Cum să transformi 50$ în 60.000 în aproximativ un an, din poker. O poveste pe care o poţi trăi şi tu

lovgren1.jpg
 
Povestea lui Sofia Lovgren, una dintre cele mai apreciate femei în lumea pokerului, are darul să-i inspire pe toți jucătorii online care sunt la început. "Niciodată să nu te dai bătut, nu renunța infiferent cât este de greu", este motto-ul suedezei, care nu a sărit nicio etapă în drumul spre succes. Acum, la adăpostul a aproape 300.000 de dolari câștigați din poker, într-o carieră ce însumează abia 8 ani, nordica a acceptat să evoce întâmplările prin care a trecut, cum a fost afectată și care a fost cheia succesului.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM ŞI ÎNCEARCĂ SĂ PUI ŞI TU ÎN APLICARE STRATEGIA SOFIEI!

În timp ce alte adolescente de vârsta ei erau interesate să iasă în cluburi cu prietenii, să se distreze sau să "devoreze" filme și seriale, Sofia a descoperit, la 18 ani, fascinanta lume a pokerului. Nu i-a luat mult să își umple camera de postere cu jucătorii favoriți, să se uite pe internet la acțiunile de la turneele importante, să studieze probabilități și să decidă că e momentul ca și ea să își încerce șansa.

Astfel, în 2008, a început să joace în freeroll-uri, conștientă că nu are experiența și nici finanțele să spere, pentru moment, la mai mult. Din aceste turnee gratuite, a adunat în câteva luni 4000 de dolari, o sumă deloc de neglijat pentru o elevă de liceu.

Ca mulți alți jucători care simt că pot evolua cu succes la un nivel superior, Lovgren a încercat să ardă etapele și să nu mai țină cont cu strictețe de managementul finanțelor (bankroll management). Cum era de așteptat, cei 4000 de dolari s-au făcut scrum în scurt timp, însă Sofia a învățat cea mai prețioasă lecție din poker, lucru care a ajutat-o enorm în viitor.

lovgren2.jpg

Povestește chiar ea, într-un interviu preluat zilele trecute de pokernews.com. "Îmi amintesc și acum frustrarea după seria aceea neagră care m-a făcut să pierd tot ce adunasem din turneele freeroll. Țin minte că mai aveam 50 de dolari pe card și am decis să îi transfer pe un site online numit PKR, decisă fiind să iau totul de la capăt, dar să nu uit niciodată greșelile făcute. Mi-am petrecut sute de ore la cele mai scăzute nivele, adunând dolar cu dolar în bancă. A fost o experiență esențială pentru ceea ce avea să urmeze, pentru că așa am dobândit o răbdare de fier și am deprins pentru totdeauna tainele managementului banilor. După mai bine de un an în care m-am dedicat aproape în întregime turneelor mici și jourilor cash low-stakes, de blinduri maxime 1$-2$, am reușit să strâng o sumă fantastică pentru vârsta mea: 60.000 de dolari", și-a amintit suedeza cu plăcere perioada de început.

Crescând într-o familie de sportivi, în care cei doi frați ai săi au cochetat cu fotbalul, Sofia a fost strâns conectată încă de mică la tot ce ține de competiții și lucruri interesante mai degrabă pentru băieți. "Îmi aduc aminte că eram încă mică și obișnuiam să mă uit cu unul dintre frați și cu tatăl nostru la tv pe Poker Channel. Mi s-a părut extrem de distractiv și interesant ce se întâmpla la masa de joc și, curând, acest sport al minții a devenit marea mea pasiune", a mai spus Lovgren, întrebată fiind care a fost primul său contact cu lumea pokerului.


Când hobby-ul devine meserie


Cu 60.000 de dolari strânși din poker la finalul liceului, Sofia a decis să amâne cu un an facultatea pentru a se dedica în totalitate hobby-ului său, care, în scurt timp a devenit mult mai mult: o carieră. "După liceu am început să joc mult mai mult decât o făceam înainte. Am mărit mizele, dar cu moderație, conștientă că pot oricând să gust din nou din cupa amară a înfrângerii. E o linie subțire între victorie și eșec în poker și am știut mereu să stau de partea corectă a acestei granițe", și-a mai amintit nordica. Observând că reușește să câștige în mod constant anumite sume, atât la turnee, cât și pe "ring", administratorii site-ului au sesizat imediat că această poveste merită și trebuie vândută într-un fel. Ca atare, la începutul lui 2010 i-au făcut o invitație la Londra, unde își avea sediul și revista aferentă, pentru un interviu amplu. Totodată, i s-a oferit un bilet de intrare la un turneu de la Dublin (prima sa competiție LIVE cu adevărat importantă. Legislația din Suedia nu îi permisese să calce într-un cazinou până la vârsta de 20 de ani, astfel că la acea vreme putea număra pe degete situațiile în care a putut participa la competiții LIVE).

Cine se aștepta ca povestea Sofiei să devină spectaculoasă, cu turnee câștigate la Las Vegas, va suferi probabil o dezamăgire. Destinul și crezul său au fost legate de o filosofie sănătoasă: să pună cărămidă peste cărămidă, astfel încât să construiască ceva durabil. A devenit parte a echipei Team Pro (prima femeie care a fost acceptată), iar în prezent este ambasador 888 poker, una dintre cele mai mari platforme online destinate acestei discipline. Între timp, a reușit, pas cu pas, să își fortifice bugetul, cu prezențe numeroase în bani. Încă nu a dat marea lovitură, însă poate că de aici vine forța poveștii ei: a reușit timp de 8 ani să câștige constant, să se claseze mereu în bani, adunând aproape 300.000 de euro. Sofia Lovgren este fără îndoială un model din acest punct de vedere pentru toți jucătorii online cu aspirații înalte. Ea a demonstrat că, prin răbdare și foarte multă perseverență, poate să fie o învingătoare. Și, fără discuție, norocul nu a fost un factor determinant pentru ascensiunea sa: a făcut totul cu migală, a crescut natural, având, e adevărat, un mare atu: familia.

"Când le-am spus părinților că vreau să amân facultatea pentru un an au fost sceptici. Le-am arătat în schimb graficele evoluției mele din ultimul an la poker și au înțeles că e mai mult decât un hobby, că știu ce fac și că mă descurc de minune. Am avut 100% sprijin din partea lor, ajutându-mă să îmi urmăresc visul. Și acum, când joc seara la unele turnee importante online, tatăl meu mă urmărește din camera lui, pe laptop, și de multe ori mă trezesc că vine să vadă ce mână am. Avem o relație excelentă și pot spune că și grație lor am reușit să mă dezvolt atât de bine în poker. Există mici regrete, știu că îmi puteam petrece mai mult timp cu prietenii, însă aceasta e marea mea pasiune și am hotărât să mă dedic ei", e concluzia Sofiei.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!