Cristina Neagu, cel mai bun inter stânga al Campionatului European de handbal!

România a terminat pe locul 5 la Campionatul European de handbal din Suedia, dar aşa cum era de aşteptat Cristina Neagu a fost desemnată cel mai bun inter stânga din competiţie! Neagu a terminat pe locul 3 în topul golgheterilor, cu 46 de goluri, cu un gol mai puţin decât daneza Stine Jorgensen, dar la 7 în spatele norvegiencei Nora Merk. Autoare a nu mai puţin de 12 goluri în finala cu Olanda, norvegianca a luat titlul de golgheter cu 53 de reuşite. O olandeză a fost desemnată MVP-ul turneului - Cornelia Nycke Groot.

EHF a anunțat oficial echipa ideală a turneului final în urma voturilor exprimate de fani (40%) și specialiști (60%). Pe lângă Cristina Neagu, România a mai avut alte două trei jucătoare nominalizate: Oana Manea (pentru cel mai bun pivot) și Gabriella Szucs (cea mai bună apărătoare). 

Pentru Oana Manea, Euro din Suedia a fost ultima ei competiţie din carieră la naţională. În vârstă de 31 de ani, Manea va continua să joace doar pentru echipa ei de club, CSM Bucureşti. 

Cu ocazia asta vreau să spun că le urez baftă colegelor. Pentru mine a fost ultimul turneu la națională. Vreau să iau pauză, vreau să fiu mai mult cu familia, vreau mai multă liniște și le urez baftă fetelor. 

Absolut nimic nu m-a deranjat la națională. Chiar i-am spus lui Ambros Martin că sunt foarte bucuroasă și fericită că am lucrat cu el. E un selecționer extraordinar, are o răbdare de fier pentru că lotul este foarte întinerit și are răbdare cu fiecare jucătoare în parte. Doar din motive personale, de familie, mă retrag, atâta tot,

---a spus Oana Manea 

Echipa ideală a Campionatului European de handbal din Suedia (Foto: twitter.com/EHFEURO)
  
 Portar: Sandra Toft (Danemarca) 
  
 Extremă stânga: Camilla Herrem (Norvegia) 
  
 Inter stânga: CRISTINA NEAGU (România) 
  
 Centru: Nycke Groot (Olanda) 
  
 Inter dreapta: Nora Mork (Norvegia) 
  
 Extremă dreapta: Carmen Martin (Spania) 
  
 Pivot: Yvette Broch (Olanda) 
  
 Cea mai bună apărătoare: Beatrice Edwige (Franța) 

 

Foto: Mihaela Bobar / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi