Danciu pleacă de la Dinamo! ”Am și eu limitele mele”. Bonetti dă ”târcoale” echipei

Play-out-ul e ”digerat” greu în ”Ștefan cel Mare”. Într-o intervenție la Telekomsport, Ionel Dănciulescu a dat de înțeles că pleacă de la echipă. A făcut anunțul cu puțin timp înaintea meciului cu Gaz Metan. "Mi-e foarte greu să vorbesc. Am și eu anumite limite și vom vedea ce va fi..", a declarat Danciulescu. Managerul lui Dinamo l-ar fi anunțat deja despre intenția sa pe patronul Ionuț Negoita, iar despărțirea se va produce la finalul acestui sezon.

Danciu a mai avut o tentativă de ”evadare” de la Dinamo, chiar în această iarnă. Prietenul său, Florin Prunea a fost foarte aproape să-l convingă să i se alăture în proiectul de la Poli Iași. ”E unul dintre cele mai grele momente de când sunt eu la echipă. S-au investit cam cei mai mulți bani de când sunt eu pe acest post. E clar că banii nu aduc și rezultate obligatorii”, a mai spus Dănciulescu. 

Între timp, cel socotit principalul vinovat pentru ratarea play-off-ului în acest sezon, Vasile Miriuță a avut prima apariție publică la tv după despărțirea de Dinamo. În cadrul unei emisiuni la Look TV, Miriuță a dezvăluit că ar fi plecat din ”Ştefan cel Mare” şi dacă-şi îndeplinea obiectivul! Miriuță a explicat și de ce nu s-a opus plecărilor importante de la echipă.

"S-a dat în mine din prima zi când am venit la Dinamo. După meciul cu Astra, am primit un telefon de la Bălănescu (nn - Bogdan Bălănescu, secretarul general al clubului), m-am prezentat a doua zi la sediul clubului, ne-am strâns mâna şi ne-am despărţit. O spun în premieră: eu dacă aş fi calificat Dinamo în play-off, plecam! Eram hotărât dinainte. Marco, băiatul meu, ştia asta!”, a declarat Vasile Miriuță. 

În mandatul său, de la gruparea din ”Ștefan cel Mare” au plecat Paul Anton, Filipe Nascimento, Steliano Filip, iar cei și Ionuţ Nedelcearu. Banii au fost principalul motiv pentru care toți aceștia au fost lăsați să plece. "Clubul avea nevoie de bani, ăsta e adevărul, iar jucătorii şi-au dorit să plece. De aceea nu m-am opus", a dezvăluit Miriuţă, care știe și de ce Dinamo nu reușește să-și atingă obiectivele.  

"După două săptămâni la Dinamo, eu am vorbit doar cu domnul Negoiţă. Am rămas în relaţii bune, vorbeam orice cu dânsul. Danciu, din păcate, n-are o putere prea mare..Dar el a fost alături de mine, e un băiat minunat. La Craiova e Marcel Popescu, la Botoşani e Cornel Şfaiţer. Din păcate, aşa ceva lipseşte la Dinamo. Un om care să fie legătura între echipă şi patron", crede Miriuță. 

Negoiță l-a adus pe Florin Bratu pe bancă, dar fostul internațional a pierdut deja meciul cu Craiova și Dinamo și-a luat adio de la Cupa României. Era singurul trofeu de care dinamoviștii își legau toate speranțele pentru o prezența în Europa sezonul viitor. 

Bratu are obiectiv reconstrucția echipei, dar în aceste condiții ar putea să fie înlocuit în această vară. La meciul cu Gaz Metan, în tribune a fost și Dario Bonetti, iar presa sportivă din România scrie că italianul va fi numit pe bancă la finalul campionatului. Bonetti a mai antrenat-o pe Dinamo în 2009 și 2012, ambele mandate de câteva luni. 

(Credit Foto: Sportpictures.eu)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!