Cum se joaca Cuajo ?

Cuajo este un joc de remi ce este jucat in Filipine. Desi cartile folosite au un design spaniol, semnele de pe ele au origine asiatica.

remi.png

Cuajo este deseori jucat de 4 jucatori deoarece aceasta varianta de remi se joaca in perechi. Exista o regula insa: membrii aceleiasi echipe trebuie sa stea in parti opuse.

Scopul acestui joc este de a forma cu toate cartiile combinatii valide. In acest joc sunt 4 variante de combinatii ce pot fi folosite: un set de 3 sau 4 carti ce au aceeasi valoare dar culoare diferita; urmatoarele 3 carti consecutive ce au aceeasi culoare: 3-4-5 sau J-Q-K. A se retine ca aceste 2 combinatii (3-4-5 si J-Q-K) sunt singurele valide; un set de 4 carti identice ce este numit „secretul”

Jocul si impartirea cartilor se face in sensul contrar acelor de ceasornic. Orice jucator poate imparti cartile la inceput; apoi, doar castigatorul fiecarei runde va avea acest drept. Dealerul va amesteca pachetul, iar jucatorul din stanga lui va taia. Cartile vor fi impartite in felul urmator: 5 carti fiecarui jucator si 6 carti dealerului urmat de inca doua serii a cate 5 carti pentru fiecare jucator. Astfel, dealerul va avea 16 carti, iar ceilalti trei jucatori vor avea 15. Cartile ramase vor forma un nou pachet ce va fi plasat in centrul tablei de joc.

Castigatorul este cel care reuseste sa formeze cu toate cartile din mana sa combinatii valide.

El va primi dupa fiecare runda bani de la cealalta echipa cu mentiunea ca partenerul castigatorului nu primeste sau plateste vreun ban.

Va recomandam sa jucati rummy pe acest site de remi online!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi