Dacia Brăila scapă de sancțiunile FRF. Blatiștii Iosofache și Roșu își așteaptă pedepsele

De curând, Alin Pânzaru a dat în vileag faptele jucătorilor Costel Roşu şi Gabriel Iosofache, pe care antrenorul Daciei Unirea Brăila i-a acuzat că au trântit meciuri la pariuri. ”Au vândut în draci!” și ”Blatiști nenoriciți” i-a numit acesta pe cei doi fotbaliști care au fost dați afară de club fără ca ei să mai încaseze drepturile financiare restante. În același timp, gruparea din liga a doua a informat Comisia de Integritate a FRF. 

Cei doi jucători s-au apărat după acuzele făcute de fostul lor antrenor (foto: liga2.prosport.ro), dar conducătorii Daciei Unirea Brăila i-au luat apărarea lui Alin Pânzaru. Preşedintele clubului, Valentin Avramescu a semnat chiar un comunicat de presă în acest sens.

”Clubul nostru îşi reiterează poziţia de a fi în prima linie a luptei pentru un fotbal curat (a se vedea cazurile Gloria Buzău, Alexandru Bălţoi), de a nu accepta nici măcar suspiciuni în propria “ogradă” privind asemenea fapte şi de a lua primele măsuri în vederea îndepărtării oricăror bănuieli în acest sens. Vom colabora, ca până acum, cu FRF şi toate organele statului pentru clarificarea evenimentelor!”, se scrie, printre altele, în comunicatul semnat de oficialul echipei Dacia Unirea Brăila (foto: facebook), potrivit celor de la liga2.prosport.ro.

Numele echipei brăilene a mai apărut într-un caz de trucare de meciuri alături de cel al Gloriei Buzău. Comisia de Integritate a emis atunci un comunicat oficial prin care a înlăturat orice suspiciune care plana asupra grupării din Brăila. Așa s-a întâmplat și acum, aceeași comisie anunțând că Dacia Unirea Brăila nu are de ce să fie sancționată. Iar FRF a anunțat asta prin intermediul lui Adrian Stângaciu, șeful serviciului juridic, care a trimis o scrisoare clubului din liga a doua.   

”În prezent, pentru toate argumentele de mai sus şi în limitele informaţiilor publice existente, clubul ACS DACIA UNIREA BRĂILA nu poate fi sancţionat disciplinar pentru faptele pe care însuşi clubul le-a sesizat. Jucătorii riscă sancţiuni în situaţia în care vor fi găsiţi vinovaţi, ancheta fiind iniţiată la iniţiativa clubului”, a scris şeful Serviciului Juridic al FRF.

Între timp, și preşedintele executiv al Daciei Unirea Brăila - Auraş Braşoveanu (foto: probr.ro) a susținut declarațiile antrenorului Alin Pânzaru. Totodată, Brașoveanu (unul dintre cei doi reprezentanți ai cluburilor din liga a doua în Comitetul Executiv al FRF), a lansat acuzații grave la adresa întregii competiții din eșalonul doi valoric. "S-a sădit această sămânţă a răului, dar nu doar la noi, ci în toată Liga a 2-a! 100% sunt şi alte cluburi în aceeaşi situaţie! Ce se întâmplă e grav", a declarat Auraş Braşoveanu într-o intervenție la DigiSport.

Oficialul brăilean are și un plan de luptă împotriva fotbaliștilor blatiști, pe care îl va supune atenției celorlalți conducători din Liga 2. ”Eu vă pot spune ce încercăm noi la nivel de liga a doua: să creionăm o listă de jucători asupra cărora există suspiciuni, astfel încât să rămână în afara fenomenului. Nu au cum să ne dea în judecată, nimeni nu ne poate obliga să angajăm un anumit jucător. Nu e o îngrădire a dreptului la muncă, se creează un produs fals cu asemenea fotbalişti", a mai spus Auraş Braşoveanu.

liga2.prosport.ro scrie că asupra Daciei Unirea Brăila (foto: facebook) planează o mulțime de meciuri suspecte de blat la pariuri: 2-3 cu ASU Poli, 4-4 cu Ştiinţa Miroslava, 4-3 cu Luceafărul Oradea, 2-2 cu Ripensia, 2-1 cu Metaloglobus, 2-2 cu Mioveni, 3-2 cu Hermannstadt, 2-2 cu Baloteşti, 3-2 cu Olimpia Satu Mare, 3-4 cu UTA, 3-3 cu Pandurii şi, ultima dată, un 1-4 cu Ştiinţa Miroslava. În acest moment, echipa din Brăila se află pe locul 18 în clasament, cu 18 puncte după 21 de meciuri jucate (4 victorii, 6 egaluri și 11 înfrângeri). 

Ultimele scandaluri de acest gen s-au terminat prost pentru cei implicați. Astfel, jucători, antrenori și conducători de la Gloria Buzău, Academica Clinceni și Unirea Tărlungeni-Ştefăneşti au fost suspendaţi din viaţa sportivă şi amendaţi pentru implicare în Mafia Pariurilor. Măsuri la fel de drastice se așteaptă acum și în cazul celor doi foști jucători ai Daciei Brăila - Costel Roşu şi Gabriel Iosofache. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!