Daum, atacat din interior. Puşcaş: "Mai întâi, trebuie să înveţe Imnul!"

Devenit ţinta criticilor după înfrângerea la scor cu Polonia, Christoph Daum e atacat, mai nou, chiar din interior. Vicepreşedintele Comisiei Tehnice a FRF, Marcel Puşcaş a pus "tunurile" pe selecţionerul României. 

Daum o să înțeleagă fotbalul românesc atunci când va cânta Imnul la începutul meciului. Prezența la echipa națională înseamnă o stare de spirit, mai mult decât «vreau să joc sau să nu joc» și »vreau să-l iau pe Maxim sau pe Sepsi». Toate astea contează, dar în primul rând trebuie să înveți Imnul. Asta este părerea mea. Nu trebuie să fii vreun cântăreț, dar trebuie să știi imnul,

---a spus Pușcaș la Digi Sport

Pe Mutu, Daum l-a impresionat plăcut. Managerul general al lui Dinamo a dezvăluit într-o intervenţie la gsp.ro că au vorbit despre meciul cu Polonia, dar şi despre jucătorii dinamovişti care ar putea ajuta în viitor naţionala.

Am purtat o discuție foarte deschisă și foarte constructivă. Domnul Daum mi-a lăsat o impresie foarte bună, mi s-a părut o persoană deschisă și comunicativă, cu o experiență foarte bogată în fotbal. Am vorbit despre meciul cu Polonia, dar și despre jucătorii noștri de la Dinamo care ar putea ajuta naționala pe termen scurt, dar și pe termen mediu si lung. 

Am spus că sunt dezamăgit de prestația naționalei în meciul cu Polonia, dar sunt conștient de faptul că staff-ul actual are nevoie de timp pentru a-și impune filozofia. Eu încă mai cred în calificarea la acest turneu final și am încredere în staff-ul naționalei. Cred că ar trebui să îi dăm credit în continuare și să ne dăm seama că e nevoie de ceva mai mult timp pentru a-și impune stilul,

---crede Mutu 

În apărarea lui Daum a sărit şi Mircea Lucescu. "Modul în care am pierdut nu mise pare atât de categoric", a declarat Lucescu la Sport.ro.

Eu nu sunt de părere că naționala a arătat rău. Rezultatul e negativ, dar mie mi-a plăcut spiritul de luptă al jucătorilor României. Rezultatul este neplăcut pentru toată lumea, modul în care am pierdut nu mi se pare atât de categoric negativ. În repriza a doua băieții s-au bătut extraordinar. Doar clasa lui Lewandowski a făcut ca diferența să fie netă. Și un ajutor al arbitrului destul de clar.

Nu pot să-i reproșez lui Daum ca antrenor... la potențialul nostru am văzut o echipă cu jucători dispuși să se bată pentru culorile României, ceea ce altădată nu am văzut. Eu cred că ei vor ști să tragă concluziile. Toate eforturile de a aduce în față echipa României trebuie susținută. Dacă noi continuăm să atacăm, nu ajutăm naționala. Nu putem construi o echipă pe un cor de laude, dar nici pe un cor de reproșuri,

---a spus Mircea Lucescu

România încearcă să repare din imaginea şifonată din meciul cu Polonia, mâine, în amicalul cu Rusia. Daum nu va conta pe 8 jucători care au fost în lot pentru meciul cu polonezii. Duminică, Andrei Ivan a părăsit și el lotul României din cauza problemelor medicale. Hoban, Stanciu, Chipciu, Moți, Keșeru, Tătărușanu și Chiricheș (care ieri a devenit tată) sunt ceilalți 7 jucători care nu vor face deplasarea.

Rusia va organiza Mondialul din 2018, dar evoluţiile echipei din ultima vreme nu l-au dat pe spate pe preşedintele Vladimir Putin. 

Nu am mai văzut meciuri frumoase făcute de naționala Rusiei de multă vreme, ca să fiu sincer. Uitați, naționala de hochei a Rusiei ne dă motive de bucurie!,

---a declarat Putin

După eliminarea de la EURO, pe banca Rusiei a fost instalat Stanislav Cercesov, dar lucrurile nu au mers mai bine - rușii au pierdut meciul cu Costa Rica și au terminat la egalitate cu Turcia. Obiectivul rușilor la Mondialul de peste 2 ani este calificarea în semifinale.

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi