Dansul la bară și eSports ar putea fi vedetele Olimpiadei din 2024 de la Paris!

Parisul a fost declarat gazda Jocurilor Olimpice din 2024 cu doar câteva zile în urmă, în cadrul ședinței Comitetului Executiv al CIO care s-a întrunit în Peru, la Lima. Decizia face ca Jocurile Olimpice să revină în capitala franceză după o pauză de 100 de ani! Edițiile din 2020 și 2028 ale JO de vară vor avea loc la Tokyo, respectiv Los Angeles. 

Marea competiție de la Paris din 2024 (foto: sportskeeda.com) ar putea consemna o premieră istorică. Francezii au propus șefilor CIO (Comitetul Internațional Olimpic) includerea în competiție a jocurilor eSports! Tony Estanguet, co-președintele comitetului de organizare a Olimpiadei de la Paris, a declarat că va purta discuții cu reprezentanții eSports, precum și cu cei de la CIO pentru ”includerea platformei digitale de jocuri sportive în programul olimpic”. 

"Tinerii sunt din ce în ce mai interesați de eSports și de tot ce include această activitate. Trebuie să fim foarte atenți al lucrul ăsta și să găsim o soluție. Eu unul nu vreau să spun ”nu” din start...Cred că este fparte important să interacționăm cu cei de la CIO pentru a înțelege mai bine ce reprezintă eSports, această activitate care se bucură de un asemenea succes în ultima vreme”, a declarat Tony Estanguet. 

Estanguet a susținut că Jocurile Olimpice trebuie să arate o deschidere în ceea ce privește recunoașterea eSports drept un sport adevărat. ”Îndemânărea împătimiților de eSport nu va face decât să facă Jocurile Olimpice mai populare și mai relevante pentru noua generație”, a mai spus oficialul francez. 

Comunitatea eSports va trebui, însă, să aștepte până în 2019 pentru o decizie finală în acest sens. Este anul în care programul pentru JO din 2024 va începe să se contureze. Jocurile virtuale au luat un avânt incredibil în ultimii ani și se bucură de un succes imens în multe țări ale lumii unde se desfășoară campionate care stârnesc mari pasiuni.

Speranțele împătimiților de eSports sunt destul de mari, iar ei dau ca exemplu includerea de căter CIO în programul olimpic a numeroase noi sporturi. Astfel, la Olimpiada din 2020 de la Tokyo vor fi competiții de surfing, skateboarding și climbing (cățărare) în încercarea de a "face sportul mult mai atrăgător pentru tineri". Iar includerea eSports pe listă va ajuta în CIO în îndeplinirea scopului urmărit.

În clipul de mai jos puteți urmări ce impact are asupra spectatorilor o competiție de eSports desfășurată în 2015 la Koln...

Dansul la bară, vizat și el ca sport olimpic

Devenit subiectul multor polemici, dansul la bară ar putea deveni și el sport olimpic. Cel puțin așa speră mii de dansatoare și nenumărate federații naționale și internaționale. Cu toții vor să transforme într-un eveniment sportiv și respectat ceea ce odată era destinat exclusiv cluburilor de striptease și barurilor. Ucraineanca Anastasia Sokolova este, poate, cea mai renumită dintre reprezentantele acestui ”sport”. Iar în imaginile de mai jos puteți vedea și de ce...

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!