Daum: „Victoria cu Kazahstan e meritul meu. Pe Budescu eu l-am antrenat să dea goluri”

Christoph Daum a încercat să facă spectacol în presa din Germania după victoria consistentă a României împotriva Kazahstanului (3-1), considerând că succesul îi aparține în totalitate.


Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

„Le-am făcut superechipă românilor. De-abia acum încep să se vadă rezultatele. Ei n-au avut răbdare, îi duceam la Euro fără probleme și apoi la Mondiale. Păi ce a schimbat Contra? Hai să fim nemți și să gândim românește. NI-MIC! Pe toți băieții ăștia eu i-am descoperit, eu i-am adus la națională, eu i-am antrenat, eu i-am făcut luptători. Dar românii nu știu să respcte, nu m-au respectat. Eu îi făceam nemți în câțiva ani. Îi învățam să vorbească germana, îi...”, s-a trezit Daum vorbind în fața niciunui ziarist.

Și pentru că s-a întărâtat, a continuat de unul singur, privind o poză cu Burleanu, pe care o ține în portofel: „Burli a fost ca și copilul meu, dar m-a trădat. M-a lăsat pe mâna unuia Ghitza, Stoi Ghitza, n-am reținut exact cum îl cheamă. Stoi Ghitza ăsta mă lăuda când ne vedeam. Îmi spunea mereu: Das is gut! Das is gut! Și apoi m-a dat afară. Ăștia sunt românii, degeaba am vrut eu să-i civilizez. N-ai cum”.

Daum tresare speriat când aude imnul României. Uitase că Vochin îi confiscase telefonul în ultimul cantonament și îi pusese drept sonerie a telefonului „Deșteaptă-te, române”. Și, cum el nu le are cu tehnica, nu a știut cum să și-o schimbe. La celălalt capăt al firului, un jurnalist român îl întreabă ce a avut cu Budescu, de ce nu l-a convocat deloc în preliminarii.

„Eu l-am apreciat foarte mult pe Budi, îmi plăcea când îl vedeam la FCSB. Eu l-am antrenat să dea golurile astea cu Kazahstan. L-am simțit că e pe nptivație și am vrut să-l enervez. De-aia nu l-am chemat. L-aș fi luat și eu la astea două meciuri, doar nu sunt prost. Zi, măi, ziaristule, voi mă credeți prost, nu-i așa?” Jurnalistul n-a răspuns la întrebare, a dat doar din cap, moment în care s-a auzit un sforăit. Daum adormise.

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!