Croația în sferturi, după un meci thriller cu Danemarca! Subasic a pus lacăt la poartă! (VIDEO)

Meciul dintre Croața și Danemarca a început extrem de promițător. Elevii lui Age Hareide au deschis scorul după doar 55 de secunde prin Jorgensen. A fost cel mai rapid gol marcat de danezi la un Mondial - după ediția din 1998, atunci când nordicii au marcat în minutul 2 al meciului cu Brazilia din sferturi. 

Vezi AICI cele mai importante faze din meciul Croația vs Danemarca.

 

Croații au răspuns rapid și au restabilit egalitate după doar trei minute! În minutul 4, Mandzukic (foto: fifa.com) s-a lipit de gol și și-a readus echipa în meci. În minutul 20, același Mandzukic a solicitat un penalty după intervenția unui apărător danez, dar centralul Pitana a făcut semn că jocul poate continua. 

Nordicii au trecut apoi pe lângă 2-1, la o fază la care Braithwaite l-a pus la grea încercare pe portarul Subasic. Treziți de ocazia danezilor, croații au revenit în atac și au creat panică prin Rakitic si Perisic. Finalul primei reprize le-a aparținut tot croaților - Lovren și același Perisic au ratat din situații bune, spre disperarea selecționerului Zlatko Dalic (foto: fifa.com)

După pauză, danezii au fost primii care au ratat cea mai mare ocazie de gol, prin același Jorgensen - care a șutat foarte slab pentru a-l surprinde pe Subasic. 

Presați de timp, croații au început să atace în valuri poarta danezilor - care s-au apărat la sacrificiu în unele momente pentru a duce meciul în prelungiri. Luka Modric (cel despre care s-a spus că este cel mai bun mijlocaș din lume) putea trimite Croația în sferturi mai devreme, dar a executat ca un începător un penalty în ultimele minute ale celei de-a doua reprize de prelungiri. 

Sub privirile celebrului său tată aflat în tribune, Kasper Schmeichel (foto: fifa.com) i-a ghicit intenția lui Modric și a făcut ca Danemarca să respire. 

La penalty-uri, danezii au ratat primii prin Eriksen, dar apoi au fost salvați din nou de Schmeichel - care l-a blocat pe Badelj. Din păcate, efortul lui Kasper a fost în zadar...Schonne și Jorgesen au fost ”citiți” și ei de Subasic (foto: fifa.com) și Croația a mers mai departe după penalty-ul transformat de Rakitic. 

Este pentru a doua oară când croații ajung în sferturi la un turneu final - la ediția din 1998, ei au părăsit competiția în semifinale (bătuți cu 2-1 de Franța). În rest, ei s-au oprit de trei ori în faza grupelor (2002, 2006 și 2014). Croați vor întâlni în sferturi Rusia, pe 7 iulie, într-un meci care se va juca la Soci. 

După cele patru partide jucate până acum în optimi s-au stabilit primele două bătălii din sferturi la CM din Rusia: 

- Uruguay vs Franța (6 iulie, Nizhny Novgorod, 17:00)

- Rusia vs Croația (7 iulie, Soci, 21:00)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi