"Dacă plăteşti, s-a terminat totul!". VIDEO: Aşa s-a terminat cel mai mare turneu al anului în Europa

sebastian-malec-176086.jpg

Heads-up-ul de la EPT Barcelona 2016 va rămâne în istorie drept unul care a oferit momente cum nu s-au mai văzut în istoria pokerului. Polonezul Sebastian Malec şi germanul Uri Reichenstein au oferit o bătălie palpitantă, care s-a întins pe durata a peste şase ore. Mâna finală, care a stabilit învingătorul, a fost una istorică, în care compatriotul lui Lewandowski sau Milik a câştigat graţie talentului oratoric. Sau ca urmare a greşelii adversarului, pentru că acesta a părut la un moment dat că se gândeşte serios să dea fold.

ACCESEAZĂ CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PUTEA CÂŞTIGA BILETE DE INTRARE LA CELE MAI IMPORTANTE TURNEE ONLINE!

Dacă AICI ţi-am evocat acţiunea de la masa finală, mai jos îţi vom prezenta istoricul ultimei mâini şi îţi vom oferi primele impresii ale învingătorului, care a intrat în posesia unui cec de  1.122.800 euro, cel mai mare al său, dar şi din istoria EPT Main Event.

Concret, în heads-up s-a intrat cu Uri Reichenstein chip leader (32 de milioane de fise), în timp ce Sebastian Malec avea 21,35 milioane de chip-uri. Polonezul a reuşit să schimbe raportul de forţe de la masă şi l-a destabilizat pe agresivul german din faţa sa. Malec a preluat controlul mesei şi a fost în câteva rânduri gata să pună capăt turneului.

"Înainte de ultima sesiune mă simţeam vulnerabil, credeam că ceilalţi sunt mai buni ca mine, mai în vână. A trebuit să schimb strategia, să fiu mai agresiv, să vorbesc mai mult, să vin cu ceva nou", a explicat leahul noua dimensiune a jocului său, care i-a adus beneficii enorme, mai ales în heads-up. Acţiunea s-a prelungit, de mai multe ori Uri reuşind să se dubleze în momente în care nimeni nu îi mai dădea vreo şansă. Însă, după şase ore de joc, neamţul a căzut în capcana adversarului.

 

Final istoric

Din button, cu A - 3 de cupă, Malec a plătit big blind-ul, în timp ce Uri, cu 10-9 offsuited a ales la rândul său să nu mărească potul. În schimb, flopul a schimbat total apatia iniţială a jucătorilor J - 6 - Q (două cupe). Tradus altfel: draw de culoare (nuts) pentru polonez şi draw de chintă pentru german. Uri a dat un raise de 800.000 de fise, iar Malec nu a stat pe gânduri: re-raise 3.000.000 de chip-uri. Turn-ul a fost undul dorit de ambii combatanţi, însă s-a dovedit a fi fatal pentru Reichenstein: 8 de cupă, oferindu-i lui Malec culoare maximă, iar lui Uri chintă. Germanul a încercat să joace slow şi a dat check, însă opozantul a simţit că poate să facă spectacol în acest pot: a cerut 5.000.000 de fise, iar întreaga sa mimică l-a determinat pe Uri să nu meargă pe varianta iniţială, check-raise. A plătit doar, sperând că se va ajunge pe river la un showdown fără alte investiţii suplimentare.

River-ul a fost un "8" de romb, care putea să îi "sune" clopoţelul lui Uri, care acum nu era bătut doar de culoare, ci şi de full. Reichenstein a ales din nou să dea doar check, iar Sebastian Malec, fără a sta pe gânduri, a împins all-in. A fost startul unui show de proporţii al polonezului, care a vorbit tot timpul, încercând să îşi enerveze opozantul. "Dacă plăteşti, s-a terminat totul, baby! Cum a zis Scotty Nguyen" (în 1988, la WSOP Main Event, la ultima mână, celebrul jucător născut în Vietnam i-a spus exact această replică adversarului său, Kevin McBride. Acela a plătit, în cele din urmă, iar Scotty a devenit campion mondial). Istoria s-a repetat şi de această dată, deşi Uri Reichenstein a avut suficiente argumente şi tell-uri să se retragă la timp şi să îşi limiteze pierderea. Cu toate că i-a spus polonezului "nimeni nu vorbeşte atât de mult dacă nu are nuts" (un read excelent), probabil oboseala acumulată şi agresivitatea lui Malec (atât în joc, cât şi în limbaj sau gestică) l-au făcut să greşească. A dat call, când polonezul se dusese în tribună şi îşi făcea selfie cu un spectator, iar rezultatul a fost pierderea turneului. Totuşi, Uri nu are de ce să fie prea nemulţumit, el plecând acasă cu un cec uriaş, de 900.000 de euro.

"Este al patrulea meu Main Event şi speram să ajung la masa finală şi să am ocazia să mă lupt pentru trofeu. Obiectivul meu a fost să îmi construiesc un stack, iar apoi să îl protejez cât mai bine, pentru a avansa cât mai mult în turneu", a spus imediat după final Malec, jucător care, în ciuda tinereţii sale, a simţit că ceva nu e în regulă cu el la masa de joc şi a schimbat la 180 de grade strategia şi comportamentul, în joc şi la masă. O modificare suficient de inspirată încât să îi asigure titlul şi un depozit în bancă de 1.122.800 euro.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi