Cum verifici daca o agentie online este scam sau are probleme mari cu platile

Editare mai 2017

Intre timp piata de pariuri sportive din Romania a fost reglementata, astfel incat multe din informatiile de mai jos nu mai sunt valable. Incepand cu anul 2015 putem paria doar agentii licentiate ONJN, agentii care sunt tinute sub observatia Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Astfel nici o agentie cu licenta nu isi va permite sa iti dea ”teapa”, dar este drept ca la unele vei primi banii mai repede decat altele. Vezi AICI care sunt  operatorii cu cele mai rapide plati, si descopera AICI o lista cu toate agentiile licentiate in Romania.

TOP5 CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE DE PARIURIX

 

Articolul initial

Pe internet exista foarte multe case de pariuri la care clientii romani isi pot dechide cont. Insa nu avem de unde sa stim cat de serioasa este fiecare agentie, in unele cazuri existand si posibilitatea ca ele sa fie scam-uri pentru a ne fura banii. Asta inseamna ca ele au fost deschise doar pentru a pacali clientii sa efectueze depuneri la ele. In alte cazuri, o casa de pariuri poate sa fie deschisa legal, dar tot sa existe riscul ca noi sa nu ne mai vedem vreodata castigurile, sau sa le vedem cu foarte mare intarziere.

Atata timp cat jucati la agentiile recomandate pariorilor romani, nu puteti avea astfel de probleme.  Vezi lista agentiilor recomandate de noi pe prima pagina topbookmakers.ro.

Totusi exista posibilitatea ca mai devreme sau mai tarziu sa gasiti o oferta de nerefuzat la o agentie de pariuri necunoscuta, sau pur si simplu sa vreti sa va deschideti cont la ea din diferite motive. De aceea, in cele ce urmeaza, Topbookmakers va arata cum puteti verifica daca o agentie de pariuri este de incredere sau nu.

 

Unde este agentia licentiata?

O casa de pariuri online, pentru a fi legitima, trebuie sa fie inregistrata intr-o anumita tara si sa functioneze sub legile acelei tari. Astfel agentia are nevoie de o licenta distributita de autoritatile din tara respectiva. De asemenea agentia are nevoie si de alte licente internationale.

Site-urile de pariuri sunt obligate sa afiseze in partea de jos a paginii (sau intr-o pagina separata numita “About us”) teritoriul unde sunt legitimate si licentele pe care le detin. Site-urile licentiate in Malta, Isle of Man, Gibraltar sau Australia sunt obligate prin legea tarilor respective sa isi afiseze pe site aceste licente. Deci daca staff-ul unui site afirma ca site-ul lor este legitimat intr-un astfel de teritoriu, dar acesta nu apare nicaieri pe site, e o dovada foarte buna ca e scam.

Utilizatori mai neexperimentati ar putea spune ca o licenta detinuta in teritorii precum Malta, Vanuatu sau Isle of Man sunt semne ca ceva e suspect la mijloc. Insa acest lucru este cat se poate de neadevarat. Multe site-uri de pariuri isi iau licente in astfel de tari deoarece sunt scutite de plata de impozite catre stat, si atunci este mult mai profitabil pentru afacerea lor. Trebuie sa stiti ca legislatiile din: Marea Britanie, Australia, Alderney, Gibraltar, Isle of Man, Malta si Vanuatu sunt foarte stricte, iar agentiile care au licente in astfel de teritorii sau tari pot fi considerate de o incredere ridicata.

De asemenea pe langa licentele acordate de catre autoritatile din acea tara, o casa de pariuri trebuie sa mai detina si alte licente.

Exemplu:
Daca va duceti in partea de jos a paginii celor de la  Unibet, veti vedea afisate urmatoarele licente:

  • ESSA (European Sports Security Association) – este o asociatie care montitorizeaza ofertele de pariuri si care se autosesizeaza in cazul in care depisteaza cazuri de manipulare de evenimente.
  • IBAS – este o autoritate independenta (sau poate fi considerata o parte terta) care are dreptul de a rezolva problemele dintre o casa de pariuri si un client al agentiei.

De asemenea in cazul Unibet stim ca platile noastre sunt in siguranta fiindca acestia detin un certificat Thawte. Asta inseamna ca platile noastre sunt securizate prin folosirea unui certificat SSL de fiecare data cand efectuam o tranzactie financiara catre site.

Nu trebuie ca fiecare agentie sa aibe exact aceste licente. Un site poate sa aibe licente diferite pentru fiecare criteriu in parte, insa important este sa aibe.

 

Cum verificam daca un site chiar are licentele respective?

Acum intrebarea unora poate sa fie urmatoarea: De unde stim ca aceste site-uri de pariuri chiar au licenta, si nu pun acele logouri si informatii pe site doar pentru a pacali pariorii? Fiecare institututie autorizat sa emita o licenta are un site propriu, si in mod normal si un formular de contact unde putem depune o plangere sau putem solicita o informatie. Astfel acolo putem intreba daca un anumit site chiar este licentiat sau nu de catre institutia respectiva.

In mod normal, la o agentie care este licentiata pe bune, nu ar trebui sa intampinam probleme, nici atunci cand vine vorba sa retragem bani. Pentru a isi primi licenta, casa de pariuri respectiva este obligata sa doveasca faptul ca dispune de o suma semnificativa de bani in banca (o suma de ordinul sutelor de mii de euro) cu care sa isi poata permita sa plateasca castigurile pariorilor, dar si alte cheltuieli de intretinere.

Desigur nu totul se rezuma la licente, si putem ajunge in situatia sa intampinam diferite probleme chiar si daca o agentie indeplineste conditiile legale.

 

Ce agentii de pariuri sunt de evitat?

Va recomandam sa stati departe de acele case de pariuri online care s-au retras de pe piata din Romania si care nu mai accepta utilizatori de la noi din tara. Pe o asemenea lista s-ar afla agentiile: Bwin, Gamebookers, Partybets, VistaBet, Expekt, Offsidebet. In majoritatea cazurilor, casele de pariuri isi vor asigura clientii ca cei cu cont deja existent se pot juca in continuare. Realitatea este insa ca s-ar putea sa nu va mai vedeti vreodata banii. Indiferent cate licente detine agentia respectiva, nu prea aveti cui sa va plangeti tinand cont ca teoretic agentia este retrasa de pe piata de la noi din tara. Desigur aici e discutabil si teoretic aveti dreptate sa vreti sa primiti banii, insa este foarte dificil sa chiar puteti face ceva (indiferent unde va plangeti). Si sigur nu aveti chef de un proces legal international (care s-ar merita doar daca ati avea de scos o suma foarte mare de bani). Cel mai simplu este sa evitati aceste agentii, mai ales ca aveti atatea alte alternative unde va puteti juca.

 

Consultati forumurile sportive si aflati parerea altor pariori despre o anumita agentie

Indiferent cate licente are o casa de pariuri, nu trebuie sa aveti incredere in ea doar bazandu-va pe acest aspect. Cel mai usor si eficient mod de a afla cat de serioasa este o agentie in realitate, este prin consultarea comunitatilor si forumurilor sportive unde se discuta astfel de subiecte. La noi in tara cea mai cunoscuta astfel de comunitate este Pariurix.com. Pe forumul acestora exista cate un topic despre fiecare agentie de pariuri cat de cat cunoscuta.

Click aici si pariaza online pe cea mai buna oferta de pariuri

Daca nu va lamuriti nici asa, puteti incerca forumurile internationale. Daca nu stiti exact unde sa cautati, puteti da un simplu search pe google si veti gasi sigur cateva rezultate folositoare. Daca un parior a fost pacalit de o agentie, fiti siguri ca acesta se va plange pe vreun forum sau site, pentru ca si altii sa afle.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi