De ce este nevoie să ne verificăm contul la agenţiile de pariuri sportive pe internet?

Mulţi pariori sunt deranjaţi de faptul că trebuie să trimită copii după buletin şi după alte acte agenţiilor de pariuri pentru a putea retrage bani, expunându-şi astfel date precum CNP-ul. În primul rând trebuie precizat că niciun site online serios şi respectabil de pariuri nu va utiliza aceste date în alte scopuri şi nu le va da sau vinde altor site-uri. Confidenţialitatea va fi respectată atâta timp cât folosiţi site-uri de pariuri legitime şi cunoscute şi nu vă expuneţi datele pe site-uri anonime şi suspecte.

Click aici şi primeşti bonus să joci la pariuri online

Întrebarea pe care şi-o pun mulţi pariori este “De ce trebuie să ne verificăm contul?” Există mai multe motive pentru care trebuie să facem acest lucru.

 1. Verificarea vârstei
  Site-urile de pariuri sunt obligate prin lege de către ţara în care îşi au sediul să aibă reguli stricte în ceea ce priveşte verificarea vârstei clienţilor, minorii neavând voie să joace la astfel de agenţii. Astfel fiecare parior trebuie să trimită copii după acte pentru a demonstra că are minim 18 ani, înainte de a putea retrage bani şi pentru a putea continua să joace la agenţia respectivă. Este ca şi la o agenţie de cartier unde trebuie să arăţi buletinul înainte de a putea pune un bilet sau înainte de a scoate banii de pe un bilet câştigat.
 2. Măsură ca să nu se abuzeze de bonusurile oferite.
  Multe agenţii de pariuri oferă bonusuri de bun venit sau au diferite promoţii. Însă în toate cazurile oferta se limitează la maxim un cont per locuinţă. Astfel fiecare persoană trebuie să-şi verifice identitatea pentru a putea demonstra că n-are mai mult de un cont. Limita de maxim un cont pe locuinţă a fost introdusă de casele de pariuri deoarece oricărei persoane i-ar fi fost foarte uşor să facă conturi pe numele mamei, al tatălui sau al fratelui. În unele cazuri (deşi mai rar) anumiţi pariori ar putea folosi proxy-uri pentru a pretinde că sunt din altă ţară decât sunt de fapt. Motivul este încercarea de a profita de unele bonusuri dedicate doar pariorilor dintr-o anumită ţară. Astfel, pe lângă verificarea identităţii este necesar să verificaţi şi adresa unde locuiţi. De cele mai multe ori este suficientă trimiterea unei copii de buletin deoarece pe aceasta este trecut şi domiciliul, însă unele agenţii vor mai cere şi alte acte suplimentare.
 3. Spălare de bani
  Se cere verificarea contului şi pentru a se preveni eventuale spălări de bani prin intermediul depunerilor, retragerilor şi transferurilor de bani între conturi la casele de pariuri online. Cei obişnuiţi să plaseze pariuri de câteva zeci de lei s-ar putea amuza de acest motiv, însă adevărul este că la unele agenţii pe internet există jucători care rulează sume enorme de bani, chiar de rândul sutelor de mii de euro. Deci o astfel de măsură este necesară.

Ce acte se cer pentru a verificarea contului?
Fiecare agenţie are dreptul să pună propriile reguli pentru verificare. Unele o vor face prin telefon, dar majoritatea vor cere o copie după un act de identitate (buletin, paşaport, permis de conducere etc) pentru a putea demonstra identitatea şi domiciliul.

În anumite cazuri se pot cere şi acte suplimentare, precum:

 • copie faţă / verso a card-ului pentru a demonstra că este al vostru (în acest caz se va preciza să acoperiţi codul CVC şi o parte din numărul cardului)
 • un extras de cont de la banca şi/sau o factură de utilităţi pentru a putea dovedi că domiciliul de pe buletin este cel real.

Ce facem dacă locuinţa nu este pe numele nostru?
Daca vi se cere un singur document suplimentar în afară de buletin va fi suficient să furnizaţi un extras de cont bancar detaliat. Acesta conţine datele necesare precum nume şi adresa. Acesta este documentul cel mai uşor de trimis pentru că este suficient să vă duceţi la bancă şi să solicitaţi un astfel de extras de cont. O să pornim de la ideea că toată lumea are un cont bancar, din moment ce aţi putut depune bani la o agenţie online de pariuri. Şi chiar dacă aţi depus printr-o metodă gen Paysafecard, tot vă trebuie cont bancar pentru a putea retrage.

Click aici şi primeşti bonus să joci la pariuri online

de-ce-este-nevoie-sa-ne-verificam-contul-la-agentiile-de-pariuri-sportive-online.jpg

Totuşi, sunt şi case de pariuri care cer şi act de identitate şi extras de cont bancar, dar şi o factură de utilităţi pe lângă. Aici ar putea fi un pic mai dificil dacă locuinţa nu este pe numele vostru pentru că acesta nu va apărea pe acea factură. Dacă aveţi totuşi măcar un abonament telefonic propriu, pe numele vostru, atunci acea chitanţă va fi suficientă. Dacă nici aceasta nu este o opţiune, atunci aţi putea să încercaţi să plătiţi o factură de utilităţi la bancă deoarece în cele mai multe cazuri pe chitanţă va fi trecut atât numele celui pe care se află factura, dar şi numele celui care a achitat-o. Dacă nici aşa nu puteţi ar trebui să explicaţi această problemă operatorilor de la acea agenţie de pariuri online. Probabil că atunci o să vă permită să trimiteţi o factură de utilităţi achitată de proprietarul locuinţei (unul din părinţi) Dar şi aici, numele de familie al vostru trebuie să coincidă cu cel al proprietarului, altfel operatorii ar putea suspicioşi. În cazuri excepţionale ar putea să vă solicite şi un act de identitate al proprietarului locuinţei. Nu uitaţi că orice agenţie de pariuri are dreptul prin lege să vă închidă contul în orice moment dacă cei de acolo au motive să creadă că încercaţi să fraudaţi sistemul. Totuşi, în cele mai multe cazuri acestea vă vor oferi o soluţie corectă să vă demonstraţi domiciliul şi identitatea.

Există agenţii online unde nu este necesară verificarea contului?
Sunt puţine, însă există şi astfel de agenţii, cel puţin la prima retragere a banilor. Un astfel de exemplu este Sportingbet, unde nu vă cer acte decât dacă li se par lor ceva suspect la contul vostru. Dar depinde foarte mult şi de metoda prin care depuneţi şi retrageţi banii.

Salvează

Salvează

Salvează

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi