Daum a văzut (Munte)NEGRU în faţa ochilor: România - Muntenegru 1-1!

"Vom ataca din primul până în ultimul minut", a anunţat Christoph Daum înaintea debutului României în preliminariile Mondialului din 2018. Pe teren, însă, lucrurile au stat altfel în meciul cu Muntenegru de la Cluj. Cel mai mult s-a văzut asta în prima repriză, când muntenegrenii l-au scos din poartă pe Pantilimon după numai 5 minute. Portarul lui Watford a salvat incredibil în faţa lui Jovetic la o pătrundere în forţă a muntenegreanului!

România a replicat după două minute prin Săpunaru, care a tras în plasa laterală. Scăpaţi cu bine după prima fază mai închegată a tricolorilor, muntenegrenii au pus din nou presiune la poarta lui Pantilimon, dar Beciraj a tras peste dintr-o poziţie bună. În minutul 22 şi tricolorii puteau deschide scorul - servit ideal de Stanciu, Florin Andone n-a reuşit să-l învingă pe Bozovic, care a ieşit excelent şi i-a închis unghiul atacantului României. Apoi Beciraj şi-a încercat din nou norocul, dar mingea trimisă de el de la aproape 25 de metri a trecut peste poarta lui Pantilimon, cel mai bun jucător al României din prima repriză. 

După pauză, elevii lui Daum au ieşit mai hotărâţi pe teren, decişi să încheie repede conturile cu adversarii lor. Stanciu a executat foarte bine o lovitură liberă, dar Bozovici s-a întins şi a respins în corner. Portarul oaspeţilor a avut noroc şi în minutul 72 când după un corner executat de Stanciu mingea s-a scurs prin faţa porţii. Bozovici s-a înclinat până la urmă în faţa lui Adi Popa. Stelistul a reluat în plasă o minge venită de la Stanciu la doar câteva minute după ce a intrat pe teren în locul lui Bicfalvi. Bucuria românilor nu a durat, însă, decât două minute! Muntenegrenii au egalat prin vedeta Jovetici la singura fază pe poartă reuşită de oaspeţi!

România a avut şansa victoriei în prelungiri, dar Stanciu a tras mult peste poartă din penalty şi Daum a bifat un semieşec la debutul pe banca României, 1-1. 

Îmi cer scuze coechipierilor şi fanilor pentru ratare. Am decis să execut eu. Din păcate am ratat şi avem doar 1 punct după acest meci. Nu are rost să mai discutăm despre teren, şi ei au jucat pe acelaşi teren. Indiferent cum arăta, trebuia să câştigăm.Sper să învăţăm şi să învăţ din acest moment. M-am simţit bine în acest sistem, acolo e poziţia mea. Per total, cred că a fost un meci bun şi neşansa a făcut să nu câştigăm. Nu o să fie ultima dată când bat penalty-uri!

---Nicuşor Stanciu

Suntem bărbaţi, înfruntăm aceste lucruri. Nicuşor ne-a adus şi bucurii, nu trebuie să-l acuzăm. Avem spirit de echipă şi trebuie să rămânem uniţi!

---Costel Pantilimon

Sper ca Nicuşor să treacă peste asta, pentru că avem nevoie de el. Va trebui să dea goluri în meciurile viitoare. Sigur că se putea mai bine, puteam obţine victoria. Din păcate, n-am fost atenţi la acea lovitură liberă. Am fost egalaţi repede şi nu trebuie să trecem peste asta uşor. Nu aveam voie să luăm gol aşa, trebuie să analizăm bine faza

---Dragoş Grigore

Nu mă încălzeşte cu nimic că am intrat şi am marcat atât timp cât nu am câştigat. Bucuria ar fi fost mult mai mare dacă am fi câştigat. Din câte îl cunosc eu, Stanciu e un băiat puternic. Sunt sigur că va marca la următorul penalty. Nu e primul jucător care ratează, s-au ratat penalty-uri în finale de Cupe Mondiale. Christoph Daum a venit cu o mentalitate nouă, cu idei noi, ar fi fost bine dacă am fi câştigat. Aşa, vor apărea multe critici. Aşa e la noi în ţară..

---Adi Popa

În celelalte meciuri din grupa României s-au înregistrat rezultatele: Danemarca - Armenia 1-0 (Eriksen 17) şi Kazakhstan - Polonia 2-2 (Khizhnichenko 51, 58 / Kapustka 9, Lewandowski 35 - pen).

Doar prima clasată se va califica direct la Campionatul Mondial din Rusia, în timp ce ocupanta locului doi va merge la baraj, cu condiția să nu aibă cel mai slab punctaj dintre celelalte echipe aflate pe locul secund în grupele lor. 

Nu câştigi calificarea în primul meci, asta e sigur. Mai avem 9 finale de jucat şi vom lupta pentru fiecare punct! Nu sunt mulţumit de rezultat. Am avut şansa să câştigăm. Pentru munca depusă mai ales în repriza secundă, cred că meritam victoria. Pentru mine, spiritul de echipă a fost excelent, băieţii au fost uniţi.

Cel care trebuia să execute penalty-ul era Stancu, însă el a fost schimbat pe parcurs şi astfel a bătut Nicuşor Stanciu. Nu exista însă nicio garanţie că un alt fotbalist putea marca. Acest lucru i se poate întâmpla oricui

---Christoph Daum

Am avut şanse, dar n-am jucat nimic. Nu meritam să câştigăm. Se întâmplă şi la case mai mari să ratezi penalty-uri. Problema e că n-am jucat nimic cu o echipă mult mai slabă. Mi-a plăcut puţin Benzar, plus intervenţia lui Pantilimon din prima repriză. Şanse de calificare avem, dar trebuie să câştigăm. Avem însă meciuri grele cu Polonia şi Danemarca, 

---Dumitru Dragomir 

 

Echipele de start:

România: Pantilimon - Benzar, Moți, Grigore, Filip - Hoban, Săpunaru - Bicfalvi, Stancu, Stanciu - Andone. Rezerve: Lung jr, Bălgrădean, Chipciu, Enache, Găman, Keșeru, R. Marin, Mățel, Maxim, Adi Popa, Rotariu, Torje

Muntenegru: Bozovici - Tomasevici, Savici, Simici, Vukcevici - Marusici, Vesovici, Scekici, Bakici - Jovetici - Beciraj. Rezerve: Mijatovici, Petkovici, Boljevici, Kojasevici, Mijuskovici, Mugosa, Nikolici, Radunovici, Raicevici, Rodici, Sofranaci, Zverotici

 

Foto: Mircea Roşca / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi