Daum a ales echipa pentru Kazahstan. "Avem toate informațiile necesare"

Pe jucătorii români i-a speriat frigul şi vântul tăios la sosirea în Kazahstan. Românilor le-a mai venit inima la loc când au aflat că meciul se va juca pe un stadion cu acoperişul tras. Acum mai rămâne doar problema gazonului artificial, pe care kazacii îl vor uda înaintea partidei. Cristoph Daum şi-a făcut temele şi e pregătit de orice. Chiar şi să-şi vadă jucătorii "ţopăind" precum balerinele de la "Bolshoi Theatre". 

E o experienţă nouă pentru noi, jucăm pe un teren sintetic, cu acoperişul tras. Am dat echipei toate informaţiile necesare despre Kazahstan, despre primul lor 11, despre cine poate intra de pe bancă. Nu le-am vorbit despre un singur jucător, nu pot alege unul, doi sau trei jucători importanţi de la Kazahstan,

---a spus Daum

Conform celor de la Sport.ro, selecţionerul României s-a hotărât în privinţa echipei de start pentru meciul cu Kazahstan. O singură schimbare va opera în echipă Daum - Toşca în locul lui Latovlevici. Echipa României: Tătăruşanu - Benzar, Săpunaru, Dr. Grigore, Toşca - R. Marin, Hoban - Ad.Popa, Stanciu, Chipciu - Stancu. 

Daum este un antrenor foarte experimentat. Toată lumea l-a lăudat după meciul cu Armenia şi el merită asta. Eu am spus de la început că este o soluţie bună pe banca naţionalei. Meciul de la Erevan nu a mai avut istoric după minutul 3. Am întâlnit şi o naţională slabă, dar asta nu ştirbeşte din meritul echipei,

---zice antrenorul Astrei, Marius Şumudică

Portarul titular al Kazahstanului, Nenad Erici e convins că terenul va fi o mare problemă pentru români. Are o mare stimă pentru Ioan Andone, pe care l-a avut antrenor în 2013. "A fost o onoare pentru mine să lucrez cu Andone. Este un antrenor mare, profesionist", l-a lăudat Nenad pe antrenorul lui Dinamo.

Terenul artificial va fi un dezavantaj pentru români, dar cred că va fi o întâlnire interesantă. Dintre jucătorii români am auzit de Stanciu şi de Florin Andone. Nu pot să dezvălui ce atuuri avem. Selecţionerul României trebuie să-şi dea seama ce atuuri are naţionala din Kazahstan. Pot să spun doar că stăm foarte bine în apărare,

---a spus Nenad Erici

Consideraţi favoriţii grupei, alături de danezi, polonezii nu au scos decât un 2-2 pe terenul artificial din Kazahstan. Acelaşi rezultat l-a obtinut şi Steaua în 2014,  când a jucat contra celor de la Aktobe. Chipciu a fost pe teren atunci, dar nu a marcat. A făcut-o la returul din România, când Steaua s-a impus cu 2-1.  

Sperăm să câştigăm acum, nu ştiu dacă vor semăna meciurile foarte mult şi dacă va conta că vom juca pe un teren sintetic. Noi vrem să câştigăm, indiferent de scor, chiar dacă eu cred că va fi foarte dificil. Ne-am adaptat destul de repede la vremea de aici, nu ne-a fost foarte greu, suntem fotbalişti profesionişti,

---a declarat Alex Chipciu (foto: Sportpictures)

Întrebat dacă Daum a ales să folosească mai mulţi foşti sau actuali jucători de la Steaua în Armenia, Chipciu a spus că a fost o pură coincidenţă. 

Nu cred că s-a gândit cineva să fie folosiţi mai mulţi jucători pentru că se cunosc că au jucat împreună la Steaua. Cred că a fost o coincidenţă. Pentru mine a fost bine că am jucat cu Latovlevici, ne ştiam de multă vreme. Steaua a dat mereu foarte mulţi jucători în istoria echipei naţionale, 

---a spus jucătorul lui Anderlecht

România s-a calificat de fiecare dată la turneele finale atunci când a început preliminariile cu un egal şi o victorie, potrivit statisticii Federaţiei Române de Fotbal. Până la actualele preliminarii, de trei ori s-a întâmplat ca tricolorii să acumuleze patru puncte în primele două partide:

- preliminariile CE 1996: România – Azerbaidjan 3-0, Franţa – România 0-0 / 4 puncte. România a terminat pe locul 1 şi s-a calificat la turneul final.

- preliminariile CE 2008: România – Bulgaria 2-2, Albania – România 0-2 / 4 puncte. România a terminat pe locul 1 şi s-a calificat la turneul final.

- preliminariile CE 2016: Grecia – România 0-1, România – Ungaria 1-1 / 4 puncte. România a terminat pe locul 2 şi s-a calificat la turneul final.

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!