Daum, luat la "11 metri" de Raţ: "Să-mi spună personal că nu mai e nevoie de mine la naţională!"

Răzvan Raţ şi-a luat adio de la naţională odată cu declaraţia lui Christoph Daum, care a spus că nu se va mai baza pe jucătorii care au "îmbătrânit" pe teren, precum Tamaş sau Sânmărtean. Spre deosebire de Sânmărtean însă, pe care Daum l-a sunat personal, Raţ a trebuit să afle de la apropiaţii selecţionerului sau din presă. Jucătorul lui Rayo Vallecano nu poate trece uşor cu vederea faptul că la naţională au fost chemaţi fotbalişti care au fost accidentaţi şi care nu s-au antrenat. 

Am vorbit înainte sau după meciul cu Kazahstan, nu mai țin minte. A trimis și un scouter să mă vadă, dar aveam o problemă medicală. Nu critic, dar de atunci și până când a anunțat lotul lărgit pentru meciul cu Polonia eu am jucat vreo cinci meciuri titular la Rayo Vallecano..Chipciu, spre exemplu, era accidentat și nici nu s-a antrenat la Anderlecht. Cu toate astea, eu n-am fost convocat, iar Alex, da! Repet, nu critic, spun doar ce cred,

---a declarat Răzvan Raţ pentru Libertatea

Raţ nu a fost convocat pentru niciun meci din actualele preliminarii ale Mondialului din 2018. Vrea să afle de la Daum personal că nu mai este o opţiune pentru naţională. 

Era de așteptat să se întâmple asta într-un final. Dacă nu m-a chemat la acțiunile din 2016, cu atât mai greu este să fiu convocat anul viitor. Respect decizia, n-am ce să fac, nu am cum să schimb lucrurile. Din declarațiile făcute e clar că a renunțat la mine. Totuși, sper să nu fie așa. Până nu mă sună să-mi spună personal, tot mai visez să joc la națională,

---mai speră jucătorul lui Rayo Vallecano 

Răzvan Raţ a debutat în naţionala României în 2002, iar de atunci a strâns 101 selecţii. Cele mai mari performanțe la nivel de club le-a obținut la Şahtior Doneţk, unde a petrecut 10 ani sub comanda lui Mircea Lucescu. 7 titluri, 5 Cupe şi 3 Supercupe ale Ucrainei a câştigat Raţ la Şahtior, cu care a câştigat şi Cupa UEFA în 2009. În România a jucat doar pentru FCM Bacău şi Rapid. Cu echipa din Giuleşti a cucerit o Cupă şi o Supercupă a României. 

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi