De ce cotele oferite de agenţiile de pariuri offline nu sunt cu adevărat mai mari decât cotele existente la agenţiile de pariuri pe internet

Pentru un parior care preferă mizele mari şi un număr mic de pronosticuri pe bilet casele de pariuri online sunt locul ideal. Spunem asta şi am scris acest articol tocmai în ideea în care mulţi văd la offline o cotă de 3.25 şi cred că ea este mai mare decât o cotă de 3.20 existentă la online. Teoretic au de ce să creadă acest lucru pentru că 3.25 este mai mare decât 3.20. Practic însă lucrurile stau puţin diferit.

De exemplu dacă aţi vrea să pariaţi 500 RON pe victoria lui Tottenham în jocul cu Arsenal de sâmbătă la Superbet aţi câştiga 1.547 RON. Pe acelaşi pariu şi cu aceeaşi miză, dar la o cotă mai mică, de 3.20 la Sportingbet (deschide cont acum) câştigul ar fi de 1.600 RON. Observăm aşadar un plus de 53 RON la online, deşi cota este mai mică decât la offline.

În imaginile de mai jos avem acelaşi pronostic "jucat" cu 100 RON la Publicbet, Superbet (două dintre cele mai bune agenţii offline) şi Sportingbet. Observăm cum deşi avem aceeaşi cotă atât la Publicbet, cât şi la Sportingbet diferenţa dintre sumele câştigate este de 15 RON: 

 

superbet.JPGpublicbet.JPGsportingbet.JPG

 

O diferenţă la fel de considerabilă avem atunci când am paria de exemplu pe o favorită, cum este de exemplu Chelsea pe Villa Park. La online avem cotă 1.333, iar la offline cotă 1.35. Dacă pariem în ambele părţi câte 1.000 RON atunci la online am avea un câştig în plus de aproximativ 48 RON.

Diferenţele acestea devin neglijabile atunci când pariem sume mici (2-3 RON), dar ajung la valori uluitoare dacă suntem un parior care joacă per pronostic sume din patru cifre.

La offline în schimb se câştigă mai mult atunci când avem mai multe selecţii pe bilet pentru că atunci produsul cotelor fiind superior anulează acea taxă luată la offline din miză. Tocmai acesta este interesul caselor de pariuri: să jucaţi cât mai multe evenimente pe bilet pentru că astfel şansele de a câştiga vor scădea. De aceea majoritatea au diverse promoţii gen: dacă din minim 11 pronosticuri pierzi unul primeşi miza x n sau dacă ai minim 20 de pronosticuri pe bilet primeşti bonus dublu etc.

Concluzia acestui articol este că jucătorii care mizează sume considerabile pe un număr redus de pronosticuri ar trebui să lase agenţiile offline şi să treacă la online. Diferenţa dintre câştiguri este una destul de evidentă la un număr mai mare de pariuri câştigate.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!