Curtea Europeană de Justiție se implică în piața online a jocurilor de noroc

Curtea Europeană de Justiție (CJUE) s-a confruntat cu o petiție din partea guvernului belgian, care încearcă să anuleze orientările privind jocurile de noroc online stabilite de Comisia Europeană (CE). Guvernul belgian a solicitat anterior CJEU să elimine liniile directoare trasate de CE care vizează dezvoltarea unui grad înalt de protecție a consumatorilor. În poziția lor, autoritățile belgiene au susținut că cei din Comisia Europeană au depășit competențele bazate pe tratate prin emiterea unor astfel de orientări.

În replică, Curtea Europeană de Justiție (foto: calvinayre.com) a decis că nue nimic nelalocul său în abordarea CE, care a publicat o serie de recomandări privind jocurile de noroc online către statele membre ale Uniunii Europene. După o analiză atentă, instanța a respins argumentele Belgiei conform cărora CE a intervenit în suveranitatea statelor membre și în puterea lor de a reglementa piețele naționale de jocuri de noroc.

În hotărârea sa, CJUE a afirmat că "Tribunalul a putut concluziona în mod corespunzător că recomandările nu au și nu intenționează să aibă efecte juridice obligatorii, astfel încât aceasta să nu poată fi calificată ca o acțiune contestabilă". În același timp, Asociația Europeană de jocuri și pariuri (EGBA) a salutat decizia CJUE pentru susținerea obiectivului CE de a promova un nivel mai ridicat de protecție a jocurilor de noroc online.

Deși nu este obligatoriu din punct de vedere juridic, EGBA a declarat că sprijină pe deplin implementarea orientărilor stabilite de CE, deoarece ar încuraja statele membre să acorde prioritate bunăstării consumatorilor și să promoveze un mediu curat și corect al jocurilor de noroc. Grupul a subliniat, de asemenea, că standardul stabilit de CE vine să completeze în mod ideal deciziile Comitetului European pentru Standardizare (CEN) privind măsurile privind jocurile de noroc la distanță, la care aderă membrii EGBA.

"Acum solicităm Comisiei să evalueze punerea în aplicare a orientărilor sale de către statele membre și să identifice lacunele și acțiunile corective necesare. Trebuei să se aibă în vedere încurajarea statele membre să atingă un nivel înalt de protecție a consumatorilor", a declarat secretarul general al EGBA, Maarten Haijer.

Deschide cont și joacă la cazinoul online recomandat de PariuriX!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!