Cu un click se pot autoexclude de la toate site-urile online

Jucătorii cu probleme din Italia au acum un loc special unde se pot autoexclude de la fiecare operator licențiat de pe piața reglementată a jocurilor de noroc. Săptămâna trecută, Autoritatea italiană de reglementare a jocurilor AAMS a anunțat lansarea unui registru unic de auto-excludere la nivel național (USR).

Noul sistem va permite jucătorilor să completeze un singur formular online (disponibil prin intermediul autorităților de reglementare sau al operatorilor de jocuri de noroc) pentru a se exclude de la accesarea site-urilor online. În cadrul sistemului anterior, jucătorii erau obligați să se auto-excludă de la fiecare site de jocuri de noroc în parte. 

Odată ce jucătorii au completat noul formular, operatorul online va trebui să închidă imediat contul solicitantului și să trimită cererea de excludere la registrul central. Ulterior, toți operatorii licențiați vor trebui să blocheze jucătorii de pe site-urile lor (foto: calvinayre.com). Aceștia au opțiunea de a se exclude permanent sau pentru o perioadă de șase luni.

Piața italiană de jocuri de noroc a constituit recent subiectul unui studiu efectutat de cercetătorii de la un institut din Milano. Marco Planzi și Samuele Fraternali sunt cei care au condus cercetările și care au oferit diferite date pentru anul 2017, înclusiv despre jucători. Iar cei mai mulți dintre italieni care își încearcă norocul sunt bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 44 de ani. 

3,7 milioane de oameni s-au înregistrat pe site-uri de jocuri de noroc (foto: casino.org) anul trecut, numărul total al jucătorilor ajungând la 8,2 milioane. 30% dintre ei și-au făcut conturi pentru prima dată, cifra acestora ajungând la 698.000. Aproximativ 25% dintre acești jucători plasează cel puțin un pariu pe lună, în condițiile în care în 2016 procentajul era de 22%. În medie, un jucător a cheltuit anual 120 de euro, în creștere cu 111 euro față de 2016. 

Pe de altă parte, jucătorii italieni au depus anul trecut aproximativ 3 miliarde de euro în conturile lor, în creștere cu 2,1 miliarde de euro comparativ cu 2016, în timp ce retragerile au fost de 1,85 miliarde de euro. Depunerile începătorilor au reprezentat 192,3 milioane de euro (6%) din totalul depozitelor online din 2017.

Pariurile sportive au fost cele mai populare, cu 1,67 milioane de euro (+ 26%), iar italieni au făcut cel puțin un pariu online anul trecut. Numărul jucătorilor la cazinorile online a crescut cu 17% - până la 880.000, în timp ce jucătorii de la turneele de poker au crescut cu 9% - până la 611.000. La bingo, numărul jucătorilor a ajuns la 280.000. La putere, la jocurile online, sunt bărbații - în procent de 82%. 

În timp ce regiunile central-sudice sunt cele mai active, cele din nord dețin recordul cheltuielilor. Pe primul loc în acest top sunt cei din Liguria (cu 147 euro), urmați de locuitorii din Trentino Alto Adige (135 euro) și Abruzzo (131 euro). Sicilienii cheltuiesc, în medie, pe jocurile de noroc 112 euro. 

Deschide cont și încasează cel mai mare bonus la pariuri sportive din România - 100% până la 1,500RON!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!