Cum să transformi 130 de dolari în 1,2 milioane într-o săptămână! Mâna începutului de an în poker

Săptămână de săptămână îţi prezentăm o mână importantă dintr-un turneu mare de poker şi analizăm împreună decizia care se impunea într-o situaţie limită. Astfel, veţi înţelege mai bine cum trebuie să trataţi o mână complicată şi la ce aspecte să vă uitaţi înainte de a lua hotărârea finală.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC!

În no limit hold'em fiecare decizie luată poate cântări decisiv, însemnând de multe ori chiar eliminarea din competiţie. Împreună încercăm să identificăm unde se comit cele mai multe erori, de ce capcane să ne ferim, astfel încât să ne maximizăm şansele la masa de joc.

Scenariul (ne vom imagina că unul dintre jucători eşti chiar tu)

Te afli în heads-up-ul unui mare turneu și ai un avans confortabil în fața oponentului: paritatea chip-urilor este 3/1 în favoarea ta. La un nivel de blinduri de 80.000/160.000 (20.000 ante), deții un stack de 16,2 milioane fise. Din button, cu 5 romb - 5 cupă, decizi să mărești până la 350.000 de chip-uri, iar adversarul, din big blind, se apără: call. 

Pe un flop 9 treflă - 7 pică - 6 cupă, oponzantul bate în masă (check). Hotărăști să faci un bet de 400.000 de fise, iar cel din fața ta plătește și de această dată. Dealerul coboară pe board un 3 de cupă și și de această dată adversarul mizează pe opțiunea check. Deși continuation bet-ul tău a fost plătit, cartea de pe turn îți oferă și posibilitatea unei chinte cu "4", astfel că, pe lângă perechea din mână, deții și două posibilități de chintă (cu orice "8" sau "4"). Pentru a deține informații suplimentare despre mâna adversarului, împingi alte 500.000 de chip-uri în joc, dar te lovești de o mutare neașteptată: check-raise din partea adversarului, care mărește până la 1,39 milioane de fise. După ce te gândești aproximativ două minute, iei decizia de a plăti, iar riverul e reprezentat de Q pică. Oponentul shovează all-in pentru încă 3,2 milioane de fise, iar tu ai de luat o decizie extrem de grea.

Dacă plătești și învingi, aici se încheie turneul, cu tine câștigător. Dar merită să dai call cu doar o pereche de cinciari? Ce ar putea avea adversarul, având în vedere modul în care a jucat? De ce a apelat la varianta check-raise pe turn? Ce ai putea să învingi? Iată doar câteva întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte să iei hotărârea finală. Una care te poate transforma în învingător sau care îl poate readuce pe adversar lângă tine din punct de vedere al numărului de fise.

Soluția corectă

Este evident pentru toată lumea că perechea de cinciari poate învinge în cazul de mai sus doar un bluff. Mai mult, adversarul ar putea opta pentru un semi-bluff și cu o mână de genul 7-8 sau 6-8: consideră că, draw-ul necompletat, pereche medie pe care o are e insuficientă pentru a câștiga potul.

În plus, check-raise-ul de pe turn este destul de atipic pentru un bluff. E posibil ca opozantul să își fi protejat un set sau două perechi, după ce pe flop a încercat să le joace slow. Cu acea mutare, el a dat un semnal clar că este puternic, astfel că sunt mai multe argumente pentru a crede că nu bluffează.

În altă ordine de idei, jucătorul din button a investit doar 1,8 milioane de fise în pot, astfel că nu are nici echitate pentru call pe river. Există premisele unui draw de chintă și de culoare, de exemplu, în mâna celuilalt (ambele necompletate), însă cu greu putem detecta argumente solide care să justifice plata. E adevărat, efortul financiar nu e enorm, însă, în caz că se pierde potul, ai aduce adversarul foarte aproape din punct de vedere al stack-ului. Totul, doar în tentativa unui busted bluff. Considerăm că nu există suficiente dovezi solide în sprijinul unui call, astfel că decizia corectă este, din punctul nostru de vedere, foldul. Multe depind și de tipologia adversarului și de căt de loose și agresiv e acesta, dar, per-total, hotărârea de a pleca din pot are mai multe beneficii.

Ce s-a întâmplat în realitate

Mâna discutată a avut loc la finalul lui ianuarie, la 2017 Aussie Millions main event. Rolul interpretat i-a aparținut lui Shurane Vijayaram (chip leader-ul, foto sus, în stânga), iar opozantul - care a împins pe river - se numește Ben Heath.

Cunoscându-și adversarul mai bine decât noi, Shuarne a plătit, dar a avut nevoie de aproape 6 minute pentru a lua hotărârea finală. Și-a studiat oponentul și a analizat în profunzime deciziile acestuia, pentru ca apoi să dea un hero call. 

El a pus astfel capăt disputei (Ben a avut K-8 offsuited, fiind pe un open ended straight draw necompletat) și s-a ales cu un cec de 1,2 milioane de dolari. Interesant e că Shurane Vijayaram - care se află la prima sa clasare în bani la un turneu live - și-a câștigat biletul de intrare într-un satelit de $130 de dolari, pe net, cu doar câteva zile înainte de startul Aussie Millions. El nu doar că a avut la main event o evoluție excepțională, dovedind și un fler fantastic, dar a transformat în ceva  mai mult de o săptămână 130 de dolari în 1,2 milioane. De partea cealaltă, Ben Heath s-a ales cu un premiu de consolare extrem de consistent: 700.000 de dolari. Dar probabil și cu frustrarea că bluff-ul său, extrem de bine pregătit și camuflat, a fost plătit de cineva cu under pair.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi