”Cutremur” în cel mai tare campionat de ruby: blaturi la pariuri, droguri și prostituție!

Droguri, pariuri suspecte, spălare de bani, prostituție. Toate într-un singur campionat: Liga Națională de Rugby din Australia (NRL)! Anunțul a venit în urma unei investigații a poliției, care a avut deja o rundă de întrevederi cu responsabilii din NRL (foto: nrl.com) care au aflat despre faptul că tot mai multe rețele criminale, de diferite tipuri, atentează la buna desfășurare a competiției. 

Cea mai mare problemă o reprezintă meciurile aranjate la pariuri. Un departament al polițiie special creat pentru a întâmpina astfel de activități a raportat un ”comportament suspect la pariuri” pe mai multe meciuri din campionat. Ceea ce reprezintă un act ilegal care, conform legilor în vigoare din Australia, se pedepsește cu închisoare de până la doi ani. 

Ancheta a scos la iveală faptul că mafia pariurilor a scos la înaintare prostituatele și drogurile pentru a afla informații din interiorul echipelor, de mare folos în activitatea infractorilor la pariuri. Detectivii au descoperit dovezi clare privind furnizarea de droguri căte mai mulți jucători din NRL, precum și fapte de spălare de bani. 

Anchetatorii nu au acuzat încă pe nimeni în mod oficial pentru practicile ilegale descoperite, dar au făcut referire la alți membri ai Grupurilor de Crimă Organizată, dar și la autoritatea de reglementare a serviciilor financiare AUSTRAC pentru investigații ulterioare."Ancheta a subliniat activități și practici care sunt considerate ca fiind un risc ridicat pentru NRL", a declarat un oficial al poliției australiene. 

Ancheta a fost declanșată în octombrie 2015, când poliția a primit mai multe informații cu privire la aranjarea mai multor meciuri pentru câștiguri mari la pariuri. Investigațiile s-au întețit după ce câțiva operatori de jocuri de noroc au raportat pariuri suspecte pe un meci între Parramatta și Manly, în aprilie 2016. (foto: seaeagles.com.au)

De atunci, poliția a examinat 46.000 de pagini cu date de pariuri, 300 de pagini de rapoarte AUSTRAC și mai mult de 1000 de pagini de date confidențiale. În urma investigațiilor, detectivii au identificat un număr de 13 potențiali suspecți de implicare în mafia pariurilor și au vorbit cu peste 150 de martori, inclusiv jucători, arbitri, oficiali, reprezentanți ai unor echipe sau pariori profesioniști. Unele dintre audieri au fost efectuate de către Comisia de Criminalistică a poliției, iar discuțiile au rămas secrete.

Surse din cadrul poliției au dezvăluit însă că mai mulți jucători din NRL au pariat în mod obișnuit, în ultimul an, pe meciuri din campionat. Cel mai mic pariu plasat a fost de 50 de dolari pe un meci, iar câștigul a fost de 15.000 de dolari! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi