Cum joc pariuri sistem la Sportingbet!

PariuriX îți arată cum poți juca pariuri sistem la Sportingbet și cum poți câștiga biletul chiar dacă te scoate unul sau mai multe meciuri! Pariurile online oferă foarte multe avantaje față de cele offline dar pot da anumite bătăi de cap începătorilor care n-au mai folosit niciodată un site de pariuri. Una din probleme apare atunci când un parior vrea să pună pentru prima dată un pariu / bilet pe internet și în special atunci când joacă pariuri cu mai multe variante de câștig. De aceea în acest articol vă vom explica ce înseamnă un pariu sistem, cum se pune el, și cum se calculează cotele și câștigurile de pe acesta.

Deschide un cont acum! Te așteaptă un super bonus de bun venit, dar și servicii de top!

Am ales ca punct de reper agenția Sportingbet (D.ONJN 1558/25.08.2016) deoarece este fără îndoială una din cele mai bune case de pariuri din mediul online la care pot juca clienții români. Aceasta iese în evidență datorită ofertei diversificate, interfeței și suportului în limita română dar și a numărului mare de bonusuri, promoții și concursuri. Înainte de a vorbi despre sisteme de pariuri trebuie să o luăm cu începutul și să vă arătam cum se pune un pariu single și un bilet multiplu în caz că nu știți.

 

PLASARE PARIURI SIMPLE (O SINGURĂ VARIANTĂ CÂȘTIG)

Plasare pariu single

Tot ce trebuie să faceți este să alegeți evenimentul sportiv și pariul care vă interesează și să dați click pe cota corespunzătoare. Acest pariu se va încărca într-un bilet virtual în dreapta paginii. Veți avea acolo un chenar unde trebuie să completați suma dorită, iar apoi apăsați butonul "Plasare pariu".

 • Câștig total = miza * cota
 • Profit = câștig total - miza

Exemplu: Dacă puneţi un pariu de cotă 2.05 cu 100 RON atunci câștigul potențial este de 205 RON și profitul de 105 RON.

 

Plasare bilet simplu (pariu multiplu)

Și acesta se pune destul de ușor la Sportingbet (află mai multe despre agenție). Selectați toate pariurile care vreți să le jucaţi pe bilet şi acestea se vor încărca unul sub altul în biletul virtual. Dați click pe "Combinat", apoi din partea de jos a biletului completați suma dorită și apăsați pe "Plasați pariul".

 • Cota totală a biletului = produsul tuturor cotelor de pe bilet
 • Câștig total = cota biletului * miza

Exemplu: Puneţi un bilet simplu format din trei selecții de cote 2.05, 2.40 și 1.42 cu miza de 20 RON. Biletul va avea o cotă totală de 6.99 (2.05 * 2.40 * 1.42) iar câștigul este de 139.73 RON. Veţi câștiga doar dacă ies toate pronosticurile pe bilet.

 

PLASARE PARIURI ÎN SISTEME - MAI MULTE VARIANTE CÂȘTIG

Acum să trecem la partea mai complicată și anume la pariurile în sistem. Pentru a ști cum să puneți un astfel de bilet trebuie întâi să înțelegeți cum funcționează ele.
 

Ce sunt pariurile puse în sistem?

Reprezintă mai multe combinații de pariuri puse pe același bilet care vă permit să câștigați o anumită sumă de bani chiar dacă unul, două sau mai multe pronosticuri sunt greșite (în funcție de sistemul ales). Pentru un număr de "n" selecții putem juca combinații de 2, 3, 4... n-1, n selecții dar și sisteme britanice care sunt formate din mai multe tipuri de combinații.
 

Lucruri importante de știut:
 • Miza totală a unui bilet va fi egală cu miza pe combinație (cea completată de noi) înmulțită cu numărul de combinații pe care-l are sistemul respectiv. La Sportingbet (deschide un cont acum) miza minimă este de 1 RON pe combinație.
 • Cota totală a unei combinații este egală cu produsul cotelor tuturor pariurilor din combinația respectivă. 
 • Câștigul potențial de pe urma unei combinații este egal cu produsul dintre miza pe combinație și cota combinației.
 • Dacă avem mai multe combinații câștigătoare pe bilet atunci câștigul total va fi egal  cu suma câștigurilor de pe fiecare combinație în parte.

PariuriX îți arată cum se pune primul pariu la agenția Sportingbet!

 

Sisteme oferite la un bilet cu 3 pariuri

La un bilet cu trei selecții avem următoarele tipuri de combinații:

 • combinații de 2 meciuri (1-2, 1-3, 2-3)
 • Triplu (x1): o singură combinație cu toate cele trei meciuri
 • Trixie (x4): trei combinații de câte două meciuri + o combinație cu toate trei
 • Patent (x7): un sistem Trixie + trei pariuri single pe fiecare meci în parte.

Pentru a pune unul din aceste sisteme trebuie întâi să selectați toate pronosticurile care vă interesează. Acestea se vor încărca în biletul virtual din partea dreaptă, iar de aici trebuie să alegeți tabul "Sistem" exact ca în poza de mai jos. Veți vedea că în partea de jos a biletului vor apărea sistemele pe care noi le-am enumerat mai sus (asta dacă puneți un bilet cu trei meciuri).

 

Exemplu aplicare sistem Trixie

În poza de mai sus am completat "20" în dreptul sistemului "Trixie". Asta înseamnă că avem patru combinații posibile (1-2, 1-3, 2-3 și 1-2-3), deci miza noastră totală va fi de 80 RON (20 * 4), iar câștigurile vor fi după cum urmează:

 • Dacă iese un singur meci nu vom câștiga nimic deoarece la acest sistem ne trebuie minim două pronosticuri corecte.
 • Dacă ies două meciuri vom câștiga
  • 83.25 RON dacă ies primele două meciuri ( 2.25 * 1.85 * 20)
  • 90 RON dacă iese primul și al treilea meci (2.25 * 2.00 * 20)
  • 74 RON dacă ies ultimele două meciuri (1.85 * 2.00 * 20)
 • Dacă ies toate cele trei meciuri vom lua 413.75 RON deoarece sunt câștigătoare toate cele patru combinații posibile. Din cele trei combinații de sus luăm 247.5 RON și mai câștigăm încă 166.25 RON din combinația dintre toate trei.

Pe baza acestei logici se aplică orice sistem, dar desigur calculele diferă în funcție de numărul de meciuri de pe bilet și de sistemul ales. Acum vă vom arăta și un alt exemplu la un bilet cu șase meciuri

 

Sisteme oferite la un bilet cu 6 pariuri

La un astfel de bilet avem următoarele sisteme:​

 • 2 din (x15): 15 combinații de câte 2 meciuri
 • 3 din (x20): 20 de combinații de câte 3 meciuri
 • 4 din (x15): 15 combinații de câte 4 meciuri
 • 5 din (x6): șase combinații de câte 5 meciuri
 • Heinz (x57): toate combinațiile de 2, 3, 4 și 5 meciuri
 • Lucky63 (x63): Heinz + pariuri single pe fiecare meci în parte


Exemplu aplicare sistem 5 / 6

Dacă de exemplu punem pe 10 RON pe sistemul 5 din 6 atunci miza totală va fi de 60 RON și trebuie să avem minim cinci pronosticuri corecte pentru a câștiga. Dacă ies cinci meciuri atunci avem o combinație corectă iar suma câștigată va fi cuprinsă între 375.45 RON și 521.46 RON (în funcție de meciurile care ies pe bilet). Dacă ies toate pronosticurile atunci toate cele șase combinații vor fi câștigătoare şi câștigul total va fi de 2.653 RON.

Bilete la pariuri sportive explicate: simplu, sistem şi cu bază

Plasează acum la Sportingbet pariuri single, multiple sau în sistem!
 

Te-ar mai putea interesa și

Salvează

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi