1. Home »
  2. Interviuri »
  3. Daniel Pancu: Rapid poate lua campionatul în 2023!

Daniel Pancu: Rapid poate lua campionatul în 2023!

Caramavrov
Caramavrov

2018-07-24 12:12:35

image Daniel Pancu: Rapid poate lua campionatul în 2023!

Daniel Pancu le dă o veste bună fanilor giuleșteni. El crede că Rapid se poate bate din nou pentru titlu în România peste 5 ani! În altă ordine de idei, Pancone nu se ferește să spună că fotbaliștii pariază. El subliniază însă diferența între pariurile de divertisment și cele pe meciurile propriei echipe sau pe rezultate prestabilite. 

Deschide cont și joacă acum la pariuri sportive cu un super bonus de bun venit!

Care îți sunt atribuțiile la club în prezent?

Începând de astăzi (n.r. - 23 iulie), sunt oficial director tehnic. Mă ocup de echipa de seniori și discut cu antrenorul despre pregătirea meciurilor și despre transferuri, veniri și plecări. Ultimul cuvânt îl am eu.

În câți ani crezi că poate lua Rapidul campionatul?

În mod normal, ne putem bate la titlu în anul 2023. Dacă totul decurge cum ne dorim, în 2020 promovăm în Liga I, dar este greu de crezut că vom avea forța să luptăm pentru primul loc încă din primul sezon de la promovare. Nici nu știu dacă există vreo echipă care să fi câștigat titlul imediat după ce a promovat. Poate Juventus, în Italia, dar nu sunt sigur.

Ce crezi că îi lipsește echipei naționale pentru a se califica la un nou turneu final?

Hmm... Am cules ce am semănat. Trebuie în primul rând să se construiască baze sportive, să se investească în sectorul de copii și juniori. La noi, dacă se găsește cineva să investească, vin imediat alții să îi pună piedici. Avem nevoie de rezultate bune ale echipelor de club în cupele europene, așa poate crește valoarea fotbalului.

"Craiova - imposibil să se califice"

Apropo, ce șanse crezi că au echipele românești să treacă de turul trei al cupelor europene, după tragerea la sorți?

Pentru Craiova e imposibil, Steaua este la același nivel cu potențialele adversare, Viitorului îi va fi foarte greu. Pentru CFR e complicat. Să vedem mai întâi dacă trece de Malmo, care este o echipă solidă.

Îți mai amintești de acel meci cu Danemarca, 2-2, din 2003? Ai și marcat... În cât timp ai trecut peste acel șoc?

Trei-patru zile am fost distrus. Colegii plângeau în vestiar. A trebuit apoi să trag de mine și să îmi revin, pentru că aveam meciuri din 3 în 3 zile cu Beșiktaș, jucam în Liga Campionilor.

A fost aceea cea mai mare dezamăgire din carieră?

Aceea și meciul în care am pierdut campionatul cu Rapid la Craiova, în ultima etapă.

Dar cea mai mare satisfacție care a fost?

E legată tot de Rapid, când am luat campionatul și am înscris un gol în minutul 90 cu Dinamo. O amintire foarte frumoasă e reprezentată și de un gol marcat în minutul 94 într-un meci cu Trabzonspor, când jucam pentru Beșiktaș.

Care antrenor crezi că ți-a influențat cel mai mult cariera?

Fără îndoială, Mircea Lucescu. M-a antrenat patru ani, cu el am câștigat titlurile de campion.

Dar patron?

Ramzan Kadyrov, de la Terek Grozny. Ne transmitea forță. 

"Moraru nu știu ce-a căutat la Rapid. Copos se ținea de cuvânt!"

Cum i-ai caracteriza pe George Copos și pe Valerii Moraru?

Pe Valerii Moraru nici nu am de ce să îl caracterizez. Nu am înțeles care a fost scopul venirii lui la Rapid. A spus că vine să salveze clubul și l-a băgat în faliment. Pe George Copos... A avut problemele lui pe final, dar de câte ori promitea ceva se ținea de cuvânt. Ce spunea, sigur se realiza, nu cum procedează alții din fotbalul românesc.

Ce părere ai despre fenomenul pariurilor?

Toată lumea pariază, și cei fără bani, și cei care au milioane. Este un flagel. Eu cred că se pariază la toate echipele, în toată lumea. Când m-am dus la Cesena, eu nici nu știam ce sunt alea pariuri, dar colegii jucau. Nu jucau pe meciurile echipei, dar pariau. Una este să pariezi de divertisment și alta e să pariezi pe echipa la care joci sau pentru că știi un rezultat. Atunci este infracțiune. De altfel, au fost mulți fotbaliști arestați în Italia din cauza pariurilor. Și un fost coechipier de la Beșiktaș a făcut pușcărie.

Cine crezi că va lua campionatul în România?

Este prea devreme să îmi dau cu părerea. Se vor lupta mai multe echipe: CFR, FCSB - chiar dacă a început cu stângul, Viitorul are o echipă interesantă.

Iei în considerare o carieră de analist sportiv?

E mai ușor în studioul de televiziune decât pe teren, chiar dacă trebuie să analizez și să spun adevărul despre unii colegi de-ai mei. Știu că și colegii mă vor analiza și trebuie să spună ce gândesc.
 

Credit fotografii: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Descoperă top 5 case de pariuri online recomandate

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la ProArena (fost Sport.ro) de peste 10 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pen ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE LA PARIURIX