă să producă ceva în sportul ăsta denumit fotbal. Probabil că băieții lui Dică se credeau la dans sau la atletism, că de alergat au alergat, la schi fără schiuri sau la înot fără apa din bazin.

După faza golului egalizator, una superbă de contraatac, au început și fecesebiștii să mai miște ceva, și-au adus aminte că sunt la fotbal, și nu în altă parte, dar a fost prea puțin pentru imaginea de ansamblu.

Am mai scris, Becali a transferat fără cap, pentru că nu e posibil să bagi aproape 7 milioane și să nu aduci un coordonator care să lege jocul între faza de apărare, cea de concepere a atacului și cea ofensivă. Pintilii și Nedelcu sunt fotbaliști valoroși, dar nu au acea sclipire și acea viteză de reacție și de execuție care să pună în dificultate defensiva adversă.

În plus, FCSB joacă în continuare fără vârf de atac. Alibec e undeva pierdut pe traseu, nu apare în fața porții decât atunci când își face el mingea până acolo. Iar cifrele dor: un singur gol marcat în 11 etape de încă marea speranță a fotbalului românesc Mai avansat joacă Budescu, care a și înscris mai mult decât prietenul său.

Vârful clasic, Gnohere, care e și golgheterul acestei formații, adevăratul atacant, prinde câte 8 minute, pe final de meci. Păi cum să-l scoți pe Alibec din echipă, pe cel mai mare jucător al tututror timpurilor la dat din mâini?

Mă gândesc că o fi și antrenorul de vină pentru jocul ăsta slab. Ca să fii antrenor în condițiile lui Gigi Becali, trebuie să ai o mare acpacitate de adaptare la situații neprevăzute, gen transferuri pe care nu le vrei, jucători impuși în primu 11, laude urmate de critici.

Singurul antrenor care a avut liniște aproape un sezon întreg a fost Gâlcă, într-o perioadă în care patronul își ispășea pedeapsa dată de justiție. E drept, Gigi Becali a ieșit atunci spre finaluil sezonului, dar ce se construise bun a rămas, iar Steaua a câștigat toate cele trei trofee, chiar dacă titlul a fost obținut după mari emoții în ultima etapă.

Cât despre CFR, a știut aseară ce are de făcut, ne-a obișnuit cu jocul mai puțin spectaculos, dar exact - punct ochit, punct lovit. Numai că, iată, își arată și ea slăbiciunile din când în când, cum s-a întâmplat la Timișoara și aseară la faza golului fecesebist. Mai durează până să devină o echipă mare, dovadă și lipsa de reacție după 1-1, când s-a lăsat dominată de o formație care nu arătase mai nimic până la reușita lui Budescu.

Cert este că ambele candidate la titlu au vulnerabilitățile lor. Cine va reuși mai repede să scape de aceste părți slabe va câștiga și campionatul. Dacă nu cumva Craiova lui Mangia va produce surpriza, o echipă cu mare potențial și cu jucători de excepție, cum sunt Băluță, Bancu, Mitriță, Screciu sau Burlacu.

Când două se ceartă pe arbitraje, poate câștiga a treia, pe fotbal.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!