Cum afectează starea ta de spirit modul în care pariezi

Sunt mii de tutoriale care te învață cum să plasezi pariuri mai bune. Analiza și logica contează mult, dar doar până la un punct. Un număr mare de factori influențează deciziile tale, iar uneori chiar unii care nu sunt bazați deloc pe logică. Starea emoțională a pariorului este unul dintre cele mai importante elemente a unei strategii de pariuri de succes. Chiar dacă plasezi un pariu care crezi că este 100% sigur tot există un anumit risc. Chiar și dacă folosești toate tehnicile posibile pentru a analiza un meci, pentru a depista anumite tipare și pentru a calcula distribuția de probabilitate, tot există posibilitateade a pierde pariul.

Starea actuală de spirit, emoțiile puternice și diverși factori psihologici pot conta mult atunci când iei decizia finală. Un lucru este sigur; cu cât ești mai emoțional, cu atât vei fi mai puțin rațional atunci când îți alegi pariurile. Ca și în afaceri, cei mai de succes oameni sunt cei care au sânge rece. Aceștia știu foarte bine că euforia și excesul de încredere pot fi la fel de nocive precum depresia și descurajarea.

 

ASPECTE CARE NE INFLUENȚEAZĂ MODUL DE GÂNDIRE

Percepțiile fiecărei persoane sunt determinate de experiențele trecute, de cultură, tradiții și obiceiuri, educație, nivelul de trai, și așa mai departe. Toți acești factori pot influența într-un fel sau în altul rata de succes pe care o vei avea în pariuri, indiferent că vorbim de o influență pozitivă sau de una negativă. În plus, majoritatea pariorilor au un idol, chiar și în acest domeniu al pariurilor sportive. Un prieten sau o persoană care îți place poate influența mult stilul și strategia ta de pariere. Pentru a fi remarcat și a putea impresiona pe cei din jur, acea persoană probabil că n-a avut doar câștiguri decente, ci câștiguri fabuloase.

Care este cea mai bună agenție de pariuri sportive online? Află acum!

Când văd un astfel de parior, primul gând care îmi trece prin cap este acela că el își asumă multe riscuri dacă a reușit să ajungă la un astfel de nivel. Așa că putem trage drept concluzie faptul că modul tău de gândire și nivelul de risc pe care de obicei îl asumi pot fi influențate de modul în care vezi că se descurcă alți pariori de succes. Asta nu înseamnă neapărat că trebuie să ai un model pe care să-l urmezi, dar mai degrabă să faci parte din cercurile potrivite, în care se află și alți pariori profesioniști. Astfel poți învăța de la ei și poți deveni și tu un parior mai bun.


Factori care te influențează pe termen scurt

Factorii prezentați mai sus te influențează pe termen lung, dar sunt și alții care vor avea un efect asupra modului în care abordezi pariurile sportive. Mintea este destul de vulnerabilă. În fiecare secundă ea este atacată, chiar dacă unele lucruri ce au loc în viața ta nu influențează în mod direct deciziile luate la pariuri sportive. De exemplu poți avea o pană de cauciuc. În acel moment chiar dacă vrei să plasezi un pariu de pe telefon este posibil ca în mod involuntar mintea ta să fie mai degrabă focusată pe problema pe care ai avut-o cu roata mașinii. Astfel ai putea să nu mai fii suficient de concentrat și să iei decizii greșite atunci când plasezi pariul.

Acesta este un lucru normal deoarece creierul nostru acționează în așa fel încât pune pe primul loc problemele importante cu care ne confruntăm. De aceea trebuie eforturi continue din partea noastră pentru a putea să rămânem calmi, lucizi și concentrați la ce avem de făcut. O altă problemă cu care ne confruntăm zi de zi este aceea că anumite persoane încearcă să manipuleze deciziile pe care le luăm. Poate că momentan sună mai mult a teoria conspirației, dar nu este deloc așa. Este vorba de acele campanii de publicitate prin care persoane care lucrează în marketing încearcă să-ți influențeze deciziile fără ca măcar să-ți dai seama.


Influența campaniilor de marketing

Să luăm o situație în care urmează un meci foarte important pentru o echipă de club din România. Vei vedea tot felul de reclame care încearcă să te convingă cât de deosebit este acel joc. În final vei ajunge probabil să pui un pariu mai consistent decât de obicei, vrăjit de importanța momentului, chiar dacă acest lucru nu este recomandat atunci când îți stabilești o strategie de a juca.Probabil ai văzut că atunci când joacă naționala României un meci important de calificare prin casele de pariuri de la colțul străzii apar tot felul de indivizi care pun sume care de care mai consistente. Realitatea este că cu cât se face mai mult tam-tam pe seama unui meci, cu atât se ajunge în final să se parieze sume mai mari. Și acesta este doar un exemplu în care campaniile de marketing îți pot influența deciziile.

 

Cum ne influențează rezultatele de moment

Voi mai lua un exemplu în care psihicul tău și modul în care gândești sunt importante. Să presupunem că stabilești o strategie clară de a juca și că te decizi să pariezi 3% din bancă pe fiecare meci. Pui primele cinci pariuri şi toate sunt câștigăte. În acest moment încrederea în forțele tale este destul de mare, dar pe de altă parte ești frustrat că ai pariat în modul acesta și n-ai jucat mize mai consistente. O mare parte din pariorii care ajung în această situație ce crezi că vor face mai departe? Este destul de simplu. Vor renunța rapid la strategia inițială și vor crește brusc miza. Bineînțeles că acest lucru se va întoarce împotriva lor deoarece nici o serie de rezultate pozitve nu ține la nesfârșit.

Vrei să pariezi online? Aceasta este agenția recomandată de PariuriX.com!

În momentul în care ai stabilit o strategie de a paria, ai analizat toate plusurile și minusurile ei și ai luat în considerare eventualele scenarii ce pot apărea pe parcurs, atunci nu trebuie să te lași influențat de diferite situații și obstacole ce inevitabil vor apărea. În nici un caz emoțiile n-ar trebui să fie subestimate. Pariorii ar trebui să poată urma fără ezitare un plan inițial și chiar să parieze împotriva echipei lor favorite dacă o astfel de situație va apărea. Desigur, acest lucru este mai ușor de zis decât de făcut. Nu trebuie să subestimăm modul în care diferite evenimente ne pot influența sentimental și mental, chiar dacă suntem pariori foarte buni și foarte experimentați.


Vicii ce pot influența rezultatele la pariuri

Discernământul unei persoane poate de asemenea să fie influențat de alcool și droguri. Când ești beat sau drogat există șanse mult mai mari să pierzi la pariuri, deoarece analizele și argumentele logice nu mai sunt luate în considerare. În unele țări cele mai multe case de pariuri pot fi găsite prin baruri de noapte, ceea ce nu este neapărat o coincidență. Poate părea ciudat la prima vedere, dar statistic astfel de agenții obțin cel mai consistent profit. Iar dacă te gândești mai bine acest lucru este înțeles, pentru că este destul de evident cam ce fel de persoane pariază în astfel de locuri. În România nu prea existau în urmă cu câțiva ani prea multe case de pariuri prin baruri, dar au început să apară și pe la noi prin țară din ce în ce mai multe astfel de localuri.

Concluzia articolului este destul de simplă. Cu cât ești mai capabil să te controlezi, să fii imun la diferiți factori din exterior ce te pot influența și să te bazezi cât mai mult pe informațiile disponibile, cu atât ai șanse mai mari să devii un parior de succes.


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi