Cum setează casele de pariuri cotele la pariuri live pe fotbal?

Cum setează casele de pariuri cotele la pariuri live pe fotbal?  Este o întrebare grea, dar la care PariuriX va încerca să răspundă în cele ce urmează. Adevărul este că uneori aceste cote sunt stabilite manual, iar alteori sunt stabilite automat. Probabil că ai văzut că de multe ori pariurile live sunt blocate, iar în acel moment nu mai poți paria pe meciul respectiv, ceea ce înseamnă că a fost activată funcția "suspended". Deși poate te va mira, în cele mai multe cazuri activarea acestei funcții este făcută manual de către o persoană reală. Asta înseamnă că există câte o persoană care urmărește fiecare meci live în parte? Da, chiar există, dar nu este chiar atât de dificil pe cât pare.
 

CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL 

  1. Cum funcționează serviciul de pariuri live

  2. Cote fixe vs cote live

  3. Factori ce duc la schimbarea cotelor live

 

1. CUM FUNCȚIONEAZĂ SERVICIUL DE PARIURI LIVE

Atunci când pariurile sunt suspendate înseamnă că nu mai poți paria pe meciul respectiv. Acest lucru se întâmplă atunci când are loc o accidentare, când se arată un avertisment, când se marchează un gol sau când se apropie finalul primei reprize sau a întregului meci. Altfel spus, pariurile sunt blocate atunci când pe teren se întâmplă ceva notabil. Dar de ce sunt pariurile blocate? Răspunsul este simplu: pentru ca cotele să poată fi modificate fără ca pariorii să poată profita de pe urma lor. În unele sporturi pariurile sunt blocate automat. De exemplu la curse de cai acest lucru se întâmplă atunci când concurenții intră în ultimul sfert al cursei. Totuși, la fotbal de obicei pariurile sunt blocate doar manual.

Pariază live chiar acum! Te așteaptă un bonus atractiv de bun venit!
 

Există vreun mod de a exploata această funcție?

Dacă funcția este activată manual, atunci există posibilitatea să poți exploata de ea, cu condiția de a fi mai rapid decât persoana care se ocupă de meciul respectiv. Dar nu este ușor să faci acest lucru. Părerea mea este că dacă urmărești un meci la televizor sau pe internet n-ai nicio șansă să fii mai rapid și asta din simplul motiv că transmisiile au delay de câteva secunde, iar într-o astfel de situație fiecare secundă contează. Din punctul meu de vedere poți exploata această funcție doar dacă asiști la un meci direct de pe stadion și ai pariul deja pregătit pe telefon. De exemplu, selectezi pe telefon un pariu conform căruia echipa gazdă va marca, dar încă nu-l plasezi. Stai cu telefonul în mână, iar în momentul în care ea marchează, apeși butonul ”Pariază”. Ar mai trebui spus că este imoral să facem acest lucru și nu încurajez această practică, dar la urma urmei fiecare parior are dreptul de a alege dacă vrea sau nu să folosească astfel de ”strategii”. Ia totuși în considerare faptul că riști să fii limitat! Dă CLICK AICI pentru a afla mai multe!

 

Casele de pariuri adaugă un lag la transmisiile live video

Dar să presupunem că n-ai posibilitatea de a urmări meciuri direct de pe stadion sau vrei să pariezi pe o partidă din altă țară. Există site-uri de pariuri sportive care oferă transmisii live video, cum ar fi Unibet, Sportingbet, Netbet sau Betano. Aceste transmisii vor avea mereu un delay, poate chiar mai mare decât delay-ul pe care-l au partidele transmise la televizor. De aceea n-ar trebui să te mire dacă în timp ce urmărești un meci live vei observa că pariurile sunt blocate fără motiv, iar abia apoi se întâmplă ceva notabil. N-au agențiile de pariuri premoniții, ci transmisiile lor au lag. 

Știai că la Unibet poți vedea meciurile live VIDEO în timp ce pariezi? Află de aici mai multe: https://pariurix.com/unibet-live-streaming-stiai-ca-poti-vedea-meciurile-live-video-in-timp-ce-pariezi.html

 

2. COTE FIXE VS COTE LIVE

Realitatea este că cotele fixe sunt afectate de pariurile plasate mai mult decât cotele live. Când spun ”cote fixe”, mă refer la cotele oferite pre-meci. După ce o casă de pariuri va introduce un meci în ofertă vei vedea că aceste cote fixe suferă oscilații. Acestea sunt datorate modului în care se pariază. Dacă se pariază sume mai mari pe gazde, atunci cota gazdelor scade, chiar dacă agenția de pariuri consideră că formația oaspete va fi cea care se va impune. Dar când vorbim de pariuri live lucrurile se schimbă, iar cotele sunt influențate mult mai puțin de tendințele de pariere. Ele încă contează, dar nu la fel de mult.

 

Casele de pariuri ghicesc ce se va întâmpla în meci?

Nu, dar să fim sinceri, agențiile de pariuri sunt mult mai bine documentate decât pariorii. Ele au mai multe informații despre jucători, echipe, condiții meteo și alți factori importanți care ar putea decide rezultatul unui meci de fotbal. Gândește-te că agențiile de pariuri investesc sume enorme de bani în dezvoltarea unor aplicații capabile să anticipeze rezultatele unui eveniment sportiv și este normal ca aceste aplicații să fie mai performante decât orice program sau sistem de pariere pe care l-ar putea avea un parior obișnuit.

Cele mai bune case de pariuri online: https://pariurix.com/agentii

 

Gândește-te la marketing și risc

Deși casele de pariuri sunt capabile să anticipeze foarte exact șansele reale de câștig ale unui pariu, ele nu stabilesc cotele inițiale doar pe baza acestor șanse de câștig. De exemplu este cunoscut faptul că la cursele de cai agențiile aleg de multe ori favoriți falși pentru a induce pariorii în derută. Acest lucru poate fi valabil și la fotbal. Să prespunem că o echipă este condusă la două goluri diferență la finalul primei reprize, iar operatorii de pariuri știu că este imposibil ca acea echipă să mai revină, pentru că ea n-a revenit niciodată într-o astfel de situație. De aceea ea va oferi o cotă foarte tentantă pentru o eventuală revenire, pentru a-i convinge pe clienți să-şi ”doneze” banii.

 

FACTORI CE DUC LA SCHIMBAREA COTELOR LIVE

Atunci când se marchează un gol pariurile live pe fotbal vor fi suspendate și vor fi deblocate după ce cotele au fost ajustate. La câteva minute după marcarea unui gol s-ar putea să vezi cum cotele se modifică brusc. Acest lucru se întâmplă pentru că este ceva obișnuit să se marcheze mai multe goluri într-un interval scurt de timp. Echipa care a deschis scorul ar putea profita de momentul favorabil pentru a marca din nou sau, din contră, echipa condusă ar putea reacționa rapid marcând și ea. Statistic, astfel de situații apar destul de des, de aceea și casele de pariuri ar putea să schimbe brusc cotele, pentru a fi pregătiți pentru un astfel de scenariu.

Și atunci când un jucător important se accidentează este posibil ca cotele să sufere schimbări importante. Dar asta nu este o regulă, deoarece sunt foarte multe acele cazuri când după o accidentare cotele rămân aceleași. Acest lucru este valabil și în cazul cartonașelor roșii, deși este drept că sunt mai rare acele situații în care cotele nu se schimbă după eliminarea unui jucător. Dar depinde mult de contextul în care vine acea eliminare. Dacă de exemplu echipa mai bună conduce cu 2:0 cota ei la victorie nu se va schimba prea mult, chiar dacă rămâne în zece oameni.

Există o vorbă: ”timpul nu iartă pe nimeni”. Aceasta este valabilă și în cazul pariurilor live. Dacă o echipă este condusă cu 0:2, șansele ei de a scoate un rezultat pozitiv vor fi din ce în ce mai mici, iar asta se va reflecta și în cote. Echipa care conduce va avea o cotă infimă la victorie cu câteva minute înainte de finalul meciului, iar uneori casele de pariuri nici măcar nu vor mai permite să pariem pe această echipă.

 

Cum poți profita de pe urma acestor schimbări de cote?

Cum am spus și mai sus, casele de pariuri au aplicații și scripturi foarte performante în care au investit mulți bani. Aceste aplicații sunt capabile să calculeze șansele reale de succes ale unui pariu. Și cotele live sunt schimbate în funcție de calculele acestor aplicații, așa că sincer să fiu nu prea poți profita de pe urma acestor schimbări de cote. Nu există o formulă magică pentru a câștiga bani garantat. Desigur, dacă ai o strategie bine pusă la punct și ești un parior inspirat capabil să aleagă momentul perfect în care să parieze, atunci poți face ceva bani. De exemplu, dacă o echipă este condusă în minutul 88, dar ție instinctul îți spune că ea va reuși să egaleze, atunci ai putea câștiga bani buni dacă pariul tău este câștigător, pentru că și cota va fi destul de mare.

 

Te-ar mai putea interesa şi:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!