Cum să pariezi pe prima ligă de fotbal din Rusia!

În ultimul deceniu campionatul de fotbal al Rusiei a fost văzut drept unul dintre cele mai atractive din Europa, deoarece aici veneau jucători şi antrenori cu nume, care erau atraşi de forţă financiară a marilor cluburi. Şi acum sunt extrem de mulţi jucători cunoscuţi în fotbalul rusesc şi nu mai este este nevoie să amintesc de Hulk, Eremenko, Witsel, Mario Fernandes, Mathieu Valbuena sau Danny, toţi prezenţi la startul noii ediţii de campionat. 

Bineînţeles, această competiţie este extrem de căutată şi de amatorii pariurilor sportive, iar în continuare voi încerca să evidenţiez câteva aspecte demne de luat în seamă despre prima ligă de fotbal a Rusiei, aspecte foarte utile pariorilor.

Russian Football Premier League

Competiţia este cu siguranţă cea mai puternică din estul Europei şi a ocupat la finalul sezonului trecut locul 7 în clasamentul coeficienţilor UEFA. Se menţine de peste 10 ani între cele mai bune campionate ale Europei, deci o forţă în fotbalul mondial.

Au existat şi performanţe notabile în competiţiile europene, CSKA Moscova şi Zenit câştigând Cupa UEFA în 2005, respectiv 2008, iar echipa din St. Petersburg a cucerit şi Supercupa Europei tot în 2008.

Zenit este de departe cel mai puternic club din campionat în acest moment şi asta se vede foarte clar şi în clasamentul UEFA al cluburilor.

 

Cum afectează situaţia politică fotbalul din Rusia?

Trebuie să ştii totuşi că fotbalul din Rusia trece prin momente foarte grele din punct de vedere financiar, în special datorită crizei politice în care a intrat ţara în ultimul an. Fii sigur că acest aspect este resimţit de toate cluburile din Premier League şi cel mai probabil ai observat şi tu că deja echipele obişnuite să cheltuie sume imense în fiecare perioadă de transferuri nu mai aduc jucători importanţi şi-i preferă pe cei liberi de contract.

Pariază acum live de pe mobil sau tabletă!

Asta nu poate duce decât la scăderea nivelului celor mai mari echipe şi implicit al fotbalului rusesc. Nu mă voi concentra prea mult pe acest aspect, deoarece l-am tratat pe larg într-un articol precedent, în care poţi vedea că şi cele mai puternice cluburi din Rusia au mari probleme financiare în acest moment.

Cum ne poate afecta asta la pariuri? Răspunsul este foarte simplu. Competiţia va fi mai slabă din punct de vedere calitativ dar în acelaşi timp şi mai echilibrată, iar rezultatele surpriză la care nici nu ne gândeam în anii trecuţi se vor înmulţi. Pentru a vă feri de acestea trebuie să analizaţi în detaliu toate aspectele înainte de a plasa un pariu şi să fiţi mult mai atenţi la factorii externi.

Au apărut şi în Rusia terenurile artificiale. Evită astfel de suprafeţe!

Ştii şi tu foarte bine că în Rusia vremea este extrem de capricioasă şi am fost cu toţii martori la partide disputate pe terenuri impracticabile chiar şi în cupele europene. Din acest motiv tot mai multe cluburi se gândesc la terenurile cu iarbă artificială. În prima ligă din această ţară găsim deja două astfel de terenuri, iar acestea pot influenţa extrem de mult performanţele jucătorilor. Cele două echipe care joacă pe teren sintetic sunt Amkar Perm şi Ufa. Evită meciurile disputate acasă de aceste două formaţii (poţi merge însă şi pe mâna lor) deoarece poţi avea suprize neplăcute chiar şi contra granzilor.

De exemplu, Amkar s-a salvat de la retrogradare în sezonul trecut în special datorită acestui aspect, fiind una dintre cele mai bune echipe din campionat pe arena proprie, cu opt victorii. Terenul sintetic a fost marele avantaj şi la Perm au pierdut pe rând cele mai puternice formaţii din Rusia: Zenit, Dynamo Moscova, CSKA Moscova, Kuban Krasnodar. Ca să poţi face o diferenţă, trebuie precizat că în deplasare, Amkar n-a reusit nici măcar o victorie tot campionatul.

Se marchează din ce în ce mai puţine goluri. Ţine cont de asta !

Probabil ai observat şi tu că de obicei în campionatul Rusiei nu se marchează foarte multe goluri, însă trebuie să ştii că în ultimii ani prima ligă rusă a devenit clar un campionat de “under 2.5 goluri”. N-o spun eu, ci statisticile oficiale. Analizează cu atenţie imaginea ataşată şi o să observi că trendul este într-o scădere evidentă.

În această ediţie de campionat, chiar dacă s-au scurs doar trei etape, trebuie precizat că singura echipă cu o medie de peste două reuşite pe meci este campioana Zenit, restul fiind foarte departe de ea. Avem o medie de doar 2.08 goluri pe meci în debutul sezonului, ceea ce întăreşte cele spuse mai sus. De asemenea, în ediţia de campionat precedentă media a fost de doar 2.43 goluri, mai puţin decât în campionatele de top ale Europei.

Ce pariuri să iei în considerare?

  • Chiar dacă de preferat ar fi să eviţi prima ligă din Rusia, la o analiza detaliată se găsesc şi tipuri de pariuri pe care poţi avea succes. Faptul că nu se înscriu multe goluri poate fi în avantajul tău deoarece găseşti foarte uşor partide de “under 2.5”. Sfatul meu este să eviţi pe cât posibil Zenitul, care deşi are şi ea mari probleme financiare, încă se bazează pe cei mai valoroşi jucători din campionat şi este în stare să marcheze mult. Foloseşte handicapul asiatic şi mergi fără frică pe mâna outsider-ului. Echipele mari au cote supraevaluate şi cel mai bun exemplu este Dynamo Moscova. 
  • Ţi-am prezentat zilele trecute câteva sfaturi pentru a avea succes la pariul tip “Scor Corect”, explicându-ţi că cele mai probabile scoruri sunt 1-0 şi 2-0. Acest campionat al Rusiei se pretează excelent la aşa ceva şi poţi face profit.
  • Mulţi pariorii cu experienţă şi poate şi fără experienţă, folosesc cu succes Strategia "Minutul următorului gol". Nu este cazul să le dau sfaturi aici celor experimentaţi, dar dacă te numeri printre cei fără experienţă evită campionatul Rusiei.
  • În sezonul trecut, 73% din meciuri s-au încheiat cu cel mult un gol în prima repriză. Procentul este impresionant si pariul “total goluri în prima repriză” merită folosit, bineînţeles cu selecţia “sub”.

Pariază pe meciurile din Rusia la această casă de pariuri online!

Salvează

Salvează

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi