Cum a scăpat un fotbalist scoțian de dependența de pariuri? S-a autosuspendat!!

Dependența de pariuri a făcut victime în lumea sportului, iar exemple sunt multe. Cel mai recent caz este cel al lui Joey Barton (fost jucător la Manchester City, QPR, Newcastle și Rangers), care a fost suspendat 18 luni de către Federația de Fotbal din Anglia după ce a fost dovedit că a pariat pe nu mai puțin de 1260 de meciuri la pariuri - inclusiv ale echipelor pentru care a jucat! Pariurile i-au grăbit retragerea, el anunțând că a sosit vremea să se "pensioneze" la 34 de ani..

Sunt însă și unii (foarte puțini) care își dau seama în ceasul al 12-lea că nu e bine ceea ce fac și trec la măsuri extreme! E și cazul unui internațional scoțian care, realizând că va ajunge în sapă de lemn din cauza dependenței sale de jocurile de noroc, s-a autosuspendat de la lanțul de case de pariuri la care juca sistematic sume importante, în fiecare săptămână! Păcănelele erau și ele preferatele jucătorului...

Fotbalistul, a cărui identitate nu a fost deconspirată de către englezii de la Daily Record, s-a trezit într-o dimineață și le-a trimis mail-uri respectivelor case de pariuri cu cererea lui, oferindu-le în același timp toate datele necesare pentru interzicerea sa de la orice activitate de acest gen timp de 12 luni!!  

Englezii scriu că jucătorul, cotat pe piața transferurilor la 10 milioane de euro, a luat această decizie radicală ca urmare a faptului că în ultimele două luni a pierdut zeci de mii de lire sterline! Ultima dată, acesta a depășit orice limită și a "aruncat" câte 100 de lire la fiecare 20 de secunde conform unui prieten al fotbalistului - care a povestit că aparatele l-au înnebunit pur și simplu. "Erau ca un drog pentru el. A avut dintotdeauna o mare problemă cu jocurile de noroc. A pierdut averi după ce a mizat sume extrem de mari la aceste mașini, iar acest lucru l-a afectat foarte grav. Acum, toți cei din jurul lui speră că această măsură luată chiar de el îi va salva viața până la urmă...", a declarat prietenul fotbalistului. 

Clubul la care este legitimat fotbalistul a salutat decizia luată de acesta de a cere lanțului de case de pariuri să-l interzică în sălile de joc, dar și online timp de un an. Nu se știe însă dacă jucătorul în cauză a cerut asta tuturor caselor de pariuri la care el avea cont deschis. În Scoția, cele mai importante divizii de fotbal sunt sponsorizate de case importante de pariuri, trecerea de pe teren în sală fiind una extrem de facilă pentru tinerii fotbaliști, în special. 

Sunt foarte mulți oameni însă în fotbalul britanic care spun că și cluburile ar trebui să se implice în lupta cu acest flagel, în rândul jucătorilor. Iar prima măsură la care fac referire aceștia este refuzul echipelor de a fi sponsorizate de aceste case de pariuri! Este și părerea lui Kevin Twaddle (Foto), fost jucător la St. Johnstone, Hearts și Motherwell, care a pierdut mai mult de 1 milion de lire sterline la pariuri și păcănele! Acum, fostul fotbalist le acordă sprijinul său necondiționat celor care vor să scape de această dependență. 

"Jocurile de noroc reprezintă o mare problemă în fotbal nostru - este o epidemie! Și asta din cauza faptului că fotbalul scoțian este sponsorizat în principal de companiile de pariuri. Cum pot oare jucătorii marilor cluburi de la noi să stea departe de jocurile de noroc, când echipele lor sunt sponsorizate de casele de pariuri?...Șefii cluburilor trebuie să recunoască faptul că au greșit luând o asemenea decizie și că aceasta reprezintă o problemă extrem de gravă!".

Fostul atacant al lui Celtic, John Hartson a luat și el atitudine împotriva acestui fenomen. Știe pe propria piele ce înseamnă dependența de pariuri și jocuri de noroc - a pierdut și el sume imense pe când juca fotbal.

"Am scăpat de sponsorizările companiilor care fabricau țigări și alcool, iar acum trebuie să scăpăm de casele de pariuri! Lăcomia celor care conduc aceste case de pariuri distrug cariere și familii. Iar acest lucru trebuie să înceteze!", a spus Hartson. (Foto)

În Scoția, posibilitatea de auto-excludere de la casele de pariuri este disponibilă atât pentru sălile de joc, cât și online. Tot ce trebuie sa facă un jucător este completeze un formular cu absolut toate datele personale, să enumere casele de pariuri unde vrea să fie interzis și să anexeze la această cerere două fotografii. Acordul dintre părți durează 12 luni, iar la finalul acestei perioade clientul poate opta să se întoarcă în sistem sau să ceară prelungirea interzicerii sale pentru încă 12 luni.

Contactat de către jurnaliștii englezi pentru a comenta varianta auto-excluderii, un purtător de cuvânt al unei case de pariuri din Marea Britanie a refuzat să ofere amănunte: "Nu vom discuta în mod public despre nicio activitate a unui client, mai ales în legătură cu activitatea de auto-excludere. Cu toate acestea, suntem bucuroși să reiterăm importanța politicilor de auto-excludere din întreaga industrie de pariuri din Marea Britanie. Toți cei care au optat pentru această variantă ne-au ajutat să arătăm tuturor că jocurile de noroc responsabile rămân o parte vitală a afacerii noastre". 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi