Culise: 80% dintre fotbaliștii din ligile inferioare joacă la pariuri

Gabi Mihai, jurnalist la Prosport în perioada 2000-2003, a decis să părăsească presa și să lucreze în „industria” pariurilor sportive. Unul dintre boomakerii importanți de pe piața românească l-a cooptat imediat în echipă. În paralel, este și tipster. A păstrat legăturile cu oameni din fotbal și, din informațiile pe care le are, 80% din jucătorii din ligile inferioare pariază! 

Când ai început să pariezi?

Primul contact cu pariurile a fost încă de pe vremea Pronosportului, când se jucau 13 meciuri cu semnele clasice 1,x,2 și existau trei categorii de câștiguri, cu 13,12, respectiv 11 prinse.

Când ți-ai dat seama că poți câștiga bani constant din pariuri?

Cu trcerea timpului. După ce am reușit să îmi fac o bancă și un management al banilor, deși la vremea respectiva încă nu aflasem de noțiunile și informațiile din zilele noastre. Practic, am început să fiu constant pe plus când am început să joc mai echilibrat. Când câștigam 100 de lei, următorul pariu nu era mai mare de 10, maxim 20 lei. Am realizat că se pot obține bani constant abia după ani de rătăciri și experiențe, în momentul când am început să joc organizat, după anumite reguli pe care mi le-am fixat.

Câștig înseamnă analiză, documentare, discuții

Cum alegi meciurile pe care joci?

Uneori dedic si ore la studiul meciurilor. Caut informații, discut cu jucători din țările respective. Trebuie să fii atent la orice detaliu. Informații care pot părea irelevante se pot dovedi foarte importante, integrate într-un mod de a judeca lucrurile. De asemenea, de multe ori, toate analizele după anumite șabloane pot fi făcute în van dacă nu ținem cont și de realitatea în care traim. Sportul nu se mai joacă doar pe teren, a devenit o adevarată industrie, cu multe implicații: televizuini, sponsori, case de de pariuri și altele.

În opinia ta, care este cea mai bună strategie de joc la pariuri?

Din punctul meu de vedere, cea mai bună strategie este varianta care constant îmi aduce profit constant. Cea mai bună strategie ți-o construiești singur. Personal, mă axez pe anumite campionate, pe care le urmaresc de ani de zile. Din start, exclud campionatele de top gen Anglia, Spania, Germania, Franța și, mai ales, favoritele gen Juve, Real Madrid, Milan, Bayern, Barcelona etc. Pe lângă faptul că au cote foarte mici, care nu justifica riscul, e logic că acestea, prin rotație, o vor comite și ne vor aduce pierderi.

“De la două-trei meciuri în sus puse pe un bilet, șansele de câștig sunt mici”

Ce avantaje au casele de pariuri în fața pariorilor?

Casele de pariuri există și vor fi tot timpul profitabile și datorită mentalitații majorității jucătorilor, care doresc foarte rapid câștiguri mari cu bani puțini și cu meciuri foarte multe pe bilet, „cârnat'' fiind expresia mea favorită. De la 2-3 meciuri în sus puse pe un bilet, șansele de câștig sunt mici și pe termen lung ieși în minus. 

Ai avut vreodată informații din interior despre blaturi?

Sincer, nu am întrebat despre așa ceva antrenorii și jucătorii, deși puteam să o fac, dar am văzut și simțit anumite meciuri, bănuielile fiind confirmate de anumite detalii strict legate de evoluțiile cotelor la meciurile respective și, ulterior, de rezultatele partidelor. 


Unul dintre meciurile pentru care jucătorii și oficialii Gloriei Buzău au primit suspendări drastice pentru aranajarea de meciuri pentru pariuri, 1-5 la Voluntari, în noiembrie 2014. Credit foto: Șansa News

Ce procent din fotbaliști crezi că joacă la pariuri?

Din ce informații am eu, cred că procentul este undeva spre 80% în ligile inferioare, iar la nivelul primei ligi probabil a scăzut undeva la 20%.

Ce crezi că s-ar întâmpla dacă jurnaliștii sportivi ar relata despre toate blaturile de care au auzit chiar de la cei care le-au făcut?

Ar suferi probabil tot ei, deoarece, neavând probele necesare să-și susțina afirmațiile, ar fi dați în judecată și ar pierde procesele. În plus, a asemenea dezvăluire e urmată de amenințări. Cred că ar fi și marginalizati de propriii colegi. Un ziarist care ar scoate la iveală asemenea informații, cum se spune, își dă foc la valiză.

“Parior profesionist înseamnă un management solid și multă răbdare”

De ce crezi că e nevoie ca să devii parior profesionist?

Pe lângă experiența acumulată, e nevoie de un management foarte solid și de multă rabdare. Cred că trebuie în primul rând să simți și să trăiești fenomenul, să-l înțelegi foarte bine și, mai ales, să nu pariezi niciodată influențat de simpatii și de surse. Nici nu are rost să mai spun că trebuie să pariezi numai pe sportul la care te pricepi cel mai bine.

Te poți îmbogăți din pariuri?

Sincer, nu cred. Dar, dacă respecți anumite reguli pe termen mediu și lung, poți ajunge să obții venituri suplimentare importante, pentru viața de zi cu zi.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!