1. Home »
  2. De distracție »
  3. Freeroll poker - cum joci turnee poker freeroll fără depunere

Freeroll poker - cum joci turnee poker freeroll fără depunere

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2023-01-23 11:01:00

image Freeroll poker - cum joci turnee poker freeroll fără depunere

O mulţime de jucători de poker aflaţi la început de drum preferă să evolueze întâi în freeroll-uri, pentru a căpăta experienţă. O strategie perfect normală, de aceea în acest articol vom încerca să identificăm cele mai bune tactici pe care trebuie să le aplici în freerol-uri şi care sunt mişcările pe care ar trebui să le eviţi. 

Ar trebui menționat din start că turneele freeroll au înscriere gratuită, dar premiile de regulă nu sunt foarte mari. Mai există și freeroll-uri de poker unde înscrierea se face pe bază de parole poker. Dar pentru a avea acces la o astfel de parolă poker, trebuie să fii parte dintr-o comunitate care organizează un astfel de turneu freeroll de poker.

Deschide cont și depune la PokerStars 10$ pentru a primi jocuri gratuite în valoare de 50$!


1. Freeroll poker - ce sunt turneele de tip freeroll

Freeroll-urile reprezintă turnee de poker gratuite, în care te poţi înscrie chiar dacă nu ai bani în bancă, fiind suficient doar să îţi deschizi un cont la una dintre camerele de poker existente pe piaţă. Fără excepţie, toate platormele online oferă astfel de competiţii fără buy-in, unele având chiar premii destul de motivante (freeroll-urile pentru noii înscrişi, de exemplu). În general, însă, destul de rar vei avea acces la sume importante, absolut firesc în condiţiile în care nu investeşti nimic.

Totuşi, freeroll-urile sunt foarte utile pentru a învăţa, pentru a te familiariza cu jocul online şi a deprinde automatismele atât de necesare pentru pasul următor: evoluţia pe bani. Pe mulţi care au câteva cunoştinţe despre poker i-am auzit spunând că totul este o loterie în ceea ce priveşte freeroll-urile, că nu poţi face "easy money" aşa cum se spune, prezentând în sprijinul celor spuse o serie de poveşti care se încheie invariabil cu bad beat-uri

Trebuie spus din capul locului: nivelul este slab la freeroll-uri, astfel că mai ales cei care au ABC-ul pokerului vor găsi şi mai dificilă misiunea de a ajunge la o masă finală. Deşi poate să pară paradoxal, în momentele în care evoluezi la un nivel puţin peste medie, ai şanse mai mici să ai un run bun la un asemenea nivel scăzut, dacă nu îţi adaptezi strategia. Pentru toţi aceştia, dar şi pentru cei care vor să facă primii paşi în poker prin intermediul freeroll-urilor, găsim interesant de evidenţiat ce strategii funcţionează cel mai bine şi care sunt capcanele de care trebuie să te fereşti. 

Cum strategiile "tradiţionale" nu funcţionează la acest nivel, pentru că ai de-a face cu o mulţime de jucători slabi sau de adversari cărora pur şi simplu nu le pasă, vom prezenta mai jos câteva reguli pe care le poţi folosi cu mare succes la freeroll-uri.  


2. Limpul chiar funcţionează în turnee freeroll de poker

În mai toate articolele de pe pariurix.com, spuneam că în poker cheia e agresivitatea şi explicam faptul că varianta "limp" ar trebui folosită extrem de rar, doar eventual pentru un "set mining" sau din poziţie, împotriva unor jucători loose

Această regulă rămâne una de aur, însă în cadrul freeroll-ului trebuie să te adaptezi şi să renunţi la abordarea clasică. Când joci pe sume importante, agresivitatea face diferenţa, ea separând de cele mai multe ori învingătorii de pierzători, dar în cadrul turneelor gratuite coordonatele se schimbă. 

De câte ori vei da raise din early position, să spunem, cu o mână gen A-Q sau A-K, vei observa că se va întâmpla următorul fenomen, în cadrul freeroll-urilor: cineva merge all-in şi, destul de frecvent, altcineva vine cu un call la acel shove (mai ales la nivelurile de început). "Sigur, dar plec favorit", vei spune, mulţumit că ai găsit doi opozanţi care să te plătească în astfel de momente şi să îţi ofere astfel ocazia să te triplezi. Chiar dacă e posibil să deţii cea mai bună mână, sunt şanse mici să fii favorit să iei potul respectiv, dacă deja doi oameni au mers. Nu pentru că aceştia ar avea o mână puternică, ci pentru că echitatea asta spune. 

Deschide cont și depune la PokerStars 10$ pentru a primi jocuri gratuite în valoare de 50$!

În exemplul de mai sus, cu A-K suited în mână pare că eşti într-o variantă ideală împotriva a doi "fishi" care au shovat cu Q-6, respectiv J-9 suited. Dacă ai fi fost împotriva unui singur adversar, da, procentele erau clar de partea ta. Însă în condiţiile în care cel puţin doi jucători aleg varianta all-in (iar poker turnee freeroll sunt adevărate festivaluri în acest sens), şansele tale scad sub 50%. 

Ca atare, sfatul nostru este să apelezi mult mai frecvent la limp pre-flop, pentru a putea vedea flopuri la preţ scăzut, unde îţi poţi folosi altfel calităţile în faţa unor oponenţi slabi. Evident, cu cât eşti într-o poziţie mai târzie, poţi să dai limp mai des, şansele ca cineva să vină cu un raise scăzând. 


3. Când şi cât de agresiv să fii în turnee poker freeroll fără depunere

Dacă agresivitatea nu era cea mai bună variantă pre-flop, când doar plătirea blind-urilor e de multe ori soluţia câştigătoare, lucrurile se schimbă semnificativ odată cu apariţia board-ului. Evoluezi în compania unor jucători slabi, astfel că nu ai nevoie de arme sofisticate sau de strategii prin care să îi trimiţi pe piste false pe ceilalţi.  Ai prins două perechi sau set? Nici nu te gândi la slow play! Nu uita că adversarii nu au o înţelegere foarte bună a jocului şi întotdeauna vei găsi pe cineva care să plătească cu top pair sau a doua pereche. Şi asta indiferent de cât de mult ceri. Aşa că, în loc să îţi etalezi agresivitatea pre-flop, fă-o după apariţia cărţilor comune, când ţi s-a legat o combinaţie bună.  

Totuşi, trebuie să existe o limită a agresivităţii şi în jocul post-flop în turnee poker freeroll fara depunere. În măsura în care opozanţii devin ei foarte agresivi şi cer foarte mult, ar trebui să ştii să spui stop. De exemplu, cu mâna de mai sus (A-K), pe un board A-10-9-5-3, te sfătuim să dai doar call pe river, nu încerca să obţii value bets în astfel de condiţii; pentru că rangeul celorlalţi e foarte mare şi nu vei şti cu precizie unde te situezi. De multe ori vei vedea că top pair-ul-top kicker-ul tău e suficient, oponenţii întorcând A-Q, A-J sau K-K, însă e în range-ul celor mai mulţi să ajungă pe river cu o mână gen 9-5. Ca atare, chiar dacă tu ai fost agresiv şi ai jucat corect mâna până pe ultima stradă, trebuie să înţelegi următorul lucru: faptul că adversarii sunt slabi nu înseamnă automat că au o mână slabă mereu. Ca atare, când ei devin foarte agresivi, iar mâna ta justifică doar un call, rămâi la această variantă; nu încerca să mai storci fise suplimentare pentru că s-ar putea ca această tactică să se întoarcă împotriva ta. 


4. Push când ai o mână "monstru" în turnee freeroll poker zilnice

Dacă mai devreme te sfătuiam să dai doar limp cu o mână de genul A-Q sau A-K din early position în turnee freeroll, pentru că vei ajunge să fii plătit prea frecvent în fazele incipiente de mai mult de un adversar, situaţia se schimbă când dealerul îţi împarte o carte "monstru" (A-A, K-K sau Q-Q).

Nu încerca să faci slow play nici măcar din early position, chiar dacă ştii că e foarte posibil ca cineva să vină cu raise pe parcurs. Cu astfel de mâini, nu ai nevoie să întinzi capcane sau să etalezi vreun play sofisticat pe care nimeni de la masă probabil nu îl înţelege. Mergi pe varianta push all-in fără regrete - mai ales la primele nivele ale competiţiilor - şi vei vedea că de obicei cineva te va plăti cu o mână mai slabă. Vei avea astfel o şansă excelentă să îţi construieşti un stack mare, cu ajutorul căruia să avansezi cât mai mult până spre ITM. 

Deschide cont și depune la PokerStars 10$ pentru a primi jocuri gratuite în valoare de 50$!


5. Greşeli de evitat în turnee freeroll poker zilnice

Foarte mulţi jucători apelează la câteva mişcări extrem de slabe, care - deşi extrem de populare în rândul jucătorilor de freeroll poker - nu au cum să facă diferenţa pe termen lung. Ca atare, stai cât mai departe de ele şi încearcă să foloseşti doar tacticile care funcţionează cu adevărat.

5.1.All-in-ul în serie. De câte ori nu s-a întâmplat să vezi pe cineva că merge mână de mână all-in? Fenomen extrem de frecvent, aproape la fiecare masă a unui astfel de turneu existând un "maniac" cu stack mare care procedează aşa. El are multe "victime" la activ în respectiva competiţie, iar mulţi începători chiar consideră că strategia asta funcţionează.

De ce nu ar trebui să faci aşa? Simplu, sunt mulţi jucători care procedează astfel şi doar câţiva reuşesc dublări succesive. La un moment dat vei vedea că un astfel de individ poate fi chiar chip leader-ul turneului, însă totul este efemer. Cu cât avansezi în turneu, o astfel de mişcare va avea un singur rezultat: pierderea întregului stack. Pentru că probabilistic, cel care adoptă acea strategie va da peste cineva cu un număr de chipuri comparabil şi care să deţină o pereche mare. Confruntându-se cu mâini marginale vs cărţi puternice, acel jucător poate să acumuleze pe termen scurt fise, însă matematica învinge în cele din urmă: inevitabil, la un moment dat procentele vor fi respectate şi el va pierde un showdown. Astfel de adversari - chiar dacă la un moment dat par a fi inexpugnabili, având o serie incredibilă - nu ajung absolut niciodată în fazele finale ale competiţiilor. Ca atare, strategia lor e falimentară.

5.2 Blufful. Această artă reprezintă un adevărat miraj pentru cei aflaţi la început de joc, astfel că destui abuzează de ea mult prea des. Când ar trebui tu să bluffezi într-un freeroll poker? Simplu: absolut niciodată, cel puţin până când ajungi spre finalul turneului.

Explicaţia e simplă. Cei mai mulţi nu înţeleg foarte multe din poker, nu au cunoştinţe temeinice sau pur şi simplu nu le pasă. Aşadar, de ce să apelezi la "furt" când ştii că de fiecare dată o mână random te poate plăti, pentru simplul fapt că ceilalţi nu realizează că nu ar trebui să dea call în asemenea situaţii niciodată. Foarte puţini vor înţelege ce reprezinţi tu de fapt, ce poveste încerci să vinzi cu blufful tău. În general, se va găsi cineva cu o mână foarte slabă (dar care să îţi bată bluff-ul) să plătească pur şi simplu din curiozitate. Sau să nu aibă un argument solid pentru care dă call-ul, dar totuşi să îl dea.

Doar în fazele finale, când sita "cerne", iar opozanţii încep să devină mai valoroşi, poţi apela la bluff-uri, dar doar în anumite condiţii, în care crezi că sunt şanse mari să îl arunci pe celălalt (un singur adversar în pot, cu un joc tight şi un stack care să nu îi permită call-ul, de exemplu).

În concluzie, pentru a avea succes la freeroll-uri nu ai nevoie de strategii foarte sofisticate, pentru simplul fapt că ceilalţi nu le vor înţelege decât foarte rar. În schimb, joacă ABC-ul pokerului respectând sfaturile de mai sus, ai grijă la poziţie, încearcă să vezi multe flop-uri ieftin şi fii agresiv mereu când ai mâini puternice. Nu apela la slow play niciodată şi nu bluffa, decât dacă ţi-ai citit bine adversarul şi ştii clar că va renunţa la mână. 

Deschide cont și depune la PokerStars 10$ pentru a primi jocuri gratuite în valoare de 50$!

 

Operatori cu camere de poker legale în 2023

PokerStars
L1160658W000323
Nu este oferit
Joacă acum la PokerStars Sports România!
Deschide cont
Se aplică T&C
888Sport
L1160654W000324
100% până la 888RON
Încasează acum la 888Sport 100% până la 888RON + 60FREESPINS
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
PublicWin
L1172986W000768
200% până la 2.000RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonusul PublicWin de 200% până la 2000RON
Deschide cont
Se aplică T&C

Te-ar putea interesa și: 

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+98.8
Câștigate
31
Pierdute
11
2
Curry
+58.72
Câștigate
11
Pierdute
4
3
Baicu Marius
+42.55
Câștigate
5
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX