Cutremur în fotbalul grecesc! 58 de persoane condamnate la închisoare pentru blaturi la pariuri!

Scandal fără precedent în fotbalul din Grecia! 58 de persoane au fost condamnate la închisoare pentru implicarea în aranjarea mai multor meciuri la pariuri, în 2011. Condamnările decise de magistrați sunt între 30 de luni și 10 ani după gratii! De asemenea, mai multe condamnări pe trei ani au fost cu suspendare, în vreme ce alții vor putea scăpa de închisoare în schimbul unei plăți de cinci euro, zilnic, pentru perioada condamnării (aproximativ 5.500 de euro amendă totală).

Printre cei condamnați de Curtea de Apel s-a numărat și actualul fundaș al australienilor de la Brisbane Roar - Avraam Papadopoulos, care a primit o sentință cu suspendare de 30 de luni. Curtea a stabilit că fotbalistul ajuns acum la 33 de ani se face vinovat de aranjarea mai multor meciuri la pariuri în timpul în care juca la Olympiakos. Un alt fost jucător de la marea grupare elenă, Kostas Mendrinos (acum la Apollon Smyrnis) a primit o pedeapsă similară pentru aceeași infracțiune.

Un alt fotbalist, Michalis Nikolopoulos a fost condamnat la patru ani în spatele gratiilor. Sentința ar putea fi suspendată cu condiția ca el să dea cu ”subsemnatul” în fiecare lună la secția de poliție impusă și să fie sub supravegherea permanentă a unui ofițer de asistență socială. Nikolopoulos a fost găsit și el găsit vinovat pentru blaturi la pariuri, precum și de luare de mită în alte două partide.

De mâna Justiției nu a scăpat nici Achilleas Beos. Primarul orașului Volos și fost președinte la Olympiakos Volos, Beos a primit o sentință de patru ani pentru mituire, manipularea rezultatelor a două meciuri și pariuri ilegale. Proprietarul lui Asteras Tripolis, Dimitris Bakos, și președintele clubului Giorgos Borovilos au fost condamnați la trei de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, în timp ce președintele lui Levadiakos, Giannis Kombatis a fost condamnat la 30 de luni cu suspendare.

Cea mai grea pedeapsă a primit-o fostul președinte al clubului Ilioupoli - Giorgos Tsakogiannis a fost condamnat la 10 ani și 10 luni cu executare pentru jocurile de noroc ilegale, pariuri ilegale, luare de mită, spălare de bani, tentativă de extorcare și deținerea de arme. El a fost implicat în patru încercări de blătuire a unor meciuri la pariuri.

Toți cei condamnați au dreptul la apel în termenul legal. Inițial, 84 de persoane au fost implicate în scandalul de aranjare a meciurilor, inclusiv șeful echipei Olympiakos, Vangelis Marinakis. El și alte 24 de persoane au fost achitați. Autoritățile judiciare grecești au început investigația după ce o listă de 41 de meciuri suspecte a fost prezentată federației de fotbal a de către UEFA. Lista a inclus două meciuri din prima ligă, și mai multe din eșalonul doi valoric. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!