DAUM, ce figură... nu pierde deloc timpul la națională

Numit de doar 4 zile la carma nationalei Romaniei, Christoph Daum nu pierde timpul: a inspectat cantonamentul de la Mogosoaia, locul unde "tricolorii" vor pune la punct strategia pentru calificarea la Mondialul din 2018, din Rusia. 

Neamtul a anuntat si programul nationalei - a sunat adunarea pe 29 august, cu aproape o saptamana inaintea meciului cu Muntenegru, de pe 4 septembrie, de la Cluj. 

Atacat din toate partile dupa evolutia Romaniei la Euro 2016, seful FRF Burleanu a fost luat la tinta de Ioan Andone pentru alegerea lui Daum la carma nationalei:"E dureros cand cineva care nu se pricepe la fotbal alege antrenorul nationalei ! Nu intelege ca la fotbal, selectionerul trebuie ales de comisia tehnica. Profesionistii cu profesionistii, nu amatorii cu profesionistii !", a spus antrenorul lui Dinamo intr-o interventie la DigiSport. 

In varsta de 62 de ani, Daum este un fotbalist german care a evoluat in cariera sa ca jucator la doar 3 echipe : Hamborn 07 (tineret) si Eintracht Duisburg si FC Koln, cu ultima im Bundesliga, pentru care a jucat timp de 4 ani, intre 1975 si 1979. 

In schimb, Daum a antrenat pana acum 9 echipe de club, trei dintre ele din Turcia:  Fenerbahce, Besiktas si Bursaspor, De la Bursa a plecat in 2014, dupa care a devenit somer. Romania este prima echipa nationala din cariera de antrenor a lui Christoph Daum. 

Neamtul are 8 titluri castigate in cariera - 1 ca jucator, cu FC Koln, si 7 ca antrenor, cu Stuttgart, Besiktas, Austria Viena si Fenerbahce. 

Numit in cercurile de prieteni si "Clovnul", Daum a strans in "palmares" si lucruri mai putin ...normale: in 2000 a fost in centrul unui scandal cu droguri, dar si parte intr-o ancheta a politiei cu privire la orgii sexuale. 

Actualul selectioner al Romaniei este o.."figura" si in conferintele de presa, dovada fiind si gesturile sale si mimica de la prezentarea oficiala...

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi