De Boer, demis după 4 meciuri de Palace! Cum arată lista rușinii

Au trecut patru etape în noul sezon din Premier League, dar Crystal Palace nu a reușit să bată pe nimeni. Ultima înfrângere, 0-1 pe terenul lui Burnley, i-a enervat teribil pe șefii echipei care au decis că e nevoie de un șoc la echipă - așa că l-au demis pe antrenorul Frank de Boer. (foto: premiumtimesng.com)

Cu această ocazie, olandezul a stabilit un record - este antrenorul care a fost demis cel mai repede de pe banca unei echipe în toată istoria fotbalului! 10 săptămâni a rezistat De Boer pe banca lui Crystal Palace - timp în care a bifat 4 meciuri în campionat și unul în Cupa Ligii: 2-1 cu Ipswich.

A fost singura lui victorie și singurul meci în care fotbaliștii lui Palace s-au lipit de gol. Pentru că până acum ei nu au reușit să schimbe tabela în Premier League, deși campionatl a început pe 11 august! Pe 26 iunie 2017 semnase cu Palace antrenorul olandez, care se înțelese pentru un contract pe trei ani. El fusese perceput ca un salvator după retragerea lui Sam Allardyce. (foto: cpfc.co.uk)

Gestionarea destinelor unui club în Premier League este visul fiecărui manager din lumea asta. Dar pentru mulți, acesta se se transformă în cel mai urât coșmar. Iar De Boer este în capul listei din acest punct de vedere. Les Reed deținuse până acum acest ”record” nedorit..Dar au mai fost și alții, pe care șefii fotbalului din Anglia i-ar putea pune lejer la capitolul ”Rețineți și evitați!”..Să-i vedem și noi. 

Locul 5 - Jacques Santini (2004 / demis deTottenham după 11 meciuri)

Când Tottenham l-a numit pe Jacques Santini, toată lumea a crezut că probleme se vor rezolva. El tocmai condusese naționala Franței în sferturile de finală la Euro 2004 și se anunța un antrenor de cinci stele.

Santini nu a mai fost însă același antrenor odată ce-a ajuns pe banca lui Spurs - a câștigat 4 meciuri din 11 și a fost demis. Tottenham nu era atunci ce e acum, iar o clasare la jumătatea clasamentului era considerată o performanță bună. Mai târziu s-a aflat că el a avut probleme personale serioase, dar a preferat să nu povestească nimănui despre asta. 

Locul 4 - Sammy Lee (2012 / demis de Bolton Wanderers după 11 meciuri)

Mai întâi asistent manager, Sammy Lee a devenit antrenorul interimar al lui Bolton Wanderers imediat după plecarea lui Sam Allardyce. Cunoscut sub numele ”Big Sam”, el nu a făcut prea multe lucruri pentru a-i convinge pe șefii echipei că este o variantă bună pe bancă - a câștigat doar unu din 11 meciuri înainte de a-i fi arătată ușa.

Sammy Lee a devenit ținta ironiilor presei, pentru că după fiecare meci pe care îl pierdea rostea cuvântul ”pozitiv” în alocuțiunile sale. Asta în condițiile în care jucătorii săi erau ”tăvăliți” sistematic de adversari pe teren. După ce a plecat de la Bolton, Sammy Lee s-a îndreptat spre Liverpool unde a devenit asistentul lui Rafa Benitez. 

Locul 3 - Paul Sturrock (2004 / demis de Southampton după 9 meciuri)

După ce s-a descurcat excelent la Plymouth, șefii lui Southampton au decis să-l numească pe Paul Sturrock ca noul lor manager în martie 2004. Ei tocmai se despărțiseră de Gordon Strachan, dar lucrurile au mers mai rău ca înainte. Sau, vorba românului, ”au căzut din lac în puț”...

Cu chiu cu vai, Sturrock a reușit să o mențină pe Southampton în prima ligă, dar apoi a fost demis după 2 jocuri în noul sezon la cererea jucătorilor. A trecut la Sheffield Wednesday, dar nici aici n-a făcut ”pureci mulți”, fiind demis după 13 luni! 

2 - Les Reed (2006 / demis de Charlton Athletic după 7 meciuri)

Rezilierea contractului lui Iain Dowie a dus la numirea lui Les Reed pe banca lui Charlton Athletic. Dar mandatul său a durat numai 6 săptămâni. Poreclit ca "Les Miserables" și "Santa Clueless" de către jurnaliștii britanici, el a fost votat ca cel mai rău manager de toate timpurile de către fanii clubului!

Ei nu l-au urât foarte tare, dar manageriatul lui Les Reed a fost chiar..mizerabil. El a câștigat un singur meci în 7 etape și, de asemenea, a fost părtaș la una dintre cele mai mari rușini din istoria clubului - înfrângerea cu 1-2 din Cupa Ligii în fața unei echipe din liga a doua, Wycombe Wanderers! El a fost înlouit pe banca lui Charlton cu Alan Pardew.

Locul 1 - Frank De Boer (2017 / demis de Crystal Palace după 4 meciuri) 

Când Sam Allardyce a părăsit-o pe Crystal Palace în vară, șefii echipei s-au orientat rapid spre Frank de Boer - care își căuta un loc de muncă după ce a plecat la Inter după doar 85 de zile de învinuire. Primul manager străin din istoria clubului, De Boer (foto: cpfc.co.uk) va rămâne în memoria fanilor ca un ”vis urât”.

De Boer a bifat 4 jocuri în Premier League înainte de a fi demis de pe banca echipei care nu a reușit nici măcar un gol în noul sezon! Crystal Palace a pierdut cu Huddersfield (0-3 acasă), Liverpool (0-1 în deplasare), Swansea (0-2 acasă) și cu Burnley (0-1 în deplasare)! 2-1 a fost singura victorie a lui De Boer pe banca lui Palace, 2-1 cu Ipswich în Cupa Ligii. Cele mai mari șanse să-l înlocuiască pe olandez le are fostul selecționer al Angliei, Roy Hodgson. 

(sursa: sportskeeda.com) 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!