David Peters, jucătorul anului în poker. E uluitor ce a realizat în 2016

David Peters este jucătorul anului în pokerul mondial. Graţie locului trei ocupat la EPT Praga, săptămâna trecută, americanul de 29 de ani a reuşit ceea ce puţini anticipau: să îl detroneze pe Fedor Holz din fotoliul de lider al sezonului. Originar din Toledo, Peters încheie 2016 ca lider - pentru prima oară -, constanţa sa extraordinară fiind astfel răsplătită.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI INTERESANTE COMPETIŢII!

Chiar dacă în 2016 a adunat "doar" 7 milioane de dolari din premii, în poker, Peters a reuşit să îi sufle pe ultima sută de metri titlul de "jucătorul anului" neamţului Holz, care a adunat nu mai puţin de 16 milioane de dolari de-a lungul ultimelor 12 luni. Dacă germanul a reuşit să dea lovitura cu mai multe premii uriaşe, Peters a fost jucătorul mult mai constant. El s-a impus în patru turnee, dar, mai important, a reuşit un număr uriaş de mese finale: nu mai puţin de 21. Astfel, el a adunat mai multe puncte în clasament, devansându-l pe cel care a fost lider absolut pe parcursul ultimelor luni.

Născut în 1987 în Toledo, Ohio, Peters nu este deloc americanul tipic la masa de joc. Nu este deloc expansiv, nu vorbeşte deloc în timpul mâinilor, motiv pentru care adversarii l-au supranumit "asasinul tăcut". Cunoaşte în profunzime probabilităţile matematice, fiind un adevărat "computer uman". Dar, mai important, ceea ce îl recomandă printre cei mai buni din lume este abilitatea extraordinară de a simţi poturile. Până la David, nu au existat mulţi jucători care să se remarce la acest capitol atât de mult: într-o proporţie covâşitoare, când decide să meargă la o anumită mână, câştigă. Iar când foldează, o face aproape de fiecare dată în momentul în care e în spate. Uşurinţa prin care reuşeşte să distingă momentele prielnice de bad beat-uri sau de situaţiile când opozanţii sunt pe o mână mare este absolut dezarmantă. Este ca şi cum Peters ar avea acces la cărţile celorlalţi şi ar lua decizia corectă de fiecare dată.

"Am muncit foarte mult în ultimii doi ani, mult mai mult decât în prima parte a carierei. Am reuşit să mă concentrez şi să joc constant bine, iar lucrurile au luat o turnură favorabilă. Este incredibil să îl depăşesc pe Fedor Holz, având în vedere ce an fantastic a avut acesta", a declarat de curând americanul, într-un interviu acordat pokerlistings.com.

Jucător excelent şi online

Peters a făcut pentru prima oară cunoştinţă cu pokerul în 2004, când încă nu avea vârsta legală pentru a evolua în cadrul turneelor. A fost imediat cucerit de această disciplină şi timp de doi ani a acumulat permanent, ca o adevărată "sugativă". A înţeles din prima secundă complexitatea jocului şi cât de necesar e să studiezi în detaliu cele mai importante concepte.

În urmă cu fix 10 ani, David a decis că e timpul să îşi încerce norocul în zona pokerului online, convins că poate face carieră din ceea ce deja devenise marea sa pasiune. Sub pseudonimele dpeters17 (pe PokerStars) și Davidp18 (pe Full Tilt Poker), americanul a început să participe la diferite turnee, iar rezultatele bune au început să apară încă din primele luni. A reuşit să câştige câteva premii extrem de atractive încă de la început, astfel că, în acelaşi an (finalul lui 2006) a început să participe şi la turnee live de prestigiu. În ciuda câştigurilor şi constanţei din competiţiile de cazinou, până în 2016 el a rămas fidel pokerulului online (e considerat printre cei mai buni din lume), unde a reuşit să adune, într-un deceniu, aproape 5 milioane de dolari.

În total, în întreaga carieră, "asasinul tăcut" a obţinut $14.555.409 din competiţiile live, fiind al 13-lea cu cele mai mari câştiguri din istoria SUA şi al 19-lea la câştiguri din istoria pokerului. Deşi are doar o singură brăţară în World Series of Poker (WSOP), Peters se poate lăuda cu 47 de clasări în bani (ITM-uri) şi 8 mese finale. "Se poate lăuda" e un fel de a spune, pentru că tânărul de 29 de ani e unul dintre cei mai introvertiţi şi mai decenţi sportivi din circuit. În urmă cu doar câteva luni, într-un interviu acordat cardplayer.com, el explica faptul că succesul nu l-a scos de pe traiectoria sa. Faptul că a reuşit să rămână cu picioarele pe pământ reprezintă probabil unul dintre secretele evoluţiilor fantastice din ultimii ani. "Cred că "reţeta" stă în faptul că sunt extrem de modest şi că îmi văd de treaba mea. Mulţi jucători sunt luaţi de val când cunosc succesul. Eu nu, îmi place să muncesc şi nu obişnuiesc să mă fălesc cu nimic. Nu îmi place să mă laud, chiar dacă realizez că sunt un jucător bun. Dacă ai obţinut ceva la turneul precedent, nu înseamnă că vei avea rezultate şi la cel la care evoluezi acum. Nu numele câştigă poturi, ci deciziile pe care le iei. Încerc să stau cât mai mult în zona de confort şi să iau întotdeauna cele mai bune decizii. Iau totul pas cu pas şi asimilez permanent noi informaţii", a explicat Peters pentru sursa citată.

Marele regret al lui Peters e că nu a reuşit încă o masă finală la WSOP Main Event, însă, având în vedere regularitatea sa, cu siguranţă că în următorii ani acest obiectiv poate fi atins. Cea mai bună clasare a sa la acest adevărat "Campionat Mondial" al pokerului este locul 136, ocupat în 2010.

TOP 10 JUCĂTORI PE 2016

31 dintre primii 50 de jucători din clasamentul anului sunt americani. Reprezentanţii SUA domină dintotdeauna topul, însă parcă niciodată în istoria recentă supremaţia nu a fost atât de evidentă. Practic, singura naţiune care a reuşit să îşi facă serios loc între cei mai buni e Germania, cu 5 reprezentanţi în TOP 50.

În ceea ce ne priveşte, cel mai bine clasat român e Alexandru Papazian, locul 51 în Europa pe 2015 şi 146 în lume. El a câştigat $1.449.358 anul acesta, reuşind să îşi asigure 1 titlu şi 2 alte mese finale. În total, Alex are 13 ITM-uri în carieră (unul chiar la un turneu desfăşurat sub egida WSOP).

TOP 10 CÂŞTIGURI PE 2016

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive